Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Nienke TimmersGeschreven door
Stagiair content Nienke

Top 10 films

Leestijd 2-3 min

De top 10 bioscoopfilms van deze periode voor je op een rijtje. Alle films zijn te zien in de bioscoop in Enschede!

Een romantische date, gezellig met een vriend(in) eropuit of neem jij toch liever je vader of moeder mee naar de bioscoop in Enschede? Deze maand is er weer een ruim aanbod films bij Kinepolis, Cineast en Concordia. Of je nou van horror of komedies houdt, er is voor iedereen wat wils. Bekijk de top 10 films in de maand oktober!

James Bond: No Time to Die

Sinds 30 september bij Kinepolis en Cineast

In No Time To Die is Bond niet langer actief als agent en geniet hij van een rustig leven in Jamaica. Zijn rust is van korte duur wanneer zijn oude vriend Felix Leiter van de CIA om hulp komt vragen. De missie om een ontvoerde wetenschapper te redden blijkt veel verraderlijker te zijn dan verwacht en leidt Bond op het spoor van een mysterieuze schurk, gewapend met gevaarlijke nieuwe technologie.


Anne +

Sinds 14 oktober bij Kinepolis

Na het succes van de serie Anne+ is Anne terug in haar eigen film. Net voordat Anne gaat emigreren naar haar grote liefde Sara in Montréal, keurt haar uitgever het manuscript dat ze heeft ingediend voor haar eerste boek af. Wat heeft Anne nou eigenlijk te vertellen? En hééft ze überhaupt wel iets te vertellen? Noodgedwongen gaat Anne op zoek naar wat ze wil in het leven, want niet alleen het hoofdpersonage uit haar boek lijkt te zijn afgedwaald. Dan ontmoet ze de non-binaire Lou die anders in het leven staat. Langzaam vindt Anne al struikelend richting in haar leven. Ze herschrijft haar boek en realiseert zich dat ze keuzes moet maken.

Mijn Beste Vriendin Anne Frank

Sinds 9 september bij Kinepolis en Cineast

Hannah Goslar en Anne Frank zijn boezemvriendinnen in de tijd dat de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Wanneer de familie Frank onderduikt, verliezen ze elkaar uit het oog. Drie jaar later, in 1945, volgt een bijzondere ontmoeting tussen de twee meisjes in het concentratiekamp Bergen-Belsen. De moedige Hannah zet haar leven op het spel in de hoop haar sterk verzwakte vriendin te helpen.

The French Dispatch

Vanaf 21 oktober bij Kinepolis en Concordia

The French Dispatch presenteert een collectie verhalen uit de laatste uitgave van een Amerikaans tijdschrift dat in de 20ste eeuw in een fictief Frans stadje gemaakt werd.

Liefde zonder grenzen

Sinds 14 oktober bij Kinepolis en Cineast

Liefde Zonder Grenzen is een verfrissende romantische comedy die de liefde viert voor iedereen. De liefdeslevens van de zussen Eva (Yolanthe Cabau) en Lieke (Abbey Hoes), broer Maarten (Jim Bakkum) en vader Ferry (Hajo Bruins) zijn totaal verschillend van elkaar en verlopen allesbehalve standaard. Zal de liefde ondanks alle vooroordelen uiteindelijk toch overwinnen?


Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Sinds 1 september bij Kinepolis

In Marvel Studios’ Shang-Chi and The Legend of The Ten Rings moet Shang-Chi het verleden confronteren dat hij achtergelaten dacht te hebben, terwijl hij in het web van de mysterieuze Ten Rings-organisatie wordt getrokken.


Mijn vader is een vliegtuig

Sinds 30 september bij Concordia

Eva lijkt alles te hebben: een gezin, een succesvol bedrijf en het huis van haar dromen. Als haar moeder plotseling overlijdt, ontdekt ze dat haar leven bestaat uit leugens en geheimen. Eva wordt steeds angstiger en begint de grip op de werkelijkheid te verliezen. Als ze besluit contact op te nemen met haar vader die al meer dan dertig jaar in een psychiatrische inrichting verblijft, blijkt dat het begin van een onthutsende ontdekkingstocht naar het verleden.

Basic Instinct

Sinds 17 oktober bij Concordia

Paul Verhoevens vierde Amerikaanse productie was omstreden, maar werd een klassieker. Michael Douglas en Sharon Stone zijn aan elkaar gewaagd in zijn mystery thriller over de bloedige moord op een popster in LA. Nick Curran (Michael Douglas) onderzoekt de moord. Hoofdverdachte is de vriendin van de zanger, Catherine Tramell (Sharon Stone), mystery thriller-schrijfster: ze lijkt nauwelijks aangedaan door de dood van haar minnaar. Curieus is de manier waarop de moord is uitgevoerd: een ijspriem was het steekwapen, precies zoals beschreven staat in Trammels laatste boek. Curran ondervraagt en raakt, niet zonder kleerscheuren, verstrikt in de manipulaties van een hyperintelligente verleidster.


Dune

Sinds 16 september bij Kinepolis en Cineast

"Dune" vertelt het mythische en emotionele heldenverhaal van Paul Atreides, een briljante en begaafde jongeman die tot grootse dingen is voorbestemd. Hij moet naar de gevaarlijkste planeet in het universum reizen om de toekomst van zijn familie en volk veilig te stellen. Intussen wordt er door kwaadaardige mogendheden hevig gestreden om de kostbare grondstof van de planeet, een stof die alleen daar te winnen is en in staat is het menselijk vermogen te vergroten. Alleen degenen die hun angst weten te overwinnen zullen overleven.

The Father

Te zien bij Concordia

The Father is een fascinerend portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is. De briljante vertolking van Anthony Hopkins laat je geen moment los. Olivia Colman als zijn dochter Anne, maakt zowel haar onmacht als haar liefde tastbaar. Anne zoekt opnieuw een verzorgster voor haar dementerende vader Anthony, die steeds weer alle hulp afwijst. Ze wil zeker zijn dat er goed voor hem gezorgd wordt wanneer zij er niet is. Voor Anthony is niet meer duidelijk wat echt is en wat zich in zijn hoofd afspeelt. We beleven het verhaal door zijn ogen en voelen zijn verwarring. Zijn vertrouwde omgeving blijkt niet meer zo vertrouwd.

Films voor kinderen

Verwachte films

Bekijk hier de filmagenda van Kinepolis
Bekijk hier de filmagenda van Cineast
Bekijk hier de filmagenda van Concordia
Nienke Timmers
Geschreven door Stagiair content Nienke

Nienke komt uit Oldenzaal. Ze is graag in Enschede om te winkelen en daarna gezellig wat te eten en drinken op het terras. Ze studeert Creative Business aan het Saxion en loopt stage bij Enschede Promotie.

Deze blogs vinden anderen ook leuk

Toon alle blogs