Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Lizetbeek nl 04062019 51Geschreven door
Content Manager Ellen Engbers

Leuke tips voor kids in huis

Leestijd 2-3 min

Op zoek naar een leuke thuisactiviteit voor kinderen? Altijd handig in deze Coronatijd. Je vindt ze hier.

Corona of geen Corona. Tips voor kinderen zijn natuurlijk altijd welkom. Nu we met zijn allen zoveel mogelijk thuiswerken of juist heel hard nodig zijn op ons werk, geef ik je graag een aantal tips van initiatieven die zijn opgezet. Lekker overzichtelijk, zodat je niet teveel tijd kwijt bent met zoeken.

Mis jij nog een initiatief? Stuur ons dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail ons naar [email protected]. Deze blog wordt continu bijgewerkt.

Lekker bewegen

Dansen dansen dansen

Welk kind vindt dat nou niet leuk! Op het Youtube kanaal van Focus vind je de leukste peuterdanslessen en ken je Jorienosaurus al? Jorien geeft je vrolijke en simpele lesjes die je samen met je kind kunt doen. Extra leuk, luister eerst naar haar voorleesverhaal en ga daarna samen het bijbehorende yogaavontuurtje doen.

Sjors [email protected]

Sportaal wil graag zorgen dat kinderen blijven bewegen deze weken. Daarom verschijnt er dagelijks een video met leuke beweegopdrachten. De oefeningen zijn eenvoudig uit te voeren met alledaagse voorwerpen. De video’s zijn te vinden op Youtube en de Facebookpagina van Sportaal.

Zoek alle teddyberen

Ga naar buiten, op zoek naar teddyberen. Dit initiatief is overgewaaid vanuit Australië en in Enschede heeft iedereen hier massaal gehoor aangegeven. Van tevoren kun je een leuke route uitstippelen. Je vindt hier een overzicht van alle locaties, maar misschien vind je er nog wel meer. Maak een foto en deel het met #berenjacht #enschedesamensterk. Ook voor jezelf fijn om even lekker de benen te strekken. Let er wel op dat je niet in hele grote groepen tegelijk op jacht gaat.

Sporten kinderen Enschede

Wees creatief

Wat leeft er allemaal in jouw tuin?

Aankomend zomer kun je op Vliegveld Twenthe tussen metersgrote insecten lopen tijdens Big Insects. Kun je niet wachten? Ga naar buiten en kijk welke insecten van deze kaart er in jouw tuin te vinden zijn. Maak vooral foto’s en wie weet win jij toegangskaarten voor aankomend zomer.

Houd je van tekenen en wil je iets liefs doen voor je medemens? Dan hebben Big Insects, Kidsproof Twente en Rosy’s een sympathieke actie voor jou. Maak een mooie tekening van een insect met een liefdevolle lenteboodschap en stuur hem op voor iemand in een verzorgingshuis in Twente. Rosy doet er een lekker gebakje bij. Ik word helemaal blij van deze actie. Mooi om te zien hoe er aan de ouderen wordt gedacht.

Wees creatief tijdens het Nationaal Doodle Dictee

De Enschedese Jan Doodle bruist van de creatieve ideeën. Het gaat bij dit dictee niet om je kennis, maar om je fantasie. Hoe zet jij deze woorden om in een creatief kunstwerk? Iedere dag om 10.00 uur gaat Jan Doodle live en dat 14 dagen lang. Deel ze vooral met #enschedesamensterk.

Bakken met de kids

Normaal heeft Jacqueline van De Kookzolder een kookstudio voor kinderen, waar ze kook- en baklessen geeft en kinderfeestjes organiseer. Dit kan helaas nu niet en daarom verkoopt ze nu leuke bakpakketten die mensen voor €12,50 kunnen ophalen (zeven dagen per week). In deze pakketten zit alles wat nodig is om een heerlijke paashaastaart of vlindertaart te maken. Bestellen kan via de website of door een mail te sturen naar [email protected].

Big Insects Kidsproof Twente

Bouwlab-in-de-bus

Het lego Bouwlab heeft een leuke actie bedacht voor alle kinderen die jarig zijn en waar je nu niet op bezoek kunt. Doe er een leuke boodschap bij en je hebt een persoonlijk cadeau. Stiekem thuis laten bezorgen kan natuurlijk ook.

Leuke workshops

Hoe technisch ben jij aangelegd?

Tetem heeft speciale [email protected] kits voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar ontwikkeld. Onderzoek bijvoorbeeld hoe vingers bewegen door het maken van een robothand of maak je eigen zonnecel. Er zijn vier verschillende kits te verkrijgen. Heb je de spulletjes niet thuis, je kunt ze voor een klein bedrag ook bij hen kopen.

Overige tips

Luisterboeken voor iedereen

Ken je de luisterbieb al? Speciaal voor iedereen die nu thuis zit zijn er extra luisterboeken toegevoegd. Ze zijn gratis te beluisteren via Bibliotheek Enschede. Ook als je geen lid bent. Hoe fijn is dat! Ik heb al even gespiekt en er staan hele leuke titels tussen voor alle leeftijden. Bij ons thuis zijn ze fan van De Gruffalo en Dikkie Dik, dat wordt dus veel luisterplezier.

Bekijk ook alle tips op Vettt en Kidsproof Twente

Je kent ze ongetwijfeld al, maar veel inspiratie is ook te vinden op de websites en social media kanalen van Vettt en Kidsproof Twente. Op de websites van Yvette en Lotte vind je onder andere handige dagplanners, buitenactiviteiten en knutseltips.

Kids tips Enschede

Lizetbeek nl 04062019 51
Geschreven door Content Manager Ellen Engbers

Ellen is geboren in Ootmarsum, maar al ruim 13 jaar aan Enschede verbonden door studie en werk. Alle ins en outs van de stad zijn haar bekend en ze brengt dit met liefde aan jullie over. Daarnaast is ze moeder van Bram (4) en Julian (2).

Lees meer over mooie initiatieven rondom het coronavirus

Toon alle blogs