Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten

Herfst in Enschede

Leestijd 3-4 min
Bo Enschede blog tipsGeschreven door
Social Media & Content Marketeer Bo

Heb jij ook elk jaar last van de herfstblues? Dat gaat niet gebeuren met deze herfsttips!

Hallo herfst! Hoewel de bladeren van de bomen vallen en we allemaal steeds meer binnenblijven, is de herfst juist het perfecte seizoen om eropuit te gaan. Eindelijk tijd voor die culturele uitstapjes, (indoor) activiteiten of shopsessies die je al zo lang gepland had. Of ga naar buiten en geniet van de prachtige herfstkleuren buiten. Met deze tips krijg jij zeker weten geen last van een najaarsdip!

Bezoek het theater

Het najaar is altijd het begin van een nieuw theaterseizoen. Onze agenda staat boordevol prachtige voorstellingen voor jong en oud. Overdag brengen de jeugdtheaters leuke, spannend en ontroerende voorstellingen voor kinderen van alle leeftijden. In de avond kun je met je ouders, vrienden en vriendinnen naar prachtige theaterstukken. De Enschedese theaters hebben namelijk genoeg op de planning staan deze periode! Bekijk onze agenda voor het complete overzicht.

Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede
Wilminktheater en Muziekcentrum 2 Enschede

Laat je inspireren en verrassen door de musea

Regent het hard buiten, maar wil je niet binnen blijven zitten? Breng dan eens een bezoekje aan een van de Enschedese musea. Bij De Museumfabriek vieren ze de herfst niet alleen met leuke tentoonstellingen, maar er zijn ook verschillende workshops voor kinderen en volwassenen. Daarnaast kun je allerlei lezingen en mini-colleges volgen. Super leuk toch!? Bij Rijksmuseum Twenthe zijn er deze herfst allerlei unieke tentoonstellingen te zien.

Wist je ook dat je in Gemeente Enschede het leukste stoomtreinmuseum van Oost-Nederland kan vinden? Bij Museum Buurtspoorweg vinden in oktober de najaarsstoomdagen plaats en kun je de hele maand oktober nog ritten maken in hun stoomtrein.

Ga naar buiten

De bomen kleuren langzaam van groen naar rood, oranje en geel. De bladeren vallen van de bomen en de bospaden vullen zich met eikels en kastanjes. Moeder natuur trakteert ons elk najaar weer op die prachtige herfstkleuren en je kunt er eigenlijk maar op een manier echt van genieten: ga naar buiten! De stadsparken zijn de perfecte locatie voor een korte herfstwandeling. Heb je iets meer tijd? Bezoek dan een van de natuurgebieden rondom Enschede, loop een van deze boswandelingen of bekijk deze bijzondere wandel- en fietsroutes. Sjaal om, regenlaarzen aan en je bent er helemaal klaar voor. Bekijk hier al onze natuurtips.

Herfst van Heekpark Enschede
Herfst Volkspark Enschede
Herfst stadspark Enschede
Herfst campus Universiteit Twente Enschede
Herfst Roombeek Enschede
Herfst Museumlaan Enschede

Het seizoen van de bokbieren

Denk je aan herfst, dan denk je aan (bok)bier. Enschede barst van de bier hotspots, brouwerijen en speciaalbieren. Wist jij bijvoorbeeld dat De Beiaard elke zondagavond een speciaalbieren avond heeft? Dat Enschede een eigen stadsbrouwerij midden in de binnenstad heeft? Of dat je hele leuke rondleidingen kunt boeken bij Grolsch? Daarnaast kun je bij elk café wel een bockbiertje bestellen. Ook leuk: bij verschillende cafés in de stad kun je ook een High Beer bestellen. Een bierproeverij mét allerlei hapjes. Dat klinkt goed toch?

Bioscoop

Ook de bioscopen in Enschede maken zich klaar voor het najaar met een heleboel films in hun filmagenda. Wat dacht je van nieuwe Nederlandse romantische komedies, gezellige familiefilms of de nieuwste James Bond. Bezoek de websites van Kinepolis en Concordia voor een compleet overzicht.

Stanislaus Brewskovitch Enschede

Speurtocht door de stad

Speciaal voor kleine speurneuzen. Ga op avontuur in Enschede en leer de binnenstad van een hele andere kant kennen. Het doeboekje omvat een speurtocht, leuke spelletjes en raadsels én weetjes voor ouders/grootouders. Scan de QR-codes voor tips om te lunchen en shoppen of cultuur te snuiven met de kids.

Op avontuur in Enschede doeboekje

Gezellig thuis

Thuis blijven wanneer het buiten stormt, vind ik altijd heel gezellig. Vooral als het weer vroeg donker is, de kaarsjes aan kunnen en de hele familie 's avonds onder een zacht dekentje op de bank kruipt. Ik kan extreem genieten van eindeloos veel series en films kijken in de herfstmaanden, maar het allerliefst rijd ik naar mijn ouders en broer of trommel ik wat vrienden op en spelen we urenlang bordspellen. Ik kom regelmatig bij Comicasa, een van de unieke lokale winkeltjes in de binnenstad, waar overal waar je kijkt stapels bordspellen staan. Of je nu alleen bent, met z'n tweeën thuis zit of een heel groot gezin hebt. Voor ieder gezin is er een geschikt bordspel. Bij Comicasa vind je bekende en onbekende bordspellen, maar je kunt ook gewoon oude klassiekers kopen bij de speelgoedwinkels in de stad. Ben je niet zo van de spellen? Koop een legpuzzel en vermaak jezelf uren met puzzelen of ontdek je creatieve kant via Bertus Workel.

Bordspellen Enschede

Tips voor de herfstvakantie

Wil je weten wat er allemaal te doen is tijdens de herfstvakantie? Van 15 t/m 23 oktober wordt er van alles georganiseerd voor kinderen. Bekijk alle herfstvakantie activiteiten hier.

Mis niets en volg ons op Instagram!

Evenementen deze herfst

Pasar Malam Asia

Breng een avontuurlijk bezoek aan Pasar Malam Asia, het mooiste én meest onderscheidende Oosterse festival in Nederland voor een gezellige dag uit. Iedereen is van harte welkom op dit kleurrijke 3-daagse evenement vol beleving.

Lees verder

Military Boekelo-Enschede

Uit de hele wereld komen topruiters met hun paarden naar Oost Nederland om deel te nemen aan één van ’s werelds beste military’s. Het meest spectaculaire wedstrijdonderdeel is de cross op zaterdag.

Lees verder

Halloweenkermis

Kom in de herfstvakantie naar het Volkspark.

Lees verder

The Overkill Festival

Een speels festival in Enschede dat gaming, interactieve kunst, fictie en experiment samenbrengt om onze digitale cultuur en de impact ervan op onze samenleving in vraag te stellen en te vieren.

Lees verder

Museumnacht

Ga op zaterdagavond 4 november op ontdekkingstocht langs verschillende culturele instellingen in Enschede.

Lees verder
1/5
Bo Enschede blog tips
Geschreven door Social Media & Content Marketeer Bo

Bo is enkele jaren geleden vanuit het midden van het land naar Enschede verhuisd en raakt elke dag steeds weer een beetje meer verliefd op de stad. Ze laat je graag kennismaken met alle leuke winkels, fijne restaurants en andere gave plekken en vertelt je graag hoe Enschede écht is.

Deze blogs vinden anderen ook leuk

Toon alle blogs