Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten

Kerstvakantie in Enschede: dit is er te doen!

Leestijd 2-3 min
Profielfoto JillGeschreven door
Stagiair Marketing & Communicatie Jill

De magische weken van lichtjes in het donker zijn weer aangebroken. Van 24 december tot en met 8 januari is het kerstvakantie. En tijdens de kerstvakantie is er heel veel leuks te doen in Enschede!

De gezelligste tijd van het jaar is weer aangebroken. Tijdens de kerstvakantie is er van alles te doen. Lees hier onze tips!

Kerstshoppen

Ben je nog op zoek naar mooie cadeaus voor onder de boom, of een prachtige feestelijke outfit? Kom kerstshoppen in Enschede! Op 21 en 23 december zijn er extra koopavonden tot 21:00 uur. Op Tweede Kerstdag, maandag 26 december, zijn de winkels geopend van 12:00 tot 17:00 uur. Op 24 en 31 december zijn de winkels geopend tot 17:00 uur. Op Eerste Kerstdag en op Nieuwjaarsdag zijn alle winkels in Enschede gesloten. Meer informatie? Kijk dan hier.

Unieke kerstcadeaus vind je hier:

Kindertips

Kom deze kerstvakantie naar de Museumfabriek! Daar leer je van alles over loeiende stormen, spetterende regen en knallende bliksems! Ontwerper, kunstenaar én uitvinder Eibert Draisma – bekend van onder meer zijn pratende koffiezetapparaten en dansende lampen – heeft er een spectaculaire tentoonstelling over gemaakt: Donder & Bliksem! Natuurlijk wil je ook zelf aan de slag! Dat kan met heel veel doorlopende activiteiten in de Makerspace en met verschillende workshops, waarvoor je je wel even op moet geven.

Bliksemse portretten

Laat een foto van jezelf maken door een echte fotograaf in het thema van Donder & Bliksem! Tjeerd Derkink, veelzijdig artiest met veel ervaring, zoekt de beste compositie en jij trekt je stoerste, koelste of mooiste gezicht en BAM! Daar is de coolste foto die ooit van je gemaakt is! En je krijgt hem ook nog mee naar huis! Deze activiteit is geschikt voor alle leeftijden. De fotograaf is elke woensdag, donderdag en vrijdag in de kerstvakantie aanwezig van 15.00 tot 16.00 uur en je hoeft je hiervoor niet in te schrijven.

                Bliksemse portretten

Bliksemse portretten

Ook bij de bioscopen Kinepolis, Cineast en de nieuwe bioscoop in de binnenstad Vue Cinema draaien leuke kinderfilms. Houd hun website in de gaten voor de actuele filmagenda.

Wist je dat er een leuke speurtocht te lopen is voor kinderen in de binnenstad? Ga op avontuur en haal het gratis doeboekje op bij Tourist Info Enschede, Sam Sam, Stoet, Boekhandel Broekhuis of Concordia. Vanuit hier loop je een verrassende route van zo'n 1,5 km langs speelplekken en muurschilderingen. Knip na afloop het enige echte Enschede-kenner diploma uit en hang hem op!

Kijk hier voor andere leuke uitjes met de kinderen.

Leuke activiteiten voor de kids:

Cultuur snuiven

Natuurlijk is er op cultureel gebied ook genoeg te beleven in de kerstvakantie.

Zo kun je bijvoorbeeld naar het Rijksmuseum Twenthe. Het museum met de rijkste en de mooiste kunstcollectie van Oost-Nederland. Tijdens de Kerstvakantie kun je de tentoonstellingen Marinetti en het futurisme, Het geldstelsel, Homo Symbioticus en The setting of violence bezoeken. Ook kun je hier de hele maand december een bijzonder meesterwerk van Rembrandt bewonderen. Rondom De Vaandeldrager worden er ook allerlei activiteiten georganiseerd. Bekijk hier alle activiteiten bij het Rijksmuseum Twenthe.

