Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Lizetbeek nl 04062019 51Geschreven door
Content Manager Ellen Engbers

Leuke tips voor kids in huis

Leestijd 4-5 min

Op zoek naar een leuke thuisactiviteit voor kinderen? Altijd handig in deze coronatijd. Je vindt ze hier.

Tijdens de intelligente lockdown van begin 2020 ontstonden er veel lokale initiatieven in Enschede om lokale ondernemers in de stad te steunen. Deze blog is geschreven tijdens de lockdown en is sinds 1 juni j.l. niet meer geüpdatet.

Corona of geen corona. Tips voor kinderen zijn natuurlijk altijd welkom. Nu we met zijn allen zoveel mogelijk thuiswerken of juist heel hard nodig zijn op ons werk, geef ik je graag een aantal tips van initiatieven die zijn opgezet. Lekker overzichtelijk, zodat je niet teveel tijd kwijt bent met zoeken.

Lekker bewegen

Dansen dansen dansen

Welk kind vindt dat nou niet leuk! Op het Youtube kanaal van Focus vind je de leukste peuterdanslessen en ken je Jorienosaurus al? Jorien geeft je vrolijke en simpele lesjes die je samen met je kind kunt doen. Extra leuk, luister eerst naar haar voorleesverhaal en ga daarna samen het bijbehorende yogaavontuurtje doen.

Zoek alle teddyberen

Ga naar buiten, op zoek naar teddyberen. Dit initiatief is overgewaaid vanuit Australië en in Enschede heeft iedereen hier massaal gehoor aangegeven. Van tevoren kun je een leuke route uitstippelen. Je vindt hier een overzicht van alle locaties, maar misschien vind je er nog wel meer. Maak een foto en deel het met #berenjacht #enschedesamensterk. Ook voor jezelf fijn om even lekker de benen te strekken. Let er wel op dat je niet in hele grote groepen tegelijk op jacht gaat.

Beweegganzenbord

Sjors [email protected] van Sportaal heeft een heel leuk beweegganzenbord uitgebracht! Een spelletje voor de hele familie, waarbij iedereen lekker kan bewegen. Je vindt het ganzenbord en allerlei andere tips van Sjors op de website.

Koningsspelen

Helaas gaan de Koningsspelen niet door, maar daarom biedt Sportaal een andere vorm van de Koningsspelen aan die iedereen thuis kan doen. Ontbijten, versieren, sporten en knutselen komen voorbij. Het programma is geschikt voor alle leeftijden. Kijk op de website voor het hele programma.

Proefles buikdansen

Leuk om samen met je (klein)dochter te doen. De Oriëntaalse dansstudio Al Hayat Dance Studio geeft (buik)danslessen aan meisjes en vrouwen in de leeftijd van 4 t/m 77 jaar oud. Ben jij benieuwd naar zo’n buikdansles en wil je een keertje live meedoen met een les? Meld je dan nu aan via hun Facebookpagina of website. Nadat je je hebt aangemeld, krijg je een link en kun je live meedoen met een gratis proefles.

Sporten kinderen Enschede

Wees creatief

Wat leeft er allemaal in jouw tuin?

Aankomend zomer kun je op Vliegveld Twenthe tussen metersgrote insecten lopen tijdens Big Insects. Kun je niet wachten? Ga naar buiten en kijk welke insecten van deze kaart er in jouw tuin te vinden zijn. Maak vooral foto’s en wie weet win jij toegangskaarten voor aankomend zomer.

Houd je van tekenen en wil je iets liefs doen voor je medemens? Dan hebben Big Insects, Kidsproof Twente en Rosy’s een sympathieke actie voor jou. Maak een mooie tekening van een insect met een liefdevolle lenteboodschap en stuur hem op voor iemand in een verzorgingshuis in Twente. Rosy doet er een lekker gebakje bij. Ik word helemaal blij van deze actie. Mooi om te zien hoe er aan de ouderen wordt gedacht.

Wees creatief tijdens het Nationaal Doodle Dictee

De Enschedese Jan Doodle bruist van de creatieve ideeën. Het gaat bij dit dictee niet om je kennis, maar om je fantasie. Hoe zet jij deze woorden om in een creatief kunstwerk? Iedere dag om 10.00 uur gaat Jan Doodle live en dat 14 dagen lang. Deel ze vooral met #enschedesamensterk.

Bakken met de kids

Normaal heeft Jacqueline van De Kookzolder een kookstudio voor kinderen, waar ze kook- en baklessen geeft en kinderfeestjes organiseer. Dit kan helaas nu niet en daarom verkoopt ze nu leuke bakpakketten die mensen voor €12,50 kunnen ophalen (zeven dagen per week). In deze pakketten zit alles wat nodig is om een heerlijke paashaastaart of vlindertaart te maken. Bestellen kan via de website of door een mail te sturen naar [email protected].

