Door Social Media & Content Marketeer Bo
 - Uit in Enschede

Lunch hotspots in Enschede

Enschede heeft heel veel leuke lunch tentjes waar je heerlijk kunt bijkomen van een ochtendje shoppen of pauzeren tijdens jouw ontdekkingstocht door de stad. De keuze is reuze, maar waar eet je écht even wat anders? Waar moet je zijn voor een unieke lunchkaart? Zoek niet verder! Ik heb tien top tips voor je verzameld.

1. Frank & Charlie

Uit het rijtje: 'echt even anders dan anders': Frank & Charlie. Te vinden in het misschien wel meest onontdekte straatje in de binnenstad. Niet alleen de plek is uniek, ook de menukaart staat vol lekkernijen die je echt niet zomaar ergens anders in de stad tegenkomt. Wat dacht je van een heerlijk warme appel-bramen crumble met yoghurt on the side? Of ga voor een acai-peanutbutter smoothie bowl. Mijn favorieten: de Kimchi chicken-avocado toast én de pineapple pancakes. Zelfs sommige drankjes zijn magisch. PS: neem vooral géén kijkje in de gebakvitrine, want je kunt gewoon geen nee zeggen tegen al dat lekkers. Ook voor vegetariërs en veganisten is hier genoeg keuze.

2. Van Doorn & Doorn

Als je toevallig net bij Rijksmuseum Twenthe of De Museumfabriek bent geweest of een stadswandeling door Roombeek hebt gemaakt, dan is Van Doorn & Doorn een hele grote aanrader! Hier wordt de lunch geserveerd van 's ochtends vroeg tot laat in de middag. De kaart schreeuwt 'Healthy food with a guilty pleasure'. Je vindt hier een interessante combinatie van gerechten zoals een bietenburger, een stoofpot van walnoten met linzen en steak tartaar, maar ook streetfood om gezellig te delen. En hoe lekker klinken de wentelteefjes van huisgemaakt bananenbrood?

3. Meisje

Bij Meisje vind je in twee werelden in één. Eigenaresse Nonna brengt de Nederlandse en Indonesische keuken samen in haar gerechten. Alle gerechten op de kaart kunnen de hele dag door worden besteld. Ga jij voor een Moluks ontbijt-lunch met nasi goreng, een broodje Semoer Ajam of een salade Gado Gado? Extra leuk: lunchen kan natuurlijk ook met Molukse hapjes zoals lemper, pasteitjes, ketan itam en meer.

Kleurijk opgemaakte borden bij Van Doorn & Doorn in de wijk Roombeek in Enschede. - Uit in Enschede
Frank Charlie lunch ontbijt brunch, eten en drinken in Enschede - Uit in Enschede
Meisje Koffiegeschenk eten drinken Enschede - Uit in Enschede
Van Doorn & Doorn, Frank & Charlie, Meisje

4. Sprakel

Ik kan je garanderen dat Sprakel in Lonneker de meest uitgebreide menukaart heeft binnen de stadsgrens. Een enorme aanrader als je een flinke wandeling of fietstocht hebt gemaakt in de buurt van Lonneker en toe bent aan een pauze. Echt niets is hier te gek. Je kunt hier bijvoorbeeld kiezen voor een heerlijk gevuld Libanees brood, pizzetta's (kleine pizza's) of verse poké bowls, en zelfs een buddha bowl met groene algennoedels. Het leukste is dat je hier ook allerlei tapas kunt bestellen en zo je eigen lunch kunt samenstellen. Gezellig met z'n tweeën of met een groepje.

5. Mrs. Brown

Laat je niet misleiden door de geur van versgebakken koekjes en versgemalen koffie. De lunchkaart van Mrs. Brown is er namelijk eentje om uit te proberen. Geniet van heerlijke goedgevulde granola's of pancakes afgetopt met brownies, chocolade, marshmallows of gezouten karamel. Ben je geen zoetekauw? Ga dan voor een croque monsieur, avocado toast of steak tartare.

6. Yuzu

Wist je dat je op zaterdag en zondag heerlijk kunt lunchen bij Yuzu? Wat dacht je van smaakvolle ramen (Japanse noedelsoep), een kleurrijke poké bowl of een bento box gevuld met sushi, gebakken zalm of rib-eye? Eet smakelijk!

Ontbijten en lunchen bij Sprakel in Enschede - Uit in Enschede
Een heerlijke lunch bij Mrs. Brown in de binnenstad van Enschede. - Uit in Enschede
Lunchen met een kleurrijke bento box bij Yuzu in Enschede. - Uit in Enschede
Sprakel, Mrs. Brown, Yuzu

7. Bardot

Dé plek in Enschede waar je de Provence proeft op je bord. Alles bij Bardot heeft namelijk een fijn Frans-Mediterraans tintje. De Pissaladière Anchois is een verrassende keuze, bladerdeeg uit de oven belegd met gekarameliseerde uien, ansjovis, olijven, tijm en knoflook. De vegan french toast is om je vingers bij af te likken en de steak tartare is fantastisch. Maar Bardot staat met name bekend om haar oesters, fruits de mer en heerlijke charcuterie en fromage. Ook een prima optie als lunch toch?!

8. Gastrobar Bij Rozendaal

In de wijk Roombeek vind je ook het fijne Gastrobar Bij Rozendaal. Neem plaats in het zonnetje op het terras aan het water en geniet van een heerlijke lunch terwijl je naar de eendjes kijkt. Aanraders: ga voor de poké bowl met mango, zalm, runderreepjes of gegrilde paddenstoelen. Liever wat anders? Dan zijn de verschillende flammkuchen ook een goed idee. Heb je grote trek? Ga dan voor het paradebroodje; een driedubbele sandwich met o.a. kip, serrano ham, uitgebakken spek, ei en frietjes.

9. Eethuis Toros

Zelf noemt Eethuis Toros het een ontbijtbuffet dat van 09:00 tot 15:00 uur geserveerd wordt, maar het kan heel goed als brunch! Geen kaart, wel een uniek All you can eat buffet met allerlei lekkers uit de echte Turkse Keuken en dat voor een hele leuke prijs. Dus houd je van fijne Turkse gerechten én kun je wel een flinke lunch gebruiken? Je vindt dit leuke eethuis in de wijk Roombeek, vlakbij de musea.

Bardot lunch Enschede - Uit in Enschede
Goedgevulde lunch bij Gastrobar Bij Rozendaal in Roombeek Enschede. - Uit in Enschede
Eethuis Toros lunch brunch eten drinken Enschede - Uit in Enschede
Bardot, Bij Rozendaal, Eethuis Toros

10. @Marcook's

Loopt het water jou ook al in de mond als je een lunchkaart ziet met o.a. een hot smoked salmon of brisket burned end sandwich, een uitsmijter carpaccio of wat dacht je van de 'can't decide sharing lunch platter'? Bij @Marcook's moet je zeker een keertje geluncht hebben!

Lunchen in Enschede bij @Marcook's. - Uit in Enschede
@Marcook's

Tip ons!

Mis jij een heerlijke lunch of wil je ons een lunch hotspot tippen in Enschede? Dat kan! Stuur ons een berichtje op Facebook of Instagram. Mailen kan natuurlijk ook.

 - Uit in Enschede
Bo
Social Media & Content Marketeer

Bo is enkele jaren geleden vanuit het midden van het land naar Enschede verhuisd en raakt elke dag steeds weer een beetje meer verliefd op de stad. Ze laat je graag kennismaken met alle leuke winkels, fijne restaurants en andere gave plekken en vertelt je graag hoe Enschede écht is.