Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Nadja HanterinkGeschreven door
Content Marketeer Nadja

Lunchen met kids in Enschede

Leestijd 2 - 3 min

Op zoek naar kindvriendelijke lunchtentjes in Enschede? Lees hier de tips van mama Nadja!

Dat er ontzettend veel leuke lunchtentjes zitten in Enschede, is bij veel mensen wel bekend. Alleen op de Oude Markt heb je al ontzettend veel keuze! Maar als je gaat lunchen met kinderen, stel je toch andere eisen aan een lunchtent. Als mama snap ik dat helemaal! Inspiratie nodig? Ik heb 5 kindvriendelijke lunchadresjes voor je op een rij gezet!

Stoet

Bij Stoet is iedereen welkom, van 0 tot 99 jaar oud. Deze hippe hotspot is gevestigd in de Bibliotheek en is voorzien van een leuke speelhoek. De sfeer is ongedwongen en op het menu staan lekkere drankjes en gerechten voor zowel ouder als kind. Zo kun je voor je mini-me een babychino bestellen met een simpele plak brood (stoet) met beleg. Je ziet hier niet voor niks veel jonge ouders met hun kroost lekker neerploffen in een comfy vintage fauteuil!

Stoet Enschede

Twentsche Foodhal

Dé foodbelevenis in de regio, waar je onvervalst lekker eet en drinkt, zonder poeha. Zo omschrijft de Twentsche Foodhal zichzelf. En eigenlijk klopt dat als een bus. Je kunt kiezen uit 9 keukens en er zit genoeg lekkers bij voor de kleintjes. Zowel binnen als buiten is er een speelgelegenheid. Ook hier is de sfeer relaxed en kunnen de kleintjes lekker hun gang gaan. Deze hotspot is daarom een favoriet van veel Enschedese gezinnen.

Twentsche Foodhal

Sam Sam

Sam Sam draagt, sinds ik me kan heugen, het label ‘kindvriendelijk’. Er is een speciale menukaart voor de kids, inclusief kleurplaat die ze aan tafel kunnen inkleuren. Kinderen mogen hier zelfs hun eigen ijsje maken in de keuken. Hoe leuk is dat! Bij Sam Sam is alles bespreekbaar en worden de kleintjes met open armen ontvangen. Iets te vieren? Bestel een kinder high tea!

Sam Sam

Het Paradijs

Lunchen bij Het Paradijs is een belevenis op zich. Dit is namelijk niet zomaar een eetgelegenheid. Door het gebruik van restmateriaal is er een bijzondere, duurzame wereld ontstaan. Geweldig voor kids om te ontdekken! Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van biologische en fairtrade producten. Er staan geen specifieke kindergerechten op de kaart, dus kijk even van tevoren op het menu of er iets voor je kleine tussen zit. En let op: je kunt alleen op vrijdag, zaterdag en zondag lunchen bij Het Paradijs.

Het Paradijs

Van Doorn & Doorn

Middenin de hippe wijk Roombeek ligt een stadsboerderij omringd door groen en houten speeltoestellen. Bij Van Doorn & Doorn richten ze zich wel op gezinnen met kinderen, maar vind je geen speelhoek. Er zitten wel allerlei ‘grapjes’ verstopt in het interieur. Op de kaart vind je healthy food with a guilty pleasure (ook vega en vegan). Leuk en lekker voor voor jou én je mini!

Van Doorn & Doorn

Bardot Restaurant & Bar

Bij Bardot hebben ze niet alleen een heerlijke binnentuin, maar ook een fijne speelhoek. En laat dat nou net hét perfecte ingrediënt zijn voor een geschikt lunchadres met kinderen. Achterin de zaak kun je gezellig zitten en lunchen, terwijl de kids zich uitleven in het houten keukentje of met de duplo blokken. Win-win!

Bardot Enschede

Meer inspiratie voor eten met kids in Enschede? Klik dan hier!

Meer informatie over de locaties

Stoet Enschede

Stoet

De openbare bibliotheek in Enschede heeft er een aanwinst bij: Stoet. Geniet van een goede kop koffie en eerlijk brood en blader ondertussen in de boeken of lectuur.

Lees verder
Twentsche Foodhal Enschede

Twentsche Foodhal

De Twentsche Foodhal is dé foodbelevenis in de regio, waar je onvervalst lekker eet en drinkt.

Lees verder
Sam Sam Enschede

Sam Sam

Dé plek voor een verlaat ontbijt, een kopje koffie met een krant of tijdschrift, een Grolsch of fris op het terras, een eenvoudige of uitgebreide lunch, een "High tea" met van alles uit eigen bakkerij, een diner of dagschotel, ook aansluitend op een theater of film bezoek.

Lees verder
Paradijs enschede

Het Paradijs

Het Paradijs is een sfeervolle plek, vol kunst en groen, waar duurzaamheid centraal staat.

Lees verder
Van Doorn & Doorn Enschede

Van Doorn & Doorn

Healthy food with a guilty pleasure. Deze fijne hotspot ligt middenin de wijk Roombeek en is een aanrader met én zonder kids!

Lees verder
2019 Bardot horeca Enschede

Bardot Bar & Restaurant

Bardot Bar & Restaurant is een sfeervol restaurant waar je kan ontbijten, lunchen, dineren of een kop koffie kan drinken.

Lees verder
1/6
Nadja Hanterink
Geschreven door Content Marketeer Nadja

Nadja is geboren en getogen in Enschede en schrijft graag over hippe hotspots en andere leuke adresjes in haar mooie stad. Naast content marketeer bij Enschede Promotie, is ze ook fotograaf, interieur- en lifestyle blogger en moeder van Loulou (3).

Deze blogs vinden anderen ook leuk

Toon alle blogs