Door Social Media & Content Marketeer Bo
 - Uit in Enschede

Herfsttips tegen een najaarsdip

Hallo herfst! Hoewel de bladeren van de bomen vallen en we allemaal steeds meer binnenblijven, is de herfst juist het perfecte seizoen om eropuit te gaan. Eindelijk tijd voor die culturele uitstapjes, (indoor) activiteiten of shopsessies die je al zo lang gepland had. Of ga naar buiten en geniet van de prachtige herfstkleuren buiten. Met deze tips krijg jij zeker geen last van een najaarsdip!

Bezoek het theater

Het najaar is het begin van een nieuw theaterseizoen. Onze agenda is gevuld met prachtige voorstellingen voor jong en oud. Overdag brengen de jeugdtheaters leuke, spannend en ontroerende voorstellingen voor kinderen van alle leeftijden. In de avond kun je met je ouders, vrienden en vriendinnen naar prachtige theaterstukken. De Enschedese theaters hebben namelijk genoeg op het programma staan deze periode! Bekijk de agenda voor het complete overzicht.

Een avond uit in Wilminktheater - Uit in Enschede
Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede - Uit in Enschede
Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede

Laat je inspireren en verrassen door de musea

Regent het hard buiten, maar wil je niet binnen blijven zitten? Breng dan eens een bezoekje aan één van de Enschedese musea. Bij De Museumfabriek wordt de herfst niet alleen met leuke tentoonstellingen gevierd, maar er zijn ook verschillende workshops voor kinderen en volwassenen. Daarnaast kun je allerlei lezingen en mini-colleges volgen. Super leuk toch!? Bij Rijksmuseum Twenthe zijn deze herfst unieke tentoonstellingen te zien.

Wist je ook dat je in Gemeente Enschede het leukste stoomtreinmuseum van Oost-Nederland kan vinden? Bij Museum Buurtspoorweg vinden in oktober de Najaarsstoomdagen plaats en kun je de hele maand oktober nog ritten maken in een stoomtrein.

Ga naar buiten

De bomen kleuren langzaam van groen naar rood, oranje en geel. De bladeren vallen en de bospaden vullen zich met eikels en kastanjes. Moeder natuur trakteert ons elk najaar weer op die prachtige herfstkleuren en je kunt er eigenlijk maar op een manier echt van genieten: ga naar buiten! De stadsparken zijn de perfecte locatie voor een herfstwandeling. Heb je iets meer tijd? Bezoek dan een van de natuurgebieden rondom Enschede, loop een van deze boswandelingen of bekijk deze bijzondere wandel- en fietsroutes. Sjaal om, regenlaarzen aan en je bent er helemaal klaar voor. Bekijk hier al onze natuurtips.

Volkspark Enschede - boog van groen - Uit in Enschede
Herfst stadspark Enschede - Uit in Enschede
Herfst campus Universiteit Twente Enschede - Uit in Enschede
Volkspark Enschede - water - Uit in Enschede
Herfst Museumlaan Enschede - Uit in Enschede

Het seizoen van de bokbieren

Denk je aan herfst, dan denk je aan (bok)bier. Enschede heeft veel biercafés waar je vele speciaalbieren kunt proeven, en zelfs eigen brouwerijen. Wist jij bijvoorbeeld dat De Beiaard in oktober Het Bockbierfestival houdt? Dat Enschede een eigen stadsbrouwerij midden in de binnenstad heeft? Of dat je hele leuke rondleidingen kunt boeken bij Grolsch? Daarnaast kun je bij elk café wel een bokbiertje bestellen. Ook leuk: bij verschillende cafés in de stad kun je ook een High Beer bestellen. Een bierproeverij mét allerlei hapjes. Dat klinkt goed toch?

Bioscoop

De bioscopen in Enschede hebben dit najaar een een volle filmagenda. Wat dacht je van nieuwe Nederlandse romantische komedies, gezellige familiefilms of de nieuwste James Bond? Bezoek de websites van Vue Enschede, Kinepolis en Concordia voor een compleet overzicht.

Essen und Trinken von Stanislaus Brewskovitch in Enschede - Uit in Enschede

Speurtocht door de stad

Speciaal voor kleine speurneuzen: ga op avontuur in Enschede en leer de binnenstad van een hele andere kant kennen. Het doeboekje bevat een speurtocht, leuke spelletjes en raadsels én weetjes voor ouders/grootouders. Scan de QR-codes voor tips om te lunchen en shoppen of cultuur te beleven met de kids.

Kinder doeboekje enschede - op avontuur - Uit in Enschede

Gezellig thuis

Thuis blijven wanneer het buiten stormt, vind ik altijd heel gezellig. Vooral als het vroeg donker is, de kaarsjes aan kunnen en de hele familie 's avonds onder een zacht dekentje op de bank kruipt. Ik kan extreem genieten van eindeloos veel series en films kijken in de herfstmaanden, maar het allerliefst rijd ik naar mijn ouders en broer of trommel ik wat vrienden op en spelen we urenlang bordspellen. Ik kom regelmatig bij Comicasa, een van de unieke lokale winkeltjes in de binnenstad, waar overal waar je kijkt stapels bordspellen staan. Of je nu alleen bent, met z'n tweeën thuis zit of een groot gezin hebt: voor iedereen is er een geschikt bordspel. Bij Comicasa vind je bekende en onbekende bordspellen, maar je kunt ook oude klassiekers kopen bij de speelgoedwinkels in de stad. Ben je niet zo van de spellen? Koop een legpuzzel en vermaak jezelf uren met puzzelen of ontdek je creatieve kant via Bertus Workel.

 - Uit in Enschede

Tips voor de herfstvakantie

Wil je weten wat er allemaal te doen is tijdens de herfstvakantie? In de herfstvakantie wordt er van alles georganiseerd voor kinderen. Bekijk alle herfstvakantie activiteiten hier.

 - Uit in Enschede
Bo
Social Media & Content Marketeer

Bo is enkele jaren geleden vanuit het midden van het land naar Enschede verhuisd en raakt elke dag steeds weer een beetje meer verliefd op de stad. Ze laat je graag kennismaken met alle leuke winkels, fijne restaurants en andere gave plekken en vertelt je graag hoe Enschede écht is.