Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Nadja HanterinkGeschreven door
Content Marketeer Nadja

Tips voor een weekendje Enschede

Leestijd 2-3 min

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat Enschede bruist. De stad staat bol van de hippe hotspots en gezellige evenementen. Hoog tijd dus voor tips voor een weekendje Enschede!

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat Enschede bruist. De stad staat bol van de hippe hotspots en gezellige evenementen. In het centrum (en erbuiten) kun je eindeloos shoppen en op de Oude Markt is het ’s avonds een drukte van belang. Hoog tijd dus voor een weekendje Enschede!

Overnachten in Enschede

Als je een weekendje weg gaat, wil je natuurlijk ook op een fijne plek overnachten. Of je nu midden in het centrum verblijft, of rustig wil wakker worden in het groen, in Enschede heb je beide binnen handbereik. Ga je voor een comfortabel hotel als het InterCity Hotel Enschede of Van der Valk Exclusief Enschede? Of toch liever voor een knusse bed & breakfast zoals Oekepoek? Keuze genoeg!

Van der Valk Enschede overnachten

Van der Valk Hotel Enschede

Van der Valk Enschede overnachten 2

Van der Valk Hotel Enschede

Intercity Hotel Enschede Centrum

IntercityHotel Enschede

Intercity Hotel Enschede

IntercityHotel Enschede

B&B Oekepoek Enschede

B&B Oekepoek Enschede centrum

Shoppen in Enschede

Zin in een dagje shoppen? Dan zit je in Enschede helemaal goed! Op het H.J. van Heekplein vind je grote ketens als Zara, Mango, H&M en Primark. Op dinsdag en zaterdag wordt hier ook een grote warenmarkt gehouden. Dit zorgt voor een gezellige bedrijvigheid op het plein. Loop ook zeker de authentieke Haverstraatpassage en Walstraat in. Hier vind je kleinschalige winkels en bijzondere boetiekjes.

H.J. van Heekplein Enschede

Het H.J. van Heekplein in Enschede

Lunch in Enschede

Van al dat shoppen krijg je honger, tijd voor een lekkere lunch. Op de sfeervolle Oude Markt vind je tal van restaurants, eetcafés en uitgaansgelegenheden. Een fijne plek om neer te strijken op het terras of knus binnen in één van de vele eetgelegenheden. Ook in de omliggende straten zijn er genoeg hippe lunchtentjes te vinden. Stel in de Haverstraatpassage bijvoorbeeld je eigen salade samen bij ETN of geniet bij de Broodbode van vers gebakken brood.

Broodbode Enschede

Broodbode Enschede

Cultuur in Enschede

Benieuwd naar het verhaal van de stad? Maak dan een stadswandeling in Enschede! Ontdek meer over de historie, de gebouwen en verborgen parels van de stad. Voor interessante kunst exposities kun je o.a. terecht bij het Rijksmuseum Twenthe, Concordia, Tetem en De Museumfabriek.

Tetem Enschede

Tetem

De Museumfabriek Enschede

De Museumfabriek

Rijksmuseum Twenthe Enschede

Rijksmuseum Twenthe

Concordia Enschede

Concordia film, theater en beeldende kunst

Avond uit in Enschede

Als de avond valt kun je uiteraard ook op de Oude Markt terecht voor een heerlijk diner. Van Italiaans tot Japans, foodies kunnen hun hart ophalen in Enschede! Rond het centrum kun je heerlijke verse sushi proeven bij Tao of een fine dining experience opdoen bij Restaurant Joann.

Zin in een afzakkertje? Op de Oude Markt gebeurt het! Duik het nachtleven in en waag een dansje bij Paddy’s, Fellini of ’t Bölke.

Meer inspiratie voor een weekendje Enschede? Check het hier!

Nadja Hanterink
Geschreven door Content Marketeer Nadja

Nadja is geboren en getogen in Enschede en schrijft graag over hippe hotspots en andere leuke adresjes in haar mooie stad. Naast content marketeer bij Enschede Promotie, is ze ook fotograaf, interieur- en lifestyle blogger en moeder van Loulou (3).

Deze blogs vinden anderen ook leuk

Toon alle blogs