Door Stagiair Marketing & Communicatie Dayani
 - Uit in Enschede

Top feestlocaties in Enschede

In en rondom Enschede zijn er allerlei prachtige plekken waar jij jouw feestje kunt houden. In deze blog neem ik je mee, let's party!

Prachtige outdoor locaties

1. De Forelderij

In het prachtige Twentse Landschap vind je De Forelderij. Ze bieden diverse arrangementen aan voor jouw event en zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes is geregeld. Met hun mooie tuinderij en vijvers heeft de omgeving een fijne sfeer. De Forelderij is zelfs door de gemeente Enschede aangewezen als officiële trouwlocatie.

Forelderij terras restaurant eten & drinken Enschede - Uit in Enschede
De Forelderij

2. Vliegveld Twenthe

Jouw theaterspektakel, festival, beurs, personeelsfeest of jubileumviering in een industriële hangar of oude militaire bunker; hoe gaaf zou dat zijn! Vliegveld Twenthe organiseert je event op maatwerk, ze denken graag met je mee zodat ze boven de verwachting van de bezoeker uit vliegen! Met ruim 52 hectare is er iets passends voor elk soort evenement.

3. Hof te Boekelo

Trouwen met overnachting op een landgoed kan bij Hof te Boekelo. Deze landelijke locatie is perfect voor een romantische ceremonie of trouwen in het bos. Maak van je bruiloft een weekendje weg of kleine vakantie; er zijn namelijk 11 karakteristieke kamers aanwezig waar gasten kunnen blijven slapen.

Hof te Boekelo feestlocatie in Enschede. - Uit in Enschede
Hof te Boekelo

4. Loetje

Waar je eerder in de Jaargetijden stond, sta je nu in Loetje. Dit prachtige opgeknapte pand in het Volkspark is ideaal voor jouw feest! Een unieke omgeving in het oudste stadspark van Nederland én lekker eten. Een perfecte combinatie van natuur en een gave locatie.

Gave dakterrassen

5. Rooftopbar bij Rozendaal

Deze spiksplinternieuwe en unieke feestlocatie in Enschede wil je gewoon direct bezoeken. Het dakterras van Rooftopbar bij Rozendaal heeft een totale oppervlakte van 385m2 waarvan 85m2 overdekt is. Op een zwoele avond bekijk je de zonsondergang met een prachtig uitzicht over Enschede-Noord!

6. Bruut

Wanneer je tijdens je event wilt genieten van goed eten en kwalitatieve wijnen zit je bij BRUUT op de juiste plek. Deze bistro heeft een prachtig dakterras waarbij je uitkijkt op de stadshorizon. De mogelijkheden in deze gezellige wijnbar zijn eindeloos! BRUUT past zich aan naar elke gelegenheid en ze zorgen ervoor dat alles tiptop in orde is.

Dakterras van Bistro Wijnbar Bruut in Enschede. - Uit in Enschede
Bruut rooftop

7. Derde Verdieping

Vanaf het 100m2 grote dakterras van de Derde Verdieping kijk je prachtig uit over de Oude Markt met de Grote Kerk, alle kroegen en restaurants. Op het dakterras vind je vier picknickbanken en een BBQ, daarnaast zijn er in het gebouw nog drie andere ruimtes beschikbaar. Deze locatie is een echte zakelijke hotspot om te netwerken.

Heb je hier ook al aan gedacht?

8. Het Paradijs

Een feestje geven in tropische sferen doe je bij Het Paradijs. Het restaurant is een officiële trouwlocatie van de gemeente Enschede en echt een unieke plek voor een evenement. Je bevindt je namelijk helemaal tussen het groen. Voor veganisten is het al helemaal een feestje, want in hun veganistische keuken worden er smaakvolle en gevarieerde gerechten bereid.

