Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
FotooooGeschreven door
Zoë Haas

Top 10 films in september

Leestijd 2-3 min

De top 10 bioscoopfilms van september voor je op een rijtje. Alle films zijn te zien in de bioscoop in Enschede!

Een romantische date, gezellig met een vriend(in) eropuit of neem jij toch liever je vader of moeder mee naar de bioscoop in Enschede? Deze maand is er weer een ruim aanbod films bij Kinepolis, Cineast en Concordia. Of je nou van horror of komedies houdt, er is voor iedereen wat wils. Bekijk de top 10 films in de maand september!

Tenet

Vanaf 1 september bij Kinepolis

Bij deze actiethriller zijn ze slechts gewapend met één woord – Tenet – moet de Protagonist de wereld zien te redden van de ondergang, reizend door een schemerwereld van internationale spionage op een missie die zich afspeelt buiten de bestaande tijd. Niet tijdreizen, maar Inversie.

tenet film Enschede

Baby teeth

Vanaf 1 september bij Concordia

Een eigenzinnig en bitterzoet coming-of-age verhaal over de zieke Milla en haar eerste grote liefde. Henry en Anna’s grootste nachtmerrie wordt werkelijkheid wanneer hun 16-jarige dochter ernstig ziek wordt. Als Milla en de rebelse Moses elkaar onverwachts ontmoeten, ontstaat er meteen een bijzondere band tussen de twee tegenpolen. Haar ouders zijn in shock door de komst van Milla’s nieuwe vriendje, maar gooien alle pedagogische strategieën overboord om hun dochter gelukkig te zien. Met niets meer te verliezen stort Milla zich op het leven, maar hoe ver ga je voor de liefde?

The New Mutants

Vanaf 2 september bij Kinepolis

Een originele marvel horrorthriller dat zich afspeelt in een geïsoleerd ziekenhuis waar een groep jonge mutanten vastgehouden wordt voor psychiatrisch onderzoek. Wanneer er wel heel vreemde gebeurtenissen plaatsvinden, zullen zowel de nieuwe mutaties als de vriendschappen op de proef worden gesteld, terwijl ze vechten om te overleven.

The new mutant

Goede stoelen, mooi geluid en de mogelijkheid om iets lekkers te kopen

Paradise Drifters

Vanaf 3 september bij Concordia

De thuisloze jongeren Yousef, Chloe en Lorenzo hebben in hun jonge levens al flink wat te verduren gehad. Yousef is net 18 geworden en moet de jeugdzorginstelling verlaten, maar heeft geen familie om naar terug te keren. Chloe is ongewenst zwanger van haar stiefvader en is op zoek naar een uitweg. Lorenzo wil met drugssmokkel snel geld verdienen om zijn broer te helpen. Alle drie willen ze niets liever dan ontsnappen aan hun situatie. Door een toevallige ontmoeting vertrekken ze gezamenlijk naar Zuid-Europa. Ondanks de verschillende problemen waar ze individueel mee kampen, vinden ze tijdens deze reis onverwacht vertrouwen en geborgenheid bij elkaar; iets waar ze hun hele leven al naar op zoek zijn. Maar aan het echte leven valt moeilijk te ontsnappen en alles loopt anders dan verwacht.

Antebellum

Vanaf 10 september bij Kinepolis

In deze horrorfilm zit succesvol schrijfster Veronica gevangen in een gruwelijke werkelijkheid. Ze moet de confrontatie aangaan met het duistere verleden en het mysterie ontraadselen, voor het te laat is…

The Secret: Dare To Dream

Vanaf 17 september bij Kinepolis en Cineast

