Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Nadja HanterinkGeschreven door
Content Marketeer Nadja Hanterink

Sport mee op afstand

Leestijd 2-3 min

Gelukkig zijn er steeds meer leuke initiatieven om thuis ook lekker te blijven bewegen.

Tijdens de intelligente lockdown van begin 2020 ontstonden er veel lokale initiatieven in Enschede om lokale ondernemers in de stad te steunen. Deze blog is geschreven tijdens de lockdown en is sinds 1 juni j.l. niet meer geüpdatet.

Ook de sportscholen hebben hun deuren moeten sluiten naar aanleiding van het coronavirus. Gelukkig komen verschillende sportlocaties met leuke initiatieven voor jong en oud om thuis ook lekker te kunnen bewegen.

Dansen

Dans mee met Focus

Om zowel kids als volwassenen aan het dansen en bewegen te houden, geeft dansstudio Focus online iDance lessen. Van peuterdans tot hatha yoga, op het Youtube kanaal van Focus vind je de verschillende lessen om thuis mee te doen.

Online zumbalessen

Dance Passion geeft al jaren zumbalessen in Enschede. Zumba is een dans workout op muziek waarbij alle spieren aan het werk worden gezet. Voor iedereen die graag blijft dansen, geeft Dance Passion elke dag om 19:30 live op Youtube een online zumbales van 30 minuten. De lessen zijn online gratis te volgen, zo kan iedereen kan meedoen! De online live lessen kun je hier volgen.

Online buikdanslessen

De Oriëntaalse dansstudio Al Hayat Dance Studio geeft (buik)danslessen aan meisjes/vrouwen in de leeftijd van 4 t/m 77 jaar oud. Nu de dansstudio tijdelijk is gesloten, geven ze live online buikdanslessen aan alle vrouwen die daarin geïnteresseerd zijn. Ben jij benieuwd naar zo’n buikdansles en wil je een keertje live meedoen met een les? Meld je dan nu aan via hun Facebookpagina of website. Nadat je je hebt aangemeld, krijg je een link en kun je live meedoen met een gratis proefles.

Dansen Enschede

Speciaal voor kinderen

Tover je huis om tot yogastudio met Jorienosaurus

Jorien geeft kinderyogalessen en spoort iedereen aan om vooral lol te blijven maken in deze zware tijd. Via het Youtube kanaal van Jorienosaurus kun je meedoen met verschillende oefeningen en even helemaal uit je hoofd en in je hart gaan.

Sjors [email protected]

Sportaal wil graag zorgen dat kinderen blijven bewegen deze weken. Daarom verschijnt er dagelijks een video met leuke beweegopdrachten. De oefeningen zijn eenvoudig uit te voeren met alledaagse voorwerpen. De video’s zijn te vinden op Youtube en de Facebookpagina van Sportaal.

Sporten voor kinderen Enschede

Workouts

Leer van de instructievideo's van De Beweegmakelaar

De Beweegmakelaar helpt mensen met het zoeken naar een beweegvorm die bij hen past. Dit kan wandelen in de wijk zijn, deelnemen aan walking voetbal of tal van andere beweegvormen. Nu ze mensen tijdelijk niet meer kunnen doorverwijzen naar sportaanbieders in de stad, hebben ze korte instructievideo’s gemaakt die je kunt bekijken op de website van Sportaal. De video’s verschijnen voorlopig elke donderdag.

Thuisworkouts van Bootcamp Enschede

Desiré van Bootcamp Enschede is de serie ‘Quarantaine Thuisworkouts’ gestart als gevolg van de strengere maatregelen omtrent het coronavirus. Bewegen is namelijk goed voor je weerstand! Iedere maandag – in ieder geval zolang de RIVM maatregelen van kracht zijn – komt er een nieuwe workout online waarmee je zelf aan de slag kunt. De video's zijn zo gemaakt dat je deze aan kunt zetten en mee kunt doen. Je vindt ze op de website van Bootcamp Enschede of op het Youtube kanaal.

Loop een marathon thuis met Saxion MaratHOME

Saxion studenten bedachten een leuke manier om in beweging te blijven tijdens de coronacrisis. Het online evenement vindt plaats op zaterdag 16 en zondag 17 mei. Tijdens deze twee dagen is iedereen uitgenodigd om een bepaalde afstand te lopen – het hoeft natuurlijk geen hele marathon te zijn – in je flat, tuin of op de loopband. Hier vind je meer informatie over MaratHOME.

Bootcamp Enschede
Nadja Hanterink
Geschreven door Content Marketeer Nadja Hanterink

Nadja is geboren en getogen in Enschede en schrijft graag over hippe hotspots en andere leuke adresjes in haar mooie stad. Naast content marketeer bij Enschede Promotie, is ze ook fotograaf, interieur- en lifestyle blogger en moeder van Loulou (3).

Lees meer over mooie initiatieven rondom het coronavirus

Toon alle blogs