9. Twentsche Foodhal

Deze grote Foodhal met een industriële setting is gegarandeerd een succes voor jouw evenement. Met acht verschillende wereldkeukens maken ze ook nog eens iedereen blij. Een gewone borrel of een teamuitje, ze regelen alles van A tot Z en verzorgen zelfs de aankleding.

Twentsche Foodhal von Außen - Uit in Enschede
Twentsche Foodhal

10. Fellini

Voor de leukste feesten en lekker Italiaans eten kan je terecht bij Fellini. Dit gezellige restaurant wordt in de late uurtjes omgetoverd tot club. Dit gedeelte is erg ruim met een mooie DJ booth en lichtinstallaties. Ze hebben verschillende borrel- & hapjesarrangementen, cocktailworkshops en buffetten beschikbaar.

11. Mystiek Theater

Ben jij op zoek naar een feestlocatie die niemand zal vergeten? Dan moet je zeker kiezen voor dans, muziek, gekke typetjes en een heerlijk diner bij het Mystiek Theater. Ze hebben alles voor een geweldige bruiloft, een fantastisch familiefeest, een superverjaardag of een onvergetelijk ander soort jubileum.

12. Mister Pancake

Mister Pancake is niet zomaar een pannenkoekenhuis, het is namelijk gevestigd in een oude kerk. Deze prachtige sfeervolle ruimte is te boeken voor alle soorten gelegenheden. De medewerkers zullen ervoor zorgen dat jij zelf ook kunt genieten van je event en niks hoeft te doen.

13. Bardot

Als je wilt genieten van een Frans-Mediterrane sfeer tijdens jouw event moet je bij Bardot zijn. Het restaurant binnen is erg sfeervol en modern aangekleed. Als het zonnetje schijnt, is de gezellige binnentuin ideaal. Volgens Bardot moet je het leven vieren. Joyeux anniversaire!

Binnentuin Bardot Enschede terras met drie vrouwen - Uit in Enschede
Binnentuin Bardot

14. Rico Latino

Als je Rico Latino zegt, denk je gelijk aan salsa en feesten. Deze social club is een top locatie voor jouw evenement. Ze bieden zelfs 'all-inclusive' feesten aan, dan kunnen je gasten bijvoorbeeld onbeperkt drinken. De zaal heeft een lichtshow met scanners, lasers en rookmachines. Dan krijg je pas echt een feestgevoel! Om het nog leuker te maken bieden ze ook mini-workshops aan zoals salsadansen en cocktails mixen.

15. Spinnerij Oosterveld

Spinnerij Oosterveld is een unieke locatie om te ondernemen in Enschede. Ben je beginnend ondernemer en zoek je een toffe werkplek om te starten? Of wil jij juist jouw onderneming naar een volgend niveau tillen? Ben je gewoonweg op zoek naar een bijzondere (kantoor)ruimte in een inspirerende omgeving? Spinnerij Oosterveld heeft het allemaal. Laat je verrassen!

16. Brasserie Kachel

Hier kan je terecht voor feesten, partijen, vergaderingen en jubilea. Een BBQ, een buffet, eetappe's of hapjes, niks is te gek! Wil je muziek of ander entertainment op je feest? Ook dat kan! Als laatst biedt Brasserie Kachel mogelijkheden om naast het feesten iets actiefs te doen, zoals een ritje door de omgeving met bijvoorbeeld een solex. Genoeg mogelijkheden dus!

Heb je meer tips voor feestlocaties in Enschede? Laat het ons weten via Facebook of Instagram! Mailen kan natuurlijk ook.

 - Uit in Enschede
Dayani
Stagiair Marketing & Communicatie

Dayani is geboren en getogen in Enschede. Ondanks dat ze haar studie volgt in Utrecht blijft ze trouw aan haar eigen stad. Wekelijks (bijna dagelijks) is ze te vinden in de binnenstad, voor een drankje op het terras of om te shoppen. Ze laat je graag de allerleukste dingen van Enschede zien!