Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten

Leuke gratis uitjes voor kids in Enschede

Leestijd 2-3 min
Nadja HanterinkGeschreven door
Content Marketeer Nadja

Zonnig, droog, sneeuw en zelfs regen... Het is altijd een goed idee om met kinderen naar buiten te gaan. Daarom heb ik een aantal leuke (gratis) kindvriendelijke uitjes voor je op een rijtje gezet!

Wat gaan we vandaag eens doen met de kids? Het speeltuintje om de hoek kennen ze nu wel en af en toe hebben ze toch behoefte aan nieuwe prikkels. Daarom heb ik wat leuke gratis uitjes voor kids in Enschede op een rijtje gezet. Wie weet doe je leuke nieuwe ontdekkingen.

Springen op de trampolines aan het Van Loenshof

Ik merk dat de speelplek voor Decathlon een favoriete hang-out is van veel Enschedese ouders. Leuk, want dan zijn er altijd andere kinderen om mee te spelen. Officieel is het trouwens een freerunparcours, dat Decathlon samen met de gemeente heeft gerealiseerd. Volgens mij is het onder de kids vooral heel populair door de trampolines. Prima plek om even stoom af te blazen! En niet onbelangrijk, dichtbij Rosy's, Stoet en Bakkerij Nollen. Naar je kind kijken in een speeltuin is toch nèt iets fijner met een lekker drankje en wat lekkers.

Kabouters spotten bij 't Amelinksbos

In het groene gebied aan de noord-oostkant van de stad, tussen Enschede en Lonneker, vind je 't Amelinksbos. Dit bos staat bij veel ouders bekend als het kabouterbos. Er is namelijk, door een anonieme uitvoerder, een superleuk kabouterdorpje gemaakt. Op verschillende plekken in en rond de bomen vind je deurtjes, waslijntjes, kabouters en eekhoorntjes. Wanneer je het bos binnenkomt vanaf de Voortsweg, vind je het kabouterdorpje een aantal meter voorbij het houten hek aan de linkerkant. Zoek de blauwe deur, kan niet missen!

*Helaas is het kabouterdorp een paar maanden geleden helemaal vernield. Op dit moment is er in het dorpje dus niet zoveel te zien. Buiten de hekken staan wel wat verrassinkjes. Ik hoop dat het gauw weer wordt opgebouwd, want het is zo leuk voor kids!

Amelinksbos kaboutdorpje

't Amelinksbos

Speurtocht door de stad

Speciaal voor kleine speurneuzen. Ga op avontuur in Enschede en leer de binnenstad van een hele andere kant kennen. Het doeboekje omvat een speurtocht, leuke spelletjes en raadsels én weetjes voor ouders/grootouders. Scan de QR-codes voor tips om te lunchen en shoppen of cultuur te snuiven met de kids.

Op avontuur in Enschede doeboekje

Lekker bewegen met Sportaal

Bij Sportaal vinden ze het heel belangrijk om lekker bewegen te stimuleren bij kinderen. Via de website vind je allerlei leuke spellen en oefeningen die kids lekker (buiten) kunnen doen. Veel plezier!

Schommelen op het Stationsplein

Het Stationsplein is een prima plek om je kinderen even uit te laten. Onze dochter is enorme fan van treinen, dus wij zijn sowieso vaak te vinden bij het station. Als de machinist terug zwaait kan haar dag niet meer stuk. Maar sinds kort heeft ze het plein ook ontdekt. De kleurrijke schilderingen op de grond, de dj booth met muziek en de grote robot van Jelle de Graaff zijn al echte eyecatchers. Maar ook de heuvels waar ze op en af kan rennen en natuurlijk als klap op de vuurpijl de schommels. Er zijn regelmatig skateboarders aan het oefenen op stoere trucs, ook leuk om naar te kijken.

Op pad met geocaching

Al eens gehoord van geocaching? Dit is een leuke manier om een frisse neus te halen. Eigenlijk is het een moderne variant van schatzoeken. Je download voor je vertrek een tocht via een app op je smartphone (of GPS apparaat) en gaat dan op pad. Via de route ga je op zoek naar de schat (cache). Ze kunnen overal liggen, vaak staan er wel hints bij als je de schat niet kunt vinden. Tip: neem een pen mee zodat je vol trots je naam kunt opschrijven op de logrol bij de cache. En als je de schat meeneemt is het wel zo leuk om weer iets achter te laten voor de volgende schatzoeker (dit geldt vooral voor grotere schatten). Succes!

Volkspark Enschede

Volkspark

Loop de Knapzakroute door het Buurserzand

Lekker wandelen is natuurlijk sowieso al een fijn uitje. Maar het wordt extra leuk als je de Knapzakroute gaat lopen door het Buurserzand. Je begint bij het Rustpunt aan de Langenbergweg en gaat met een goedgevulde knapzak en een uitgebreide routebeschrijving op pad. De route is 5 km en leidt je door prachtig wandelgebied. Aanrader! Meer informatie over reserveren van de route vind je in deze blog van Vettt.

Dieren aaien bij de kinderboerderijen

Er zijn genoeg leuke kinderboerderijen in Enschede waar je met de kids naartoe kunt. Een favoriet van ons is Kinderboerderij Noord. Deze kinderboerderij is ruim opgezet en je kunt er voer kopen om de dieren te voeren. Ook Kinderboerderij Het Wooldrik is een leuke tip. Knuffel met de konijntjes in het buitenhok of met de loslopende alpaca's. Voor de kleine helpers zijn er mini bezems om de handen uit de mouwen te steken. En ken je Kinderboerderij De Wesseler al? Ook hier hebben ze lieve dieren die je mag aaien. Bij alle kinderboerderijen vind je trouwens ook een speeltuin. Lekker uitrazen!

Speeltuin park Enschede

Wooldrikspark

Nadja Hanterink
Geschreven door Content Marketeer Nadja

Nadja is geboren en getogen in Enschede en schrijft graag over hippe hotspots en andere leuke adresjes in haar mooie stad. Naast content marketeer bij Enschede Promotie, is ze ook fotograaf, interieur- en lifestyle blogger en mama van twee.

Anderen vinden deze blogs ook leuk

Toon alle blogs