Door Social Media & Content Marketeer Bo
 - Uit in Enschede

Voordelig shoppen in Enschede

Zo veel mogelijk gave en toffe kleding voor zo min mogelijk geld. De droom van veel mensen en misschien geldt dit nog wel het meest voor studenten. Tijdens mijn studententijd was ik altijd op zoek naar kortingscodes, liep ik naar de uitverkooprekken van winkels en zocht ik naar de leukste items voor de beste prijzen. Hieronder vind je winkeltips waar hopelijk elk studentenhart in Enschede sneller van gaat kloppen.

Wist je al dat je als student korting kunt krijgen bij meerdere restaurants, winkels en andere plekken in Enschede? O.a. bij WE Fashion, Vero Moda, Studio Spitsbaard en Willemientje kun je korting krijgen met je studentenkaart. We schreven eerder al een blog over waar je allemaal korting kunt krijgen als student. Bekijk die blog hier.

Sale / uitverkoop

Uitverkoop betekent kleding voor hele lage prijzen. Om de beste koopjes te vinden, is het belangrijk dat je er op tijd bij bent. Tenzij je natuurlijk expres wacht op de allerlaagste prijzen. De grootste twee sale-momenten in Enschede zijn in de winter (eind december) en in de zomer (eind juni). Webwinkels hebben vaak het hele jaar door een uitverkoop sectie op hun website. De sale in Enschede is altijd erg herkenbaar door de grote SALE en uitverkoop stickers op de ruiten.

Budgetproof winkels

Er zijn een heleboel budgetproof winkels in Enschede. Dan heb ik het niet alleen kledingwinkels, maar ook winkels voor (woon)accessoires of kantoorartikelen. Heb je bijvoorbeeld al eens gekeken bij de verschillende kringlopen in Enschede? Kringlopen worden steeds populairder als het gaat om kleding- en modeaccessoires. Misschien vind je er zelfs nog leuke items voor je studentenkamer! Ook vind je een heleboel leuke tweedehands winkels in Enschede. We schreven al eerder een blog over tweedehands winkelen in Enschede. Die blog vind je hier.

Andere budgetproof winkels zijn bijvoorbeeld: Zeeman, Action, Wibra, Primark, Hema, Decathlon, Big Bazar, Kik en nog vele anderen.

Sale enschede - Uit in Enschede

Koop duurzaam

Ben je gek op koopjes of koop je liever items die langer meegaan? Meer kleding voor weinig geld klinkt heel goed, maar goedkopere items kunnen ook eerder kapot gaan en gaan in theorie minder lang mee dan duurdere kledingstukken. Uiteindelijk ben je dan soms duurder uit, dan wanneer je een duurder artikel had aangeschaft. Sta bij elke aankoop stil of je het echt een toevoeging vindt voor je garderobe en of je het bedrag vindt passen bij het item. In Enschede zijn er ook een heleboel winkels die gericht zijn op duurzame items. Zo zorg je niet alleen goed voor je eigen portemonnee, maar ook nog voor het milieu!

Markten en kleding ruilen

Ben je gek op struinen over markten of kun je blij worden van gave tweedehands of vintage items? Er vinden in Enschede het hele jaar door ook meerdere vlooien-, vintage- en rommelmarkten plaats. Zo is er bijvoorbeeld de Twentse Vlooienmarkt bij Expo Twente en de Mega Vlooienmarkt bij Vliegveld Twenthe. Ook worden er regelmatig speciale markten georganiseerd bij de Performance Factory en worden er kledingruilevenementen gehouden op verschillende plekken in de stad. Tijdens deze evenementen ruil je de kledingitems die jij niet meer wilt houden met kledingitems van anderen. Zo maak je anderen blij met jouw kledingstukken en wordt jouw eigen garderobe ook nog eens aangevuld met allerlei artikelen. Kijk in onze agenda naar alle evenementen.

Shop local

Mijn grootste en leukste tip voor eigenlijk alle inwoners van Enschede is: shop local. Als je kleinere Enschedese ondernemers steunt door daar te gaan winkelen, steun je niet alleen die ondernemer, maar eigenlijk ook de hele stad. De meeste lokale ondernemers vind je in de knusse straatjes van de binnenstad, zoals de Heurne, Haverstraatpassage, Walstraat en Zuiderhagen. Maar ook buiten deze straatjes en uiteraard ook buiten het centrum vind je hele leuke lokale winkels! Kijk hier voor alle (lokale) winkels in het centrum.

 - Uit in Enschede
Bo
Social Media & Content Marketeer

Bo is enkele jaren geleden vanuit het midden van het land naar Enschede verhuisd en raakt elke dag steeds weer een beetje meer verliefd op de stad. Ze laat je graag kennismaken met alle leuke winkels, fijne restaurants en andere gave plekken en vertelt je graag hoe Enschede écht is.