Door Social Media & Content Marketeer Bo
 - Uit in Enschede

Kopje koffie met gebak in Enschede

Heb je tijdens jouw dagje Enschede zin in een koffiepauze tussen het winkelen door? Dan klinkt een vers kopje koffie met een lekker stuk gebak erbij vast goed. Bij deze fijne hotspots in Enschede kun je niet alleen heerlijke koffie drinken, maar je ook laten verwonderen door lekkere gebakjes, brownies en taartjes.

1. De Branderie

Een koffietje op het terras of neem jij knus binnen plaats? Eén ding is zeker: je móet hier iets lekkers kiezen. De gebaksvitrine van De Branderie wordt namelijk elke dag aangevuld met huisgemaakte taarten. Goddelijke cheesecakes, een unieke hummingbird pie of chocoladetaarten? Niets is te gek hier. Ook hebben ze suiker- en glutenvrije taarten. Allemaal voor bij je favoriete koffietje natuurlijk.

2. Meisje

Eten en drinken verbindt. Vooral als het met een Moluks tintje is! Volgens Meisje kun je hier terecht voor de beste cappuccino van de stad. Maar dat is niet het enige. Op de menukaart vind je namelijk ook Molukse zoete happerijtjes. Zoals Wadji (koek van rijst), Lapis (kokosmelktaart) of Kuping Gadja (knapperige gefrituurde zoete koekjes). Niet zo avontuurlijk? Probeer dan één van de taarten uit de gebaksvitrine. Keuze genoeg of moet ik zeggen keuzestress?!

3. Rosy's

Bij een dagje Enschede hoort eigenlijk ook een bezoek aan Rosy's. Op het letterlijke taartpuntje van Winkelcentrum Koningsplein vind je deze altijd gezellige hotspot. Kies binnen uit allerlei zelfgemaakte zoete lekkernijen, zoals brownies en shortbread, en geniet op het levendige terras van een (ijs)koffie samen met wat lekkers.

De Branderie Enschede koffie gebak - Uit in Enschede
Meisje Enschede gebak taart - Uit in Enschede
Hausgemachte Kuchen von Rosy's in Enschede - Uit in Enschede
Taartjes bij De Branderie, Meisje en Rosy's

4. Stoet

Loopt het water je soms in de mond van het zien van heerlijke taartjes of andere zoete lekkernijen? Kijk dan vooral even op de kaart van Stoet. Wat dacht je van een Pistache Blondie, Dulce de Leche Brownie of Lotus Cheesecake? Gepaard met een ijskoffie, chai latte of tijgerthee? Ik zou het wel weten.

5. Heel Bijzonder

Heel Bijzonder is héél uniek. Op de kaart vind je allerlei zoetigheden, zoals appeltaart of fudge. Kies daarnaast uit de tientallen theesmaken of ga jij voor een speciale koffie met een smaakje? Wist je ook dat Heel Bijzonder een eigen cookie dough bar heeft?! Je kunt een bakje vullen en je eigen smaken koekjesdeeg kiezen, inclusief toppings! Wil je nog meer lekkers proeven? Kies dan een keer voor hun (deluxe) High Tea. Zeker een aanrader.

Stoet Enschede koffie gebak - Uit in Enschede
Pistache Blondie bij Stoet

6. Het Gouden Randje

Jonny verwelkomt je in haar huiselijke theehuis in de binnenstad. Bij Het Gouden Randje kun je de lekkerste koffie en thee kopen voor thuis, maar ook ter plekke van thee en koffie uit alle windstreken genieten. mét gebak erbij. Jonny bakt zelf alle taarten, seizoensafhankelijk en naar eigen inspiratie.

7. Frank & Charlie

Een van de meest populaire én kleurrijke hotspots uit dit rijtje. Het is dus ook niet gek als je misschien even moet wachten op een tafeltje. Maar als je zit, dan zit je goed! Op de kaart van Frank & Charlie staan de meest speciale koffies en (ijs)theesoorten. Zodra je binnenloopt ruik je de zoete baksels uit de oven komen, want de gebaksvitrine ligt altijd bomvol zoete taarten, cakes en meer. Eigenlijk kun je deze plek niet overslaan.

Leuk om te weten: bij bijna al deze leuke tentjes kun je ook high-teaën. Kijk even op hun websites voor het aanbod of vraag het aan het personeel.

8. Mrs. Brown

Heerlijk geurende brownies, tongstrelende boterkoek en vele andere hemelse taartjes. Bij Mrs. Brown kun je altijd terecht voor een goed kopje koffie met iets zoets. Tip: je kunt ook high-teaën bij Mrs. Brown, met heerlijke zoete én hartige hapjes.

Koffie en taart van Frank & Charlie - Uit in Enschede
 - Uit in Enschede
Frank & Charlie en Mrs. Brown

9. Brownies & downieS

Bij deze zaak kom je natuurlijk niet voor de appeltaart (ook al is die ook erg lekker). Brownies & downieS doet hun naam zeker eer aan, want er zijn wel acht verschillende brownies & blondies, en allemaal even lekker. Perfect voor naast je latte of espresso.

 - Uit in Enschede
Cannoli bij Lunch by Siebelink

Meer tips

Hopelijk geniet je van je kopje koffie met taart in Enschede. Mis je een goede tip? Laat het ons weten via Facebook, Instagram of mail!

Ook altijd goed:

In hartje Enschede kun je ook altijd terecht bij deze bekende fijne koffietentjes.

Nog meer koffietentjes
 - Uit in Enschede
Bo
Social Media & Content Marketeer

Bo is enkele jaren geleden vanuit het midden van het land naar Enschede verhuisd en raakt elke dag steeds weer een beetje meer verliefd op de stad. Ze laat je graag kennismaken met alle leuke winkels, fijne restaurants en andere gave plekken en vertelt je graag hoe Enschede écht is.