Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Nadja HanterinkGeschreven door
Content Marketeer Nadja

Hier koop je verse producten rechtstreeks bij de boer

Leestijd 2-3 min

Wist je dat je op verschillende plekken in Enschede verse (bio) producten rechtstreeks bij de boer kunt kopen? Van een melktap tot eieren en vlees... hier moet je zijn!

Verse melk van de melktap

Bij melkveebedrijf Voogd kun je rauwe melk kopen via de Melktap Hof Espelo. Rechtstreeks van de koe, verser kan bijna niet. Ook is er koffie en thee, bij koud weer eigengemaakte chocolademelk en vanaf eind maart heerlijk ijs! Meer actuele informatie over de melktap vind je op de Facebookpagina.

Producten van het Kippeboertje

Camping en vleeskuikenbedrijf 't Kippeboertje heeft een leuke boerderijwinkel waar je verschillende kip- en barbecueproducten kunt kopen. De kippen scharrelen lekker rond in de stal en krijgen plantaardig voer. De winkel is geopend van dinsdag t/m vrijdag.

Bio vlees van de Koeien van Jelle

Heb je al eens gehoord van de Koeien van Jelle? Deze Lakenvelder runderen grazen het hele jaar buiten en drinken uit natuurlijke bronnen. Meer dan biologisch, zoals Jelle zelf zegt. Het vlees van deze koeien kun je zowel in pakketten als los kopen op zaterdag in de winkel of hier online bestellen.

Koeien van Jelle

Koeien van Jelle

Meer dan biologisch!

Meel van Wissinks Möl

Vlakbij Usselo staat de Wissinks Möl: een molen (type stenderkast) met een rijke historie. Je kunt (bio) volkoren tarwemeel en pannenkoekenmeel kopen in het molenhuisje. Het huisje is op dit moment op woensdag en zaterdag geopend van 13:00 tot 16:00 uur.

Graan- en meelproducten van de Lonneker Molen

Aan de rand van Lonneker staat de Lonneker Molen. Dit historische monument is zeker de moeite waard om eens van dichtbij te bekijken. Je bent ook weer welkom om lekker te komen winkelen in de molen. Wat denk je van huisgemaakte brood- en cakemixen, meelproducten of heerlijke Molen muesli?

Lonneker Molen

Lonneker Molen

Viermarken

Bij Zorgboerderij De Viermarken kun je heerlijke (verantwoordelijke) producten kopen van biologische oorsprong. Denk aan zelf verbouwde seizoensgroenten- en fruit, verse jam en taarten, biologische eieren, lamsvlees en houtovenbrood. Ook voor wol- en houtproducten kun je terecht in de winkel. Het assortiment wordt aangevuld met producten van biologische boeren en groothandels.

Bosbessenkwekerij La Francaise

Tijdens het plukseizoen (half juli tot september) kun je bij bosbessenkwekerij La Francaise zelf bosbessen plukken en heerlijke streekproducten kopen. Van ambachtelijke jams en sauzen van onbespoten vruchten tot honing en vlierbloesemsiroop. Hou voor actuele openingstijden de website in de gaten.

Forelderij

Zelf de vis vangen die je 's avonds op je bord hebt liggen, hoe vers wil je het hebben? Bij de Forelderij kun je elke dag vissen in een van de twee grote forelvijvers. Je betaalt per kilo gevangen vis. Via de website kun je actuele informatie lezen.

Hammiehoeve

Bij Hammiehoeve aan de Noord Esmarkerrondweg kun je lekkere streekproducten kopen in het winkeltje of uit de automaat. Koop hier o.a. je verse eieren, honing, bramenjam en Bildstar aardappelen. Kids kun je gerust meenemen, ze mogen de kippen of het varken voeren en is er een speeltuin.

Het Pompoenhöfke

Het Pompoenhöfke verkoopt van september tot november sierkalebassen en pompoenen. Maak er een griezelig hoofd van en hol ze uit voor Halloween. Of gebruik ze als (herfst) decoratie of om te eten natuurlijk.

Nadja Hanterink
Geschreven door Content Marketeer Nadja

Nadja is geboren en getogen in Enschede en schrijft graag over hippe hotspots en andere leuke adresjes in haar mooie stad. Naast content marketeer bij Enschede Promotie, is ze ook fotograaf, interieur- en lifestyle blogger en moeder van Loulou (3).

Anderen vinden dit ook leuk

Toon alle blogs