Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
FotooooGeschreven door
Zoë Haas

Top 10 films in december

Leestijd 2-3 min

De top 10 bioscoopfilms van december voor je op een rijtje. Alle films zijn te zien in de bioscoop in Enschede!

Een romantische date, gezellig met een vriend(in) eropuit of neem jij toch liever je vader of moeder mee naar de bioscoop in Enschede? In deze feestelijke maand is er weer een ruim aanbod films bij Kinepolis, Cineast en Concordia. Of je nou van horror of komedies houdt, er is voor iedereen wat wils. Bekijk de top 10 films in de maand december!

Let Him Go

Vanaf 3 december bij Kinepolis

Na het overlijden van hun zoon, verlaten de gepensioneerde sheriff George Blackledge (Costner) en zijn vrouw Margaret (Lane) hun ranch in Montana en reizen ze naar North Dakota om hun kleinzoon te redden. Hij is in handen gekomen van de gevaarlijke familie van de nieuwe man van hun schoondochter, met aan het hoofd Blanche Weboy (Manville). Ze komen er al snel achter dat de familie Weboy de jongen niet zomaar laat gaan.

Monster Hunter

Vanaf 3 december bij Kinepolis

Achter onze wereld schuilt er nog een andere: een ongekende wereld waarin gevaarlijke en gewelddadige monsters hun territorium afbakenen met dodelijke wreedheid. Wanneer luitenant Artemis en haar elite-eenheid via een portaal terecht komen in deze nieuwe wereld, hebben ze geen idee wat hun te wachten staat. In haar wanhopige poging om naar huis terug te keren, ontmoet luitenant Artemis een mysterieuze jager, wiens unieke talenten hem in staat stellen om te overleven in dit vijandige gebied. Wanneer de krijgers geconfronteerd worden met angstaanjagende en meedogenloze aanvallen van monsters, moeten ze samenwerken om te overleven en alsnog een manier te vinden om naar huis terug te keren.

Happiest Season

Vanaf 3 december bij Kinepolis

De eerste keer de familie van je vriendin ontmoeten kan moeilijk zijn. Het is nóg lastiger als je een aanzoek hebt gepland tijdens haar jaarlijkse kerstdiner en je je realiseert dat haar familie niet eens weet dat ze gay is. Als Abby erachter komt dat Harper hun relatie geheim heeft gehouden voor haar familie, begint ze zich af te vragen of ze haar wel echt kent. Happiest Season is een romantische komedie over het verlangen naar de acceptatie van je familie, terwijl je toch trouw blijft aan jezelf en je tegelijkertijd probeert om Kerstmis niet te verpesten.

Happiest season enschede

Come Away

Vanaf 10 december bij Kinepolis

Come Away is het verhaal van Alice en Peter, en speelt zich af vóór Alice haar Wonderland vindt en Peter naar Neverland vertrekt. Alice en Peter genieten aan het eind van de 19e eeuw van een idyllische jeugd in Engeland. Maar als hun oudste broer David bij een tragisch ongeluk overlijdt, valt het eens zo hechte gezin uiteen van verdriet. Moeder Rose is als verdoofd en vader Jack stort zichzelf in de schulden. De twee kinderen zetten alles op alles om zichzelf en hun ouders weer gelukkig te maken. Om hun pijn te verzachten gaan de kinderen op in hun eigen fantasiewereld. Come Away speelt met de ‘Wat als?’ – gedachte.

Come away enschede

Bon Bini: Judeska in da House

Vanaf 10 december bij Kinepolis

Tante Judeska levert net haar nichtje Gabriëlla af op het landgoed van haar nieuwe vriend Lucas, als zijn vader - een prominente politicus en de Minister van Binnenlandse Zaken - een landelijke lockdown afkondigt. Gedwongen door de omstandigheden, maar ook uit wederzijds opportunisme, onderwerpen de twee families zich aan deze beproeving. Als blijkt dat Gabriëlla en Lucas huwelijksplannen hebben, slaat de lont verder in het kruitvat en monden de opgelopen spanningen uit in een hilarische veldslag tussen de twee kampen. Overwint de liefde uiteindelijk alles en ziet iedereen in dat zij alleen samen kunnen leven als ze ook echt samen lachen, huilen en kunnen liefhebben?

Zwaar Verliefd! 2

Vanaf 17 december bij Kinepolis

In de luchtige feelgoodfilm Zwaar Verliefd! 2 gaan Isa en Ruben samenwonen. De spanning en romantiek maken plaats voor intimiteit, maar ook voor dagelijkse sleur en realiteit. Isa en Ruben zijn nog steeds dolverliefd, maar hun verschillende achtergrond en interesses blijven hun liefde op de proef stellen. Wat als dan uit het niets de perfecte man voor Isa, dierenarts Hugo, zich aandient en Ruben een wel heel aantrekkelijke timmerklus aangeboden krijgt?

Zwaar verliefd 2 enschede

Dune

Vanaf 17 december bij Kinepolis

Nieuwe filmbewerking van Frank Herbert's sciencefictionroman over de zoon van een adellijke familie die is belast met de bescherming van het meest waardevolle bezit en meest vitale element in het heelal.

Death On The Nile

Vanaf 17 december bij Kinepolis

Hercule Poirot’s Egyptische avontuur begint op een glamoureuze cruiseboot op de Nijl. De luxe trip verandert echter al snel in een angstaanjagende jacht op een moordenaar als een huwelijksreis wordt opgeschrikt door agressieve moorden. Het is het sinistere verhaal van obsessieve liefde en de moordende consequenties hiervan en speelt zich af in een episch landschap van woestijn en Koninklijke piramides van Egypte.

Promising Young Woman

Vanaf 24 december bij Kinepolis

Cassie had een veelbelovende toekomst tot een mysterieus incident haar leven omgooide. Sindsdien is niets in haar leven nog wat het lijkt en leidt ze een dubbelleven. Overdag is ze een charismatische, veelbelovende jonge vrouw, ’s nachts struint ze elke nachtclub af waar ze zich dronken voordoet om zich te laten oppikken door zogenaamd bezorgde mannen. Tot op een dag een onverwachte ontmoeting haar de kans geeft om haar verleden recht te zetten.

Promising young woman enschede

Run

Vanaf 24 december bij Kinepolis

Chloe is in volledige thuis-isolatie opgevoed door haar moeder. Sinds haar geboorte controleert haar moeder alles. Ze zit in een rolstoel en slikt elke dag medicijnen, krijgt thuis les en komt bijna nooit buiten het huis. Langzaam maar zeker komt Chloe achter de beklemmende waarheid, tot er nog maar een ding op zit… RUN!

Agenda Kinepolis
Agenda Cineast
Agenda Concordia
Fotoooo
Geschreven door Zoë Haas

Zoë is geboren en getogen in Losser. Ze woont sinds kort in het centrum van Enschede, waar ze geniet van de bruisende stad. Ze studeert International Business aan het Saxion en loopt stage bij Enschede Promotie.

Deze blogs vinden anderen ook leuk

Toon alle blogs