Ook zijn er verschillende leuke theatervoorstellingen te bekijken. Geniet bijvoorbeeld van de komische voorstelling Diner veur ene bij de Kleine Willem of bekijk het bekende kerstverhaal SCROOGE bij Muziekcentrum Enschede. Kijk voor alle culturele uitjes hier.

In samenwerking met Tetem is er 6 januari van 13:00 uur tot 14:30 uur en 15:30 uur tot 17:00 uur een gave workshop in Bibliotheek Enschede. Tijdens 'Maak je eigen escaperoom' ga je aan de slag met elektronische puzzels en geheimschrift van kunstenaar Don Blaauw.

Op Zoek het maar uit vind je een handig overzicht van alle culturele activiteiten en voorstellingen van de Enschedese culturele organisaties.

Winter Wonderland

Enschede staat vanaf 9 december t/m 8 januari geheel in het teken van Winter Wonderland. De binnenstad is sfeervol verlicht. Overal kom je verrassingen in kerstsfeer tegen: van de romantische Long Lane of Love in de Langestraat tot een lieflijke rendierfamilie met arrenslee. Kijk voor meer informatie op de Winter Wonderland pagina.

Kerstvakantie enschede winter wonderland

Oud & Nieuw

Oud & Nieuw vier je natuurlijk in Enschede!

Haal bijvoorbeeld de lekkerste oliebollen bij de verschillende kramen in de stad. Bekijk hier waar de oliebollen te krijgen zijn.

Uitgaan

Op veel plekken in de stad kun je uitgaan en feest vieren op 31 december. Zo organiseert Aspen Valley "Midnight Madness", een feestje om het nieuwe jaar in te luiden! Kaartjes zijn via de website te bestellen.
Ook bij Fellini in Enschede is er een New Years Eve party, vanaf 00:30 tot 05:00 uur ben je welkom om het nieuwe jaar in te gaan! Neem een kijkje op de website voor meer informatie en het bestellen van de kaartjes.
Daarnaast houdt Stonewall Café een Oud & Nieuw party met toffe muziek, oliebollen en champagne. De toegang is gratis en je kunt hier samen aftellen, het café is namelijk al open vanaf 21:30 uur. Klik hier om een bezoekje te nemen op de site.
Bij Bistro en Wijnbar BRUUT is er een Remember The Time New Year's Eve special! Dit feest begint om 01:00 uur, zo begin je 2023 knallend! Kijk op de Facebook pagina van Remember The Time voor kaarten en meer informatie.
Bij Café Friends moet je zijn voor een gezellige oudejaarsavond. Vanaf 01.00 uur kun je gewoon naar binnen lopen, je hoeft dus geen tickets te kopen. Let wel op: vol = vol.
Als laatste moet je voor een gezellige Oud & Nieuw bij 't Kroegje zijn, een gezellige bruine kroeg vlak bij de Oude Markt. Vanaf 01.00 uur kun je naar binnen, je hoeft hier geen tickets voor te halen. Voor meer informatie kun je terecht op de Facebookpagina.

Een Eindejaarsconference mag niet ontbreken tijdens Oud & Nieuw. Bij het Wilminktheater kun je terugblikken op 2022 met de nuchtere Twentse cabaretiers tijdens de Twentse Eindejaarsconference 2022.

Op deze pagina vind je meer informatie over Oud en Nieuw in Enschede.


Andere evenementen in de vakantie:

Profielfoto Jill
Geschreven door Stagiair Marketing & Communicatie Jill

Jill is geboren en getogen in het mooie Enschede. Ze studeert Creative Business met als specialisatie marketing. Ze is vaak in de stad te vinden, zowel in het weekend als om te shoppen. Haar kennis van de stad gecombineerd met haar creativiteit zorgt ervoor dat ze jou alle ins en outs van Enschede kan vertellen!

Deze blogs vinden anderen ook leuk

Toon alle blogs