Door Content marketeer Nadja
Nadja Enschede Promotie - Uit in Enschede

Heerlijk Italiaans eten

Voor veel mensen is de Italiaanse keuken favoriet, hier sluit ik me volledig bij aan. Ook genieten van la dolce vita? Kom gezellig Italiaans eten bij een van deze restaurants in Enschede!

Sapori e Ricordi

Bij trattoria Sapori e Ricordi aan de Haverstraatpassage krijg je heerlijke Zuid-Italiaanse gerechten voorgeschoteld. Moeder Rosa kookt zoals zij dat van haar eigen moeder heeft geleerd. Dochters Dominique en Irene ontfermen zich over de taartjes en de bediening. Er wordt gekookt met verse en seizoensgebonden ingrediënten. En heel veel liefde natuurlijk!

Er wordt gekookt met verse en seizoensgebonden ingrediënten. En heel veel liefde natuurlijk!

Sorrentino

Pino di Matola is de trotse eigenaar en chefkok van Sorrentino. Pino kookt volgens Italiaanse authentieke recepten die generatie op generatie worden doorgegeven in zijn familie. Zijn restaurant is dan ook vernoemd naar de meisjesnaam van zijn moeder. Je vindt Sorrentino in de levendige Stadsgravenstraat dichtbij de Oude Markt.

Sorrentino Italiaans restaurant eten & drinken Enschede 1 - Uit in Enschede
Sorrentino Italiaans restaurant eten & drinken Enschede 2 - Uit in Enschede
Trattoria sapori e ricordi eten & drinken Enschede - Uit in Enschede
Heerlijk Italiaans eten in Enschede

Verso

Bij Verso eet je puur, seizoensgebonden en vers, maar dan wel geraffineerd. Verso staat voor het Italiaanse woord voor het gevoel voor richting. Het is een verwijzing naar de culinaire reis die je door heel Italië maakt wanneer je bij Verso aan de Deurningerstraat aanschuift.

Novi Gran Caffè

Aan de gezellige Oude Markt vind je Novi Gran Caffè. Bij dit Italiaanse grand café kun je naast Italiaanse gerechten ook terecht voor een kopje koffie op het terras. Bij Novi vind je een verrassende mix van Italiaanse en Nederlandse gerechten op de kaart. De naam Novi is dan ook afgeleid van Novità, wat nieuwigheid betekent.

Pizzeria La Candela

In de traditionele pizzeria La Candela aan de Boulevard 1945 eet je je pizza of pasta bij romantisch kaarslicht. De ambiance en menukaart ademen die typische Italiaanse sfeer. Kindvriendelijk zijn ze ook bij La Candela. Wanneer de werkdruk het toelaat mogen kids namelijk hun eigen pizza bakken.

La Candela pizzeria Italiaans eten & drinken Enschede - Uit in Enschede
La Candela

Punto Pasta

Bij casual dining concept Punto Pasta stel je zelf je eigen maaltijd samen. Je pasta of pizza wordt daarna voor je neus bereid. Kakelvers dus! De inrichting is modern en licht. Punto Pasta ligt aan het H.J. van Heekplein en is daarom ook een geliefd adres voor een Italiaanse lunch tijdens het shoppen.

Happy Italy

Happy Italy noemt zichzelf The Fast Italian en dat is niet voor niks. Je kunt hier namelijk terecht voor een snelle Italiaanse hap. Ideaal met kids, zo hoeven ze niet al te lang te wachten voordat ze de kinderhoek onveilig kunnen maken. Happy Italy ligt aan de Korte Hengelosestraat, dicht bij het station en aangrenzend aan het Wilminkplein.

Evento Perfetto Cucina in Twentsche Foodhal eten & drinken Enschede - Uit in Enschede
Evento Perfetto Cucina in de Twentsche Foodhal

Evento Perfetto Cucina

In de Twentsche Foodhal vind je de keuken van Evento Perfetto Cucina. Ze maken alles zelf met zo veel mogelijk lokale producten. Wat dacht je van altijd verse pizza's, heerlijke ravioli, klassieke pasta's of lekker antipasti? Ik weet het wel!

Wil je ook het laatste nieuws van Enschede op je tijdlijn? Volg ons dan ook op Facebook en Instagram!

Nadja Enschede Promotie - Uit in Enschede
Nadja
Content marketeer

Nadja is geboren en getogen in Enschede en schrijft graag over hippe hotspots en andere leuke adresjes in haar mooie stad. Naast content marketeer bij Enschede Promotie, is ze ook fotograaf, interieur- en lifestyle blogger en mama van twee.