Door Content marketeer Nadja
Nadja Enschede Promotie - Uit in Enschede

Romantisch dineren in Enschede

Laat je voor jouw romantische avond uit eten in Enschede inspireren door deze knusse restaurants en thank me later. Bon appetit!

Lovely Local Restaurant

In de gezellige Walstraat vind je het knusse huiskamer-restaurant Lovely Local. Clarissa en Gijs runnen dit hippe restaurantje vol liefde en er wordt voornamelijk gekookt met lokale, duurzame en biologische producten. Open op donderdag t/m zaterdag, reserveer ruim van tevoren. Absoluut een aanrader.

Trattoria Sapori e Ricordi

Bij de charmante trattoria Sapori e Ricordi in de Haverstraatpassage wordt er authentiek Italiaans gekookt. Schuif aan bij Rosa en haar twee dochters Dominique en Irene en geniet van vers en puur zonder poespas. Ook hier ruim van tevoren reserveren, dan ben je zeker van een plekje.

Trattoria sapori e ricordi eten & drinken Enschede - Uit in Enschede
Authentiek Italiaans eten

Verso

Ken je Verso al aan de Deurningerstraat? Hier geniet je van de cucina Italiana met verse producten van hoge kwaliteit. Ook de inrichting is onmiskenbaar Italiaans design. Inclusief romantische binnentuin voor zwoele zomeravonden.

Tapasbar El Corru

Ga lekker lang tafelen en deel romantisch tapas bij El Corru. Dit restaurantje is gehuld in gezellige Spaanse sferen en vind je net buiten het centrum aan de Poolmansweg. De perfecte combinatie van Twentse gastvrijheid en authentieke Spaanse gerechten.

Light of India

Authentiek Indiaas eten doe je bij Light of India aan de Noorderhagen. Geniet van alle kleuren en geuren die op je afkomen in het knusse restaurant waar met veel zorg voor je wordt gekookt.

El Corru restaurant eten & drinken Enschede - Uit in Enschede
Light of India restaurant eten & drinken Enschede - Uit in Enschede
Los Suenos restaurant eten & drinken Enschede - Uit in Enschede
El Corru, Light of India en Los Sueños

Tentje Teman²

Het geheime ingrediënt van de smaakvolle gerechten bij Tentje Teman² is liefde. In een knusse huiskamersfeer proef je hier zowel Turkse als Indonesische gerechten.

Restaurant Los Sueños

Bij Los Sueños waan je je in een klein stukje Spanje in de binnenstad van Enschede. Je eet hier tapas of authentieke Spaanse gerechten, zoals paella, in een gezellige ambiance.

Sorrentino

Bij het Italiaanse restaurant Sorrentino geniet je van authentieke en moderne Zuid-Italiaanse gerechten. Het sfeervolle restaurant brengt je een stukje dichter bij Italië, middenin in de Stadsgravenstraat.

Sorrentino Italiaans restaurant eten & drinken Enschede - Uit in Enschede
Sorrentino

Thais Restaurant Aroy-D

Laat je verrassen met verfijnde Thaise gerechten bij Aroy-D. De sfeer is knus en gezellig, de bediening vriendelijk. Proef verse ingrediënten rechtstreeks uit Thailand en geniet van geraffineerde en pure gerechten.

De Kleine Bistro

De Kleine Bistro mag ook niet in dit lijstje ontbreken! In deze knusse bistro aan de Walstraat schuif je aan voor Twentse en Nederlands/Franse gerechten.

Lazuli

Waar ooit Kosie zat aan de van Lochemstraat, vind je nu Restaurant Lazuli. Je neemt plaats in het knusse donkerblauwe restaurant, kiest voor een 3 t/m 6 gangenmenu en dan hoef je alleen nog maar te genieten van de Dutch Cuisine.

Innenansicht vom Restaurant Lazuli in Enschede - Uit in Enschede

Café Soleil

In het oude pand van Café-Restaurant De Zon zit nu Café Soleil. Hier wordt gekookt met regionale producten, maar wel net even anders dan anders. Maar wel luxe. Het restaurant is knus en de menukaart wisselt regelmatig.

Heb je meer tips voor knusse en romantische restaurants in Enschede? Laat het ons weten via Facebook of Instagram! Mailen kan natuurlijk ook.

Nadja Enschede Promotie - Uit in Enschede
Nadja
Content marketeer

Nadja is geboren en getogen in Enschede en schrijft graag over hippe hotspots en andere leuke adresjes in haar mooie stad. Naast content marketeer bij Enschede Promotie, is ze ook fotograaf, interieur- en lifestyle blogger en mama van twee.