Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Bo Verhoef - Enschede PromotieGeschreven door
Social Media & Content Marketeer Bo Verhoef

Lunch en lekkernijen voor thuis

Leestijd 2-3 min

Heb jij tijdens deze gedeeltelijke lockdown zin in een goede lunch of gewoon wat lekkers? Deze zaken brengen je graag wat lekkernijen.

Nu horecazaken gesloten zijn door de maatregelen rondom het coronavirus, hebben verschillende horecagelegenheden acties opgezet waarmee je ze kunt steunen.

Heb jij tijdens deze bijzondere weken zin in een goede lunch of gewoon wat lekkers? Ik verzamelde Enschede hotspots die jou graag een lekkere lunch of lekkers voor bij de koffie (of gewoon als tussendoortje) komen brengen. Op deze manier kun jij blijven genieten van eten van jouw broodjes en lekkernijen en steunen we samen de horecagelegenheden in deze moeilijke tijd.

Deze lijst wordt continu aangevuld.

Van alles wat

De Branderie
De Branderie maakt hun ontbijtjes, high tea's, pancakes en taarten weer op bestelling, zodat jullie thuis kunnen genieten van hun eten. Bestellen kan via de website, via [email protected] of via WhatsApp (06-30896106). Bekijk online hun menukaart.

Rosy's
Elke donderdag t/m zaterdag van 11:00-16:00 uur is Rosy's open voor to go! Voor warme dranken of wat lekkers. Ook kun je taarten en andere lekkernijen bestellen. Kijk voor meer informatie op haar Facebookpagina of Instagram.

Heel Bijzonder
Je kunt alle lekkernijen van Heel Bijzonder afhalen of thuis laten bezorgen. Zoals hun Heel Bijzonder High tea, broodjes, tosti's. fudge, cookie dough en andere zoetigheden. Je kunt je bestelling plaatsen via telefoon, WhatsApp of per mail. Kijk voor meer informatie op de website.

Appeltjes van Oranje
De dames van Appeltjes van Oranje brengen je graag een gezonde lunch of verwennen je graag met wat zoete lekkernijen. Bestellen kan elke dinsdag t/m zaterdag van 08:30-16:00 uur. Bezorgen doen ze alleen tussen 15:00-17:00 uur. Bekijk op hun website het hele aanbod. Volg ze op Instagram voor alle laatste updates.

ETN Saladebar
Je kunt allerlei lekkere salades, soepen, smoothies, wraps en vegan taarten en gebak bestellen bij ETN saladebar. Ook maakt Lotta soms speciale boxen die je kunt bestellen. Voor 16 januari hebben ze een speciale Vegan HappyTreat Box. Bestellen kan via de website. Ze zijn donderdag t/m zaterdag geopend van 11:00-17:00 uur.

Willemientje
Bij Willemientje kun je eigenlijk de hele dag door allerlei gerechten en lekkers bestellen. Van ontbijt, soep en broodjes tot salades en hamburgers. Maar ze hebben ook hele lekkere muffins en taarten. Bestellen kan elke dag tussen 10:00 en 17:00 uur. Kijk voor meer informatie op de website.

Broodjes en meer voor thuis

De Broodbode
Kun jij niet zonder de broodjes van de Broodbode? Je kunt bij het filiaal aan de Brinkstraat broodjes bestellen via de website. Woon je vlakbij het centrum? Je kunt ook van maandag t/m zaterdag tussen 11:00 en 16:00 uur via 053-3033078 een bestelling doorgeven bij Broodbode aan de Haverstraatpassage en je bestelling daar afhalen. Ook bieden ze soms heerlijke boxen voor het weekend. Kijk hier voor meer informatie.

Stoet
Je kunt nog lekker genieten van broodjes, taart, koffie en andere lekkere dingen bij Stoet! Ook kun je heerlijke ontbijt- en brunch boxen bestellen voor het weekend. Afhalen is mogelijk van maandag tot en met zaterdag, tussen 10:00 en 14:30 uur. Bestellen is alleen telefonisch mogelijk via 06-40598007. Bekijk hun afhaalmenu op hun Facebookpagina.

Melan
Melan maakt nog broodjes voor iedereen die zin heeft in iets anders dan een simpele boterham. Je kunt online bestellen en laten bezorgen of je kunt de bestelling doorgeven via 053-4312114 en de bestelling afhalen. Bestellen en afhalen kan dinsdag t/m zaterdag tussen 10:00-15:00 uur.