Big Insects Kidsproof Twente

Bouwlab-in-de-bus

Het lego Bouwlab heeft een leuke actie bedacht voor alle kinderen die jarig zijn en waar je nu niet op bezoek kunt. Doe er een leuke boodschap bij en je hebt een persoonlijk cadeau. Stiekem thuis laten bezorgen kan natuurlijk ook.

Hoe teken jij het Coronavirus?

Tekenbubbels heeft een leuke wedstrijd bedacht: ‘Maak een tekening waarin het coronavirus aanwezig is. Hoe? Dat mag je helemaal zelf weten. Ook waarmee je de tekening maakt. Een potlood en stift heeft iedereen vast in huis, maar wil je met bietensap werken? Dat mag ook! Je kunt meedoen in drie categorieën: 5-9 jaar, 10-15 jaar, 16 jaar en ouder. Kijk hier hoe je de tekening kunt opsturen of mailen. Inzenden via Facebook mag ook. Je kunt meedoen t/m 31 mei.

Challenge: rode draad

Kaliber roept iedereen op om een kunstwerk te maken van alles wat belangrijk is in je leven. Oftewel, wat is jouw rode draad! Ze hebben een aantal templates gemaakt van rode draden, maar er zelf één bedenken mag natuurlijk ook. Leef je lekker uit en ga aan de slag met vilt, verf, stof of wat je dan ook maar in huis hebt.

Leuke workshops

Hoe technisch ben jij aangelegd?

Tetem heeft speciale [email protected] kits voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar ontwikkeld. Onderzoek bijvoorbeeld hoe vingers bewegen door het maken van een robothand of maak je eigen zonnecel. Er zijn vier verschillende kits te verkrijgen. Heb je de spulletjes niet thuis, je kunt ze voor een klein bedrag ook bij hen kopen.

Doe-het-zelf Xperimenta

Ben jij een wetenschapper in de dop? De Pre-U Junior van de Universiteit Twente zorgt ervoor dat jij ook thuis de wetenschapper uit kunt hangen. Elke maandag en donderdag delen ze nieuwe doe-het-thuis proefjes die je zelf thuis kunt doen, hoe leuk is dat! Ontdek bijvoorbeeld hoe een raket de lucht in wordt geschoten.

Bezoek de Wunderkammer van De Museumfabriek

De Museumfabriek biedt online-activiteiten aan, waardoor je het museum tóch kunt bezoeken. Via de website van De Museumfabriek kun je een virtuele tour maken door de Wunderkammer. In deze spannende collectiepresentatie maak je in een groot aantal kabinetten kennis met de wonderen van de wereld. Normaal gesproken kun je zelf aan de slag in de Makerspace. Maar omdat deze helaas ook gesloten is, staat er iedere dinsdag en donderdag een nieuwe thuisopdracht online. Zo zijn er al werkbladen te vinden voor weven, vliegtuigjes vouwen, mobiles maken en het bouwen van een heuse zeppelin.

Pre U Junior Enschede

Pre-U Junior

Overige tips

Luisterboeken voor iedereen

Ken je de luisterbieb al? Speciaal voor iedereen die nu thuis zit zijn er extra luisterboeken toegevoegd. Ze zijn gratis te beluisteren via Bibliotheek Enschede. Ook als je geen lid bent. Hoe fijn is dat! Ik heb al even gespiekt en er staan hele leuke titels tussen voor alle leeftijden. Bij ons thuis zijn ze fan van De Gruffalo en Dikkie Dik, dat wordt dus veel luisterplezier.

Kijk theatervoorstellingen online

Het Enschedese jeugdtheatergezelschap Theater Sonnevanck brengt de voorstellingen naar je toe met het online platform Sonnevanck Online. Op dit gratis platform kunnen voorstellingen bekeken worden, wordt inspiratie voor thuisonderwijs op het gebied van cultuureducatie gegeven en neemt Theater Sonnevanck je mee in zijn rijke geschiedenis.

Online Kinderprogramma

Monkey Town brengt elke maandag, woensdag en donderdag een nieuwe aflevering van Monkey Kidz TV. Met hoofdrolen voor Rogier de Avonturier, Joris en de enige echte mascotte Oehlie. Ze spelen spelletjes, dansne, zingen en geven de kinderen ook nog leuke opdrachten mee. Bekijk het programma op YouTube.

Bekijk ook alle tips op Vettt en Kidsproof Twente

Je kent ze ongetwijfeld al, maar veel inspiratie is ook te vinden op de websites en social media kanalen van Vettt en Kidsproof Twente. Op de websites van Yvette en Lotte vind je onder andere handige dagplanners, buitenactiviteiten en knutseltips.

Kids tips Enschede
Lizetbeek nl 04062019 51
Geschreven door Content Manager Ellen Engbers

Ellen is geboren in Ootmarsum, maar al ruim 13 jaar aan Enschede verbonden door studie en werk. Alle ins en outs van de stad zijn haar bekend en ze brengt dit met liefde aan jullie over. Daarnaast is ze moeder van Bram (5) en Julian (3).

Deze blogs vinden anderen ook leuk

Toon alle blogs