Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
FotooooGeschreven door
Zoë Haas

Top 10 films in oktober

Leestijd 2-3 min

De top 10 bioscoopfilms van oktober voor je op een rijtje. Alle films zijn te zien in de bioscoop in Enschede!

Een romantische date, gezellig met een vriend(in) eropuit of neem jij toch liever je vader of moeder mee naar de bioscoop in Enschede? Deze maand is er weer een ruim aanbod films bij Kinepolis, Cineast en Concordia. Of je nou van horror of komedies houdt, er is voor iedereen wat wils. Bekijk de top 10 films in de maand oktober!

The Nest

Vanaf 1 oktober bij Kinepolis en Concordia

Op zoek naar nieuwe kansen verhuist de ambitieuze ondernemer Rory met zijn vrouw en kinderen van een veilige Amerikaanse buitenwijk naar een onbetaalbaar landhuis in het conservatieve Engeland van de jaren 80. Terwijl Rory zich compleet verliest in zijn werk, heeft Carrie problemen om zich aan te passen aan haar nieuwe omgeving. Hierdoor raken ze steeds verder van elkaar vervreemd en dreigt het ogenschijnlijk perfecte gezin uit elkaar te vallen.

Casanova's

Vanaf 5 oktober bij Kinepolis

Casanova’s is een romantische komedie over de onzekere en timide journalist Bas die undercover moet gaan om een mysterieuze datingcoach te ontmaskeren. Deze datingcoach heeft een bestseller geschreven en komt nu met een tweede boek en workshop waarvan hij beweert incompetente mannen binnen drie dagen te kunnen transformeren in heuse casanova’s. Op 5,6 en 7 oktober zijn er ladies night's.

Ladies night casanovas

12 Monkeys

Vanaf 5 oktober bij Concordia

In een toekomstige door ziekte verwoeste wereld wordt een veroordeelde terug in de tijd gestuurd om informatie te verzamelen over het door mensen veroorzaakte virus dat het grootste deel van de menselijke bevolking op de planeet heeft uitgeroeid. Een eenzame tijdreiziger uit het jaar 2035 moet een raadsel oplossen dat zijn volk kan redden, maar het kan hem ook op de rand van waanzin brengen.

After We Collided

Vanaf 8 oktober bij Kinepolis

Tessa en Hardin zitten in de pijnlijke nasleep van hun stukgelopen relatie. Hij vervalt in zijn slechte gewoontes van vroeger. Zij begint, vol herwonnen zelfvertrouwen, aan de stage van haar dromen bij een uitgeverij. Daar trekt ze de aandacht van dreamy collega Trevor: slim, razend knap en verantwoordelijk. Maar hoe hard Tessa ook probeert, Hardin Scott valt niet te vergeten. De passie en lust tussen hen blijkt onmogelijk te doven. Ze zetten alles op alles voor hun relatie, maar kan hun liefde het verleden overwinnen? Vanaf 2 oktober kun je ook naar de After marathon.

After marathon

Honest thief

Vanaf 8 oktober bij Kinepolis

Tom is een heleboel, maar twee dingen in het bijzonder: een beruchte bankovervaller én een hopeloze romanticus. Hij wil niet dat zijn relatie met Annie op leugens is gebaseerd en besluit zichzelf aan te geven. Maar als hij de FBI belt om te bekennen en een deal te bepleiten wordt hij vierkant uitgelachen. Na wat aandringen gaan de jonge agenten Nivens en Hall op onderzoek uit en ontdekken dat Tom de waarheid spreekt! Zij zien Toms’ gestolen geld echter als hun eigen ticket naar rijkdom. Dit is het begin van een bizar kat-en-muisspel, waarbij het nog maar de vraag is wie de echte dieven zijn.

