Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten

Evenementen voor festivallers

Leestijd 3-4 min
Foto lionneGeschreven door
Stagiair Marketing & Communicatie Lionne

Ben jij de allergrootste festivalliefhebber? Zoek dan niet verder! In deze blog staan de allerleukste festivals van Enschede in een handig overzicht.

Ben jij op zoek naar de leukste jaarlijkse festivals in Enschede? Dan hoef je niet langer te zoeken. In deze blog vind je de allerleukste festivals van Enschede in een handig overzicht. Zo hoef jij nooit meer een leuk festival te missen en ben jij op de hoogte van de tofste feesten.

Het grootste festival

Freshtival
Het Rutbeek in Enschede is de thuisbasis van het allerleukste meerdaagse festival van het jaar. In het pinksterweekend is Rutbeek altijd dé thuisbasis voor Freshtival. Een paradijs, omringd door water, bos en prachtige strandjes. Kom een weekend feesten bij de gekste en meest uitbundige stages: kleurrijk, groots of juist piepklein en verstopt. De line-up is elk jaar weer grootser en liegt er niet om. Het festival wordt op zaterdag en zondag afgesloten met een enorme vuurwerkshow. Echte diehards slapen natuurlijk op de camping en genieten drie dagen lang. Kijk hier voor meer informatie.

        Freshtival Enschede

Freshtival Weekend Enschede

Festivals voor jong en oud

In het Volkspark
Het Volkspark in Enschede is een populaire locatie voor festivals en evenementen. Sinds 2022 is er in dit prachtige park een nieuw jaarlijks festival in juli: In het Volkspark. Met meerdere podia, allerlei foodtrucks en een flink aantal Nederlandse topacts. Dat wordt dwalen tussen de bomen van podium naar podium en chillen in het gras. Mis het niet en kom dit jaar langs om het zelf te ervaren! Kijk hier voor meer informatie.

Vrij Festival
Op zoek naar een vrijdagmiddagborrel die je nooit meer gaat vergeten? Dan moet je zeker dit festival op Vliegveld Twenthe bijwonen! Trommel al je vrienden, familie of collega's op en maak er samen een te gek feest van. Het festival vindt elk jaar plaats in augustus en belooft een geweldige line-up van artiesten en activiteiten. Op het festivalterrein zijn verschillende podia en bars te vinden waar je kunt genieten van muziek, drankjes en heerlijk eten. Houd deze pagina in de gaten voor alle informatie.

Tuckerville
In september sluiten we het festivalseizoen af met Tuckerville op het prachtige Rutbeek. Een festival vol country-, pop- en folkmuziek tijdens de Indian Summer. Geniet van de beste livemuziek, heerlijk eten en de fijnste sfeer en dat midden in de natuur! Neem gerust ook de kids mee, want er is ook een kidsville waar de kinderen kunnen spelen. Leuk weetje: dit festival is een initiatief van Ilse DeLange. Wil je meer informatie of kaarten bestellen voor de aankomende editie? Klik dan hier!

        In Het Volkspark Festival Enschede

In het Volkspark Enschede

        VRIJ-Festival-Enschede-Vliegveld-Twenthe

VRIJ festival Enschede

        Tuckerville Enschede

Tuckerville Enschede

Festivals voor nieuw talent

Booster festival
Booster Festival trapt elk jaar het evenementseizoen af in Enschede! Bij Booster ontdek je niet alleen nieuwe talenten uit Oost-Nederland, maar krijg je ook de kans om kennis te maken met de Nederlandse muziekindustrie. De dag bestaat uit een muziekconferentie overdag en in de avond het showcasefestival met de talenten van morgen. Op verschillende podia door de hele binnenstad treden opkomende artiesten op in uiteenlopende genres, van pop en rock tot elektronische muziek en singer-songwriters. En het mooie is: het festival is gratis toegankelijk, dus je kunt de hele dag genieten van de beste nieuwe muziek uit de regio. Kijk hier voor meer informatie!

Green Vibrations
Laat je elk jaar op Hemelvaartsdag onderdompelen in een wereld vol muziek, kunst en optredens op de campus van Universiteit Twente! Wat ooit begon als een klein feestje is nu uitgegroeid tot een sensationeel muziek- en kunstfestival. Of je nu houdt van techno, reggae, drum 'n bass, dubstep, house, indie, hiphop of alles daartussenin, dit festival biedt voor elk wat wils. Verwacht de beste live acts, DJ's en artiesten die je niet wilt missen. Naast de muziek zijn er ook diverse kunstuitingen en theatershows te bewonderen. Genoeg te doen dus. Wil je meer weten? Bekijk dan hier het evenement.

