Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Bo Verhoef - Enschede PromotieGeschreven door
Social Media & Content Marketeer Bo

20 must do's in 2020

Leestijd 2-3 min

2020 wordt een geweldig jaar! Dit jaar is het Eurovisie Songfestival in Nederland, doet het Nederlands Elftal weer mee aan een eindtoernooi, vieren we dat we 75 jaar geleden werden bevrijd en staan er weer hele mooie dingen te gebeuren in Enschede. Wij zochten de 20 must do's uit voor 2020. Hoe veel kun jij er op 31 december 2020 afstrepen?

2020 wordt een geweldig jaar! Dit jaar is het Eurovisie Songfestival in Nederland, doet het Nederlands Elftal weer mee aan een eindtoernooi, vieren we dat we 75 jaar geleden werden bevrijd en staan er weer hele mooie dingen te gebeuren in Enschede. Wij zochten de 20 must do's uit voor 2020. Hoe veel kun jij er op 31 december 2020 afstrepen?

1. Vier de vrijheid tijdens 75 jaar vrijheid in Enschede

In 2020 vieren we 75 jaar vrijheid in Nederland. Dit doen we van april t/m oktober met een programma vol theater, muziek, tentoonstellingen, lezingen en andere festiviteiten. Vier je mee?

2. Kijk een film bij Vue Cinema

Hopelijk opent de megabioscoop eind dit jaar eindelijk haar deuren in het centrum van Enschede. Van 3D experience tot versgebakken popcorn. Maak het mee bij Vue! Mocht de bioscoop nou toch volgend jaar pas openen, dan kun je ook alvast een lijstje maken met films die je bij VUE gaat kijken.

3. Bezoek de tentoonstelling ‘Picasso & Matisse. Beauty is a line.’

Bij Rijksmuseum Twenthe is dit voorjaar de prachtige dubbeltentoonstelling over de lijn in de beeldende kunst te zien. Met o.a. grootmeesters van de moderne kunst: Picasso en Matisse.

Vrijheidsconcert

Vier de vrijheid

Vue Cinema

Vue Cinema

Pablo Matisse

Picasso en Matisse

4. Eet een biefstuk bij Loetje

Vorig jaar kondigde Loetje aan een restaurant te openen in het Volkspark. Vanaf deze zomer kan heel Enschede (en Twente) genieten van de heerlijke ossenhaasbiefstukken en vele andere gerechten.

5. Slaap mee met de Sheltersuit Sleep Out

Op 14 maart kun je midden op de Oude Markt slapen om geld op te halen voor de Sheltersuit Foundation. Sheltersuit is bekend door het maken van waterdichte jassen voor daklozen die zij ook als slaapzak kunnen gebruiken.

6. Moedig renners aan bij de start van Münsterland Giro

De grote eendaagse internationale profkoers Münsterland Giro start op 3 oktober 2020 in Enschede. Dit evenement valt in Die Tolle Woche, een week over de samenwerking tussen Enschede en Münster en Nederland en Duitsland. De Giro is een van de grootste wielerevenementen van Duitsland.

Loetje Enschede

Biefstuk bij Loetje

Sheltersuit Sleep Out

Sheltersuit Sleep Out

Munsterland Giro

Münsterland Giro start in Enschede

7. Kom uit je comfortzone en probeer een nieuw restaurant

Test een van de nieuwste restaurants in Enschede: geniet bij toprestaurant Joann, eet authentieke Amerikaanse gerechten bij @Marcook, ontdek de Spaanse keuken bij Los Sueños of de bijzondere combinatie van Turks en Indonesisch eten bij Tentje Teman².

8. Ontdek Enschede op de fiets.

Er is de afgelopen tijd veel geïnvesteerd in goede en veilige fietsvoorzieningen in Enschede. In 2020 is Enschede zelfs uitgeroepen tot Fietsstad 2020 van alle grote gemeenten in Nederland! Pak dus je fiets en probeer een leuke fietsroute uit of test de fietssnelweg F35 richting Hengelo.

9. Bezoek een (voor jou) nieuw evenement in Enschede

Wist je al dat er elk jaar meer dan 60 evenementen plaatsvinden in Enschede? En er komen elk jaar weer nieuwe evenementen bij! Bezoek in 2020 een van deze nieuwe events zoals KingSize Festival, In Het Volkspark, Enschede by Day. Of ga eens naar een evenement in Enschede waar jij nog niet bent geweest. Er is genoeg keuze!