Death on the Nile

Vanaf 14 oktober bij Kinepolis

Hercule Poirot’s Egyptische avontuur begint op een glamoureuze cruiseboot op de Nijl. De luxe trip verandert echter al snel in een angstaanjagende jacht op een moordenaar als een huwelijksreis wordt opgeschrikt door agressieve moorden. Het is het sinistere verhaal van obsessieve liefde en de moordende consequenties hiervan en speelt zich af in een episch landschap van woestijn en Koninklijke piramides van Egypte. De film volgt een groep voortreffelijk geklede reizigers met genoeg schokkende wendingen die het publiek zullen verrassen tot aan de laatste ontknoping.

Death on the nile

The Racer

Vanaf 22 oktober bij Kinepolis

Zomer 1998 – De openingsritten van de Tour de France zijn verhuisd naar Ierland. Doping wordt veelvuldig, maar in het geheim, toegediend gedurende deze ‘Tour du Dopage’. De Belgische wielrenner Dom Chabol, bijna aan het einde van zijn carrière, is één van de beste ‘Domestiques’ (meesterknechten) van de afgelopen 20 jaar in de Tour. Het is een zware, opofferende rol – tempo instellen, wind tegenhouden en ondersteuning bieden zodat de sprinter van het team als eerste over de finish komt – en zelf voor de overwinning gaan is geen optie. Maar Dom koestert in het geheim een verlangen om de gele trui te dragen – al is het maar één keer voor het einde van zijn carrière.

Hope

Vanaf 22 oktober bij Kinepolis

Na een succesvolle internationale tour met haar dansgezelschap, keert Anja terug naar huis om Kerst te vieren. Daar wacht haar gezin op haar: partner en theaterregisseur Tomas , hun drie biologische kinderen, en de drie kinderen uit Tomas' eerste huwelijk. Maar vlak voor Kerst krijgen Anja en Tomas nieuws dat inslaat als een bom: Anja heeft een hersentumor en niet lang meer te leven. Samen proberen ze een manier te vinden om het nieuws te delen met hun familie. In de tijd die volgt wordt de relatie tussen Anja en Tomas hevig op de proef gesteld.

Candyman

Vanaf 29 oktober bij Kinepolis

De bewoners van de achterstandswijk Cabrini Green in Chicago werden decennialang geteisterd door een spookverhaal over een bovennatuurlijke moordenaar met een haak als hand. Hij zou opgeroepen kunnen worden door iedereen die zijn naam vijf keer hardop uit durft te spreken in de spiegel. Tien jaar nadat de buurt is opgeknapt, verhuizen kunstenaar Anthony McCoy en zijn vriendin, galerie-directeur Brianna Cartwright, naar een luxueuze nieuwe loft in het onherkenbare hippe Cabrini. Net nu het slecht gaat met Anthony’s carrière als kunstschilder, leert hij door een toevallige ontmoeting met een oorspronkelijke bewoner van de opgeknapte wijk het tragische en gruwelijke ware verhaal achter de Candyman-legende kennen.

Big Fish

Vanaf 26 oktober bij Concordia

Will Bloom keert terug naar huis om afscheid te nemen van zijn zieke vader, Ed. Al jaren vervreemd, spant hij zich in om de lucht te zuiveren met zijn vader - vooral om eindelijk de mysterieuze verhalen te ontrafelen die zijn vader hem als kind vertelde. Door middel van een reeks flashbacks met Ewan McGregor als de jongere versie van Ed, houdt zijn vader vast aan zijn schijnbaar wilde en absurde verhalen over heksen, grote tentwonderen en door sterren gekruiste minnaars - terwijl Will begint te ontdekken dat er soms een dunne lijn tussen feit en fictie.

Big fish

Films voor kinderen

Agenda Kinepolis
Agenda Cineast
Agenda Concordia
Fotoooo
Geschreven door Zoë Haas

Zoë is geboren en getogen in Losser. Ze woont sinds kort in het centrum van Enschede, waar ze geniet van de bruisende stad. Ze studeert International Business aan het Saxion en loopt stage bij Enschede Promotie.

Deze blogs vinden anderen ook leuk

Toon alle blogs