        Booster Festival Enschede

Booster Festival Enschede

        Green Vibrations Enschede

Green Vibrations Enschede

Festivals voor techno, dance of hardstyle liefhebbers

Hardfest
Bereid je voor op een onvergetelijke ervaring bij het jaarlijkse Hardfest in Enschede! Dit bekende hardstyle & hardcore evenement brengt elk jaar in april op het terrein van de Universiteit meer dan vijftig internationale en nationale artiesten samen voor het hardste feest van het jaar. Breek samen de tent af en duik samen de frontrow in. Verlies jezelf en je vrienden. Brul de longen uit je lijf. Blijf hier op de hoogte!

De Reactie
Een spectaculair jaarlijks technofestival tijdens Koningsdag op de campus van Universiteit Twente. Omringd door groen en water wordt dit terrein één keer per jaar omgetoverd tot één groot technoterritorium. Met de grootste artiesten, een next-level lichtshow en meerdere stages. Geef je over aan de muziek van de beste techno artiesten uit de regio en verder. Kijk hier voor meer informatie.

Onder de Radar
Op de verlaten militaire luchtbasis in de omgeving van Enschede vindt jaarlijks het meest unieke technofeest van het jaar plaats. Oude vliegtuighangars, de verkeerstoren, een strip en natuurlijk die kenmerkende radar. Een betere plek voor een technofestival vol techno, electro, eclectic, bass, deephouse, dubstep, industrial en bubbling bestaat er niet. Tientallen artiesten en meerdere area's maken de boel compleet. Mis het niet en houd de website in de gaten voor de laatste updates over dit bijzondere festival!

        Hardfest Enschede

Hardfest Enschede

        De Reactie Enschede 2023

De Reactie Enschede 2023

        Onder de Radar Enschede

Onder de Radar Enschede

Festivals tijdens de feestdagen

Koningsfestival Enschede
Zet je schrap voor een onvergetelijke Koningsnacht en Koningsdag tijdens Koningsfestival Enschede! De stad kleurt helemaal oranje en is klaar voor een spectaculair feest. Twee dagen lang feesten voor de verjaardag van de Koning en dat door de hele binnenstad. Er zijn meerdere pleinen met elk hun eigen line-up en thema. Op Koningsdag vindt er traditiegetrouw een kindermatjesmarkt en Oranjemarkt plaats. Vier Kingsnight en Koningsdag in Enschede! Dus trommel je vrienden, familie en collega's op en kom naar Enschede voor een onvergetelijk Koningsfeest! Kijk hier voor meer informatie.

Bevrijdingsdag Enschede
Op 5 mei vieren we de vrijheid en dat wordt groots gevierd in Enschede! Bevrijdingsdag Enschede is hét grootste bevrijdingsfestival van Enschede en omstreken. Een knalfestijn van jewelste op de campus van Universiteit Twente. Met meerdere dikke stages, tientallen bekende popsterren, dj's, foodtrucks en meer. Bekijk hier meer info en mis het niet!

        Koningsnacht Enschede

Koningsfestival Enschede

        Bevrijdingsdag Enschede

Bevrijdingsdag Enschede

Dit was nog maar een kleine selectie van wat Enschede te bieden heeft. Benieuwd naar alle andere evenementen? Bekijk dan hier onze evenementenkalender en ontdek nog veel meer geweldige festivals, concerten, markten en meer. De komende weken komen er ook nog handige evenementenlijstjes over evenementen in Enschede online. We zien je graag bij een van de evenementen in Enschede!

Foto lionne
Geschreven door Stagiair Marketing & Communicatie Lionne

Lionne is een jaar geleden naar het prachtige Enschede verhuisd en heeft sindsdien haar hart verloren aan de stad. Ze studeert Creative Business met als specialisatie marketing en heeft vorig jaar haar minor Advertising afgerond. Naast haar studie is ze actief in het bruisende studentenleven van Enschede. Dankzij haar stage heeft ze zich kunnen verdiepen in alle bestaande en nieuwe hotspots in de stad, en daar neemt ze jullie graag in mee!

Deze blogs vinden anderen ook leuk

Toon alle blogs