Probeer een nieuw restaurant in Enschede

Probeer een nieuw restaurant

Enschede op de fiets

Ontdek Enschede op de fiets

Nieuw evenementen in Enschede

In 2020 zijn er een heleboel nieuwe evenementen

10. Leer meer over insecten bij Big Insects

Vorig jaar waren het dino's, dit jaar gaan we meer leren over insecten op Vliegveld Twenthe. Van vlinders tot spinnen, ze zijn allemaal in reuzenformaat te bewonderen. Of ben je nou zelf zo klein?

11. Streep alles af van de Ultieme Enschede Bucketlist

Wil je de full Enschede experience? Kruis dan dit jaar ook alles aan op de Ultieme Enschede Bucketlist!

12. Maak een stadswandeling door Roombeek Cultuurpark

Op 13 mei is het 20 jaar geleden dat Enschede, en met name Roombeek, werd getroffen door de vuurwerkramp. Nu is Roombeek een wijk vol inspiratie. Je geniet er van moderne architectuur, rijke cultuur en originele kunst. De beste manier om meer over deze bijzondere week te ontdekken? Boek een stadswandeling en laat je verrassen!

Big Insects

Ontdek de insectenwereld

Karaoke Enschede

De Ultieme Enschede bucketlist

Roombeek Cultuurpark

Ontdek Roombeek Cultuurpark

13. Bezoek voor het eerst in 11 jaar een oefeninterland van het Nederlands elftal in Enschede

Het Nederlands elftal doet dit jaar mee met het Europees Kampioenschap en speelt een van de twee laatste oefenduels in de Grolsch Veste. Oranje speelt op 28 mei tegen Griekenland. De laatste keer dat het Nederlands elftal in Enschede speelde was in 2009.

14. Shop bij een (voor jou) nieuwe winkel

Winkel jij altijd bij dezelfde winkels of durf je ook wel bij nieuwe winkels binnen te stappen? In Enschede vind je een mooie mix van winkelketens en lokale pareltjes. Het afgelopen jaar en dit jaar zijn er ook een boel nieuwe winkels bij gekomen zoals Distrikt Nørrebro, My Jewellery en Ace & Tate. Welke winkel stap jij dit jaar binnen?

15. Bekijk het Eurovisie Songfestival met onze Jeangu op een scherm in Enschede

Het is een bijzonder jaar, want het Eurovisie Songfestival wordt in Nederland georganiseerd. Daarnaast studeerde onze inzending Jeangu Macrooy een aantal jaren in Enschede aan het conservatorium. Genoeg reden om samen in een café of andere zaal te kijken en hem aan te moedigen!

Ons Oranje

Moedig het Nederlands elftal aan

Shoppen in Enschede

Shoppen in Enschede

Jeangu Macrooy

Jeangu gaat naar het Songfestival

16. Geef tips aan andere bewoners en bezoekers

Ben je een echte Enschede kenner en heb jij super leuke tips voor anderen? Doe dan mee met onze tips van een local rubriek! Geef jouw beste tips en inspireer andere bewoners en bezoekers van Enschede. Invullen doe je hier.

17. Ontdek de nieuwe Melkhal

Dit jaar wordt er hard gewerkt aan de nieuwe Melkhal. De oude fabrieksruimte wordt omgetoverd tot een hotspot waar je kunt eten, slapen, winkelen, werken en genieten van culturele activiteiten. De Melkhal opent hopelijk eind dit jaar.

18. Ontdek de nieuwste keuken bij Twentsche Foodhal

Er is een nieuwe foodbar bij Twentsche Foodhal: Holy Pasta. Een foodbar met Italiaanse klassiekers met een verrassende twist. Probeer de gerechten van de negen verschillende keukens en ga mee op smakelijke wereldreis.

Tips van een local

Geef de leukste tips

Melkhal Enschede

Binnenkort: Melkhal Enschede

Twentsche Foodhal 2

Nieuwe keuken bij de Twentsche Foodhal

19 & 20. Deze blijven nog eventjes geheim

Natuurlijk gaan er nog veel meer gave dingen gebeuren dit jaar, maar helaas mogen we nog niet alles delen. Daarom blijven de laatste twee items nog eventjes geheim. Ben je benieuwd naar deze twee laatste items? Volg ons dan op Facebook en kom er heel binnenkort achter!

Bo Verhoef - Enschede Promotie
Geschreven door Social Media & Content Marketeer Bo

Bo is enkele jaren geleden naar Enschede verhuisd en raakt elke dag steeds weer een beetje meer verliefd op de stad. Ze laat je graag kennismaken met alle leuke winkels, fijne restaurants en andere gave plekken.

Deze blogs vinden anderen ook leuk

Toon alle blogs