Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Nadja HanterinkGeschreven door
Content Marketeer Nadja

Meivakantie in Enschede: dit is er te doen

Leestijd 2-3 min

Wat heerlijk! De meivakantie van 2023 komt er weer aan. Met deze tips maak je er een nóg leukere week van.

De meivakantie van 2023 staat weer voor de deur. Het is officieel meivakantie vanaf 29 april t/m 8 mei. Sommige scholen breiden de meivakantie uit met 1 week vanaf 22 april. Ben je op zoek naar inspiratie voor leuke uitjes met kids deze week? Wij hebben ze voor je verzameld.

Speurtocht door de stad

Ken je het Enschede doeboekje al? Al vanaf 4 jaar (met een beetje hulp van een volwassene) kunnen kids een speurtocht lopen door de binnenstad. Het boekje bevat een unieke speurtocht die je langs bijzondere plekken in Enschede leidt. Naast leuke vragen en opdrachten staan er ook leuke tips en grappige weetjes in. Zo kunnen niet alleen kinderen, maar ook hun ouders (en opa’s en oma’s) er nog wat van opsteken. Bekijk hier meer informatie.

Kinder doeboekje Enschede

Speurtocht door Enschede

Lunchen met je kroost

Met een beetje geluk hebben we prachtig weer in de vakantie. Ga de terrassen op en lunch eens samen bij een kindvriendelijke lunchplek. Denk aan Stoet, de Twentsche Foodhal of Het Paradijs. Hier vind je een overzichtspagina met nog veel meer kindvriendelijke lunchplekken in Enschede.

Het Paradijs Enschede

Het Paradijs

Leuke activiteiten in de meivakantie

Zoek het maar uit

Op onze Zoek het maar uit pagina bundelen we alle activiteiten en theatervoorstellingen voor de jeugd bij het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, Theater Sonnevanck, Concordia, De Museumfabriek, Metropool, Bibliotheek Enschede, Tetem, Kaliber en Theatermakerij Enschede. Leuk en handig, want zo zie je in één oogopslag wat er allemaal te doen is op het gebied van cultuur voor kids.

Zoek het maar uit

Zoek het maar uit

Op pad met kids in de vakantie

Op zoek naar een andere leuke activiteit? We schreven veel blogs met inspiratie! Van culturele uitjes tot bijzondere wandel- en fietsroutes. Ga eens op avontuur in eigen stad, er is nog genoeg te ontdekken.

De Museumfabriek Enschede

De Museumfabriek

Indoor speelparadijzen

Wil je weten wat er nog meer te doen is in Enschede? Bekijk hier de volledige agenda.

Heel veel plezier in de meivakantie!

Nadja Hanterink
Geschreven door Content Marketeer Nadja

Nadja is geboren en getogen in Enschede en schrijft graag over hippe hotspots en andere leuke adresjes in haar mooie stad. Naast content marketeer bij Enschede Promotie, is ze ook fotograaf, interieur- en lifestyle blogger en mama van twee.

Deze blogs vinden anderen ook leuk

Toon alle blogs