Van Doorn & Doorn
Ook van Doorn & Doorn zit niet stil. Zij zijn elke vrijdag, zaterdag en zondag geopend voor afhaal tussen 11:00 en 15:00 uur. Wat dacht je van heerlijke zoetigheden, lekkere broodjes een high tea of high wine!? Bestellen kan via 053-2308000 of [email protected]. Bekijk hun afhaalmenu op hun Facebookpagina.

Bagels & Beans
Bagels & Beans staat weer maandag tot en met zaterdag van 09:00-15:00 uur en op zondag van 10:00-15:00 uur klaar bij hun afhaalloket. Bestel online of bestel ter plekke.

VanTon
Sinds kort geniet je niet alleen in de tankshop VanTon van heerlijke broodjes. Je kunt ze namelijk ook online bestellen en laten bezorgen. Ideaal voor een lunch op kantoor bijvoorbeeld! Bestellen kan elke dag via de website.

Foodbar Bluff
Naast coffee to go kan je ook bij Bluff genieten van verschillende warme en koude broodjes en heerlijke nacho's. Je kunt de gerechten telefonisch bestellen via 0534326242 of je kunt ook langs komen en maken ze het direct voor je klaar.

Lunchen Enschede

Cupcakes en taarten

Nienke's
Nienke's werkt weer met bestellingen. Woensdag t/m zaterdag tussen 12:00-14:00 uur is er een ophaalmoment voor bestellingen. Bestellen kan via Facebook, mail of de website.

Mrs. Brown
De winkel van Mrs. Brown is natuurlijk nog gewoon geopend. Ook bieden ze af en toe hele lekkere boxen aan. Kijk op hun Facebookpagina voor het aanbod.

Theetuin ik & mijn moeder
Er is allerlei lekkers te bestellen bij Theetuin ik & mijn moeder. oals verschillende soorten high tea's, ook een kinder high tea! Of een verwen jezelf box, een moeders proeverij, lunchtas of gewoon lekkere taarten. Bestellen en afhalen kan op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag tussen 11:00-14:00 uur. Bestellen kan via de website of via [email protected]. Elke zaterdag en zondag zijn ze tussen 11:00-14:00 uur er ook voor alles wat je to go wilt meenemen. Bijvoorbeeld een heerlijke koffie of chai voor tijdens het wandelen, of wat lekkers voor thuis.

Het Paradijs
Het Paradijs bezorgt vanaf 23 oktober weer heerlijke zoetigheden. Wat dacht je van chocolade kersen, high tea, brownies of een doosje vol zoet? Afhalen is natuurlijk ook mogelijk. Bestellen kan via de website.

Lekkernijen Enschede

Snoepgoed

Vanaf dinsdag 16 februari nieuw in Enschede: The Snack Plug. De nieuwste bezorgservice voor snacks, snoep en drankjes. Voor iedereen die tijdens een avondje Netflix op de bank of een spelletjesavond met het gezin iets lekkers kan gebruiken. Ze bezorgen zelf in heel Twente, maar je kunt de boxen ook opsturen naar heel Nederland! Kijk op hun Instagram of Facebook voor meer informatie en om te bestellen.

Snackplug Enschede 3

IJs

Van der Poel IJs
Van Der Poel IJs aan het Wilminkplein is vanaf zaterdag 20 februari weer geopend voor afhaal van ijs! De lente komt er weer aan, het perfect moment voor het allereerste ijsje van het jaar.

IJssalon Heinink
IJssalon Heinink is zaterdag 20 en zondag 21 februari weer geopend! Ze zijn geopend van 13:00-17:00 uur.

IJs Enschede
Bo Verhoef - Enschede Promotie
Geschreven door Social Media & Content Marketeer Bo Verhoef

Bo is enkele jaren geleden naar Enschede verhuisd en raakt elke dag steeds weer een beetje meer verliefd op de stad. Ze laat je graag kennismaken met alle leuke winkels, fijne restaurants en andere gave plekken.

Deze blogs vinden anderen ook leuk

Toon alle blogs
Coronavirus maatregelen
Alleen samen houden we corona onder controle. Bekijk nu alle huidige maatregelen rondom het coronavirus in Enschede.
Lees meer