Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Bo Verhoef - Enschede PromotieGeschreven door
Social Media & Content Marketeer Bo

Review: Oaks Gastrobar

Leestijd 4-5 min

Beleef een echte sharing experience bij Oaks Gastrobar, een van de nieuwe restaurants in Enschede.

Ik ben gek op nieuwe restaurants en (eet)cafés. Begrijp me niet verkeerd, ik heb echt wel favoriete plekken en terrassen, maar niets is zo leuk als het ontdekken van nieuwe plekken. In april 2019 kregen we te horen dat Eetcafé Atrium na 41 jaar zou verdwijnen uit Enschede. Het werd tijd voor een nieuw concept en zo gezegd, zo gedaan want eind juni 2019 opende Oaks Gastrobar haar deuren! Ik kwam regelmatig bij Atrium en was erg benieuwd naar ditt nieuwe restaurant. Tijd om te proberen dus.

Het restaurant

Bij Oaks Gastrobar kun je terecht voor een gezellige borrel (inclusief borrelhapjes en borrelplanken!) of een uitgebreid diner. Het restaurant is elke woensdag tot en met zondag geopend. Waar het bij Oaks vooral om draait? Samen genieten van de lekkerste gerechten. Dat is precies waar ik benieuwd naar was! Ik reserveerde voor de vrijdagavond voor een diner met vijf vrienden. Helaas was het een regenachtige dag die vrijdag en konden we niet buiten zitten. Zodra de zomerse avonden weer terug komen en niet iedereen meer door de straat racet, kun je heerlijk buiten zitten op het terras in de Stadsgravenstraat.

We namen binnen plaats aan de gezellige ronde tafel aan het raam. De tafels zijn allemaal van eikenhout (waar zou toch die naam Oaks toch vandaan komen?!) en de inrichting is echt super. Als je ooit in het Atrium hebt gegeten, kun je je wellicht de huiselijke inrichting nog wel herinneren. Allemaal verschillende tafels en stoelen en echt een huiskamersfeer. Die sfeer hangt bij Oaks nog steeds, maar het restaurant ziet er nu heel stijlvol en verzorgd uit. Het hele restaurant heeft blauw- en bruintinten en in combinatie met het hout en de sfeerverlichting, is het echt een plaatje.

Oaks Gastrobar Enschede 1

Het terras (helaas in de regen)

Oaks Gastrobar Enschede 2

Een gedeelte van de nieuwe inrichting

Samen genieten van de lekkerste gerechten. Dat is precies waar ik benieuwd naar was!

Chef's Sharing

Oké, en nu snel door naar het belangrijkste onderdeel. Het eten. We bestelden een fles witte wijn en de fles, met een karaf water, werd al snel gebracht. Daarna kwam eigenaresse Els ons de menukaart brengen. Het was erg gezellig en de eerste fles wijn was al bijna op (wat aan ons lag en niet aan de bediening haha), toen we samen kozen voor de Chef's Sharing. Met de Chef's Sharing krijg je drie koude en drie warme gerechten om te delen. Klinkt goed toch? Wij waren in ieder geval erg benieuwd en gaven snel onze keuze door.

Voordat ons eerste gerecht kwam, kregen we ambachtelijk brood met knoflooksaus. Wat mij betreft mag elk diner beginnen met een mandje brood. Wellicht heel standaard, maar het geeft de keuken de tijd om iets lekkers voor te bereiden, terwijl hongerige gasten hun eerste trek al een beetje kunnen stillen. Al vrij snel kwam het eerste koude gerecht op tafel. Het eerste gerecht was een combinatie van salade, luchtgedroogde ham en zongedroogde tomaatjes. Een heerlijk fris begin van het diner. We kregen twee schalen met z’n zessen. Het tweede koude gerecht kwam al redelijk snel na de eerste. De salade was gelukkig net op toen er twee poké bowls op tafel werden neergezet. Verse tonijn, wakame, komkommer, taugé, rode uit, rijst en pipetjes vol met sojasaus. Mijn hemel wat was dat lekker. De tonijn kon haast niet verser, de kruiden die er op zaten waren precies goed en de hele smaakcombinatie van deze poké bowl was echt verrukkelijk.

We waren nu al aangenaam verrast door deze twee gerechten en er zouden er nog vier komen!

Het derde gerecht was een klassieker, maar daardoor niet minder lekker: carpaccio. Het staat bijna op iedere kaart, maar geef mij een goed bord carpaccio en ik ben een gelukkig mens. Gelukkig was deze carpaccio ook zoals hij hoorde te zijn en waren alle drie de borden net zo snel leeg als bij de andere twee gerechten. De porties voor ons zessen waren perfect en bij elk gerecht hadden we niet het gevoel dat er nog iets bij had gemoeten of de porties groter hadden gemogen. Ze waren goed op elkaar afgestemd en de afwisseling van de gerechten was top. Misschien konden de gerechten iets langzamer worden geserveerd, maar als dat het enige is...

Oaks Gastrobar Enschede 3

Salade met ham en tomaatjes

Oaks Gastrobar Enschede 4

Poké bowl met verse tonijn

Oaks Gastrobar Enschede 5

Carpaccio

Na deze drie lekkere gerechten was het tijd voor de warme gerechten. Deze werden niet allemaal na elkaar geserveerd, want de eerste twee warme gerechten kregen we tegelijkertijd op tafel. Er stonden in totaal 12 schaaltjes op tafel; drie schaaltjes met saté, drie schaaltjes met Oosterse kip en voor iedereen een schaaltje cassave kroepoek. De saté van varkenshaas zat in een schaaltje met heerlijke satésaus, taugé, bosui en atjar. De varkenshaas was heel sappig en samen met de saus, taugé en de atjar was het top. Een goede saté zoals je hem overal wilt krijgen. Maar de favoriet aan tafel was toch wel de Oosterse kip. De kippendijen waren echt heel erg mals, de marinade van de kip had een heerlijke smaak en de combinatie met de rucola en rode kool was super. Je raadt het misschien al, ook de inhoud van deze bakjes verdween als sneeuw voor de zon.

Onze magen waren al flink gevuld, maar we wisten allemaal dat er nog een gerecht ging komen. De Chef's Sharing werd dan ook afgesloten met ossenhaas. Ik val misschien in herhaling wanneer ik zeg dat ook dit heerlijk was, maar sorry, het is nu eenmaal zo. Het was zelfs zo lekker, dat ik er helemaal geen foto van heb gemaakt, omdat iedereen gelijk wilde eten. Ja, de Chef's Sharing was zeker geslaagd!

Oaks Gastrobar Enschede 7

Saté en Oosterse kip

Zorg dat je ruimte hebt voor een toetje als je hier gaat eten.

Desserts

Maar of we al klaar waren? Ik ben vast niet de enige wanneer ik zeg dat ik aan het begin van een etentje altijd kijk naar de desserts, om te kijken hoe veel ruimte ik nog nodig heb aan het einde van de avond (of gewoon om te kijken wat voor lekkers er allemaal is). Wat eigenlijk heel erg onzin is, want er is dus altijd ruimte voor een toetje. Ook vanavond. Twee vrienden gingen voor een koffie compleet, waar je naast een koffie naar keuze ook een plankje met allerlei lekkernijen voor je neus krijgt. Bonbons, een stukje Oreo cheesecake, vanille ijs en macarons, al een heel dessert op zich! Zelf koos ik voor de fondant: een kleine (warme) lavacake met vanille roomijs. Lavacakes zijn wat mij betreft altijd een aanrader, maar ook de koffie compleet zag er niet verkeerd uit! Zorg dus dat je ruimte hebt voor een toetje als je hier gaat eten.

Oaks Gastrobar 9

Koffie compleet

Cocktails en borrelhapjes

Naast dat je bij Oaks dus heerlijk kunt eten, hebben ze ook nog een uitgebreide cocktail- en borrelkaart. Dit hebben wij natuurlijk ook een beetje getest, op de borrelhapjes na uiteraard. De cocktails waren super, de andere drankjes ook en na vier flessen wijn, kan ik ook zeggen dat die is goedgekeurd.

Dit nieuwe restaurant gaat zeker op mijn favorietenlijstje voor zowel een diner als een borrel!

Conclusie

Mijn eerste indruk van Oaks Gastrobar is echt super goed! Je kunt er heel fijn zitten, de sfeer is goed en eigenaren Jeroen en Els zijn enorm gastvrij en zorgen echt voor een gezellige avond. Dit nieuwe restaurant gaat dus zeker op mijn favorietenlijstje voor zowel een diner als een borrel!

Tip ons voor andere reviews
Bo Verhoef - Enschede Promotie
Geschreven door Social Media & Content Marketeer Bo

Bo is enkele jaren geleden naar Enschede verhuisd en raakt elke dag steeds weer een beetje meer verliefd op de stad. Ze laat je graag kennismaken met alle leuke winkels, fijne restaurants en andere gave plekken.

Deze blogs vinden anderen ook leuk

Toon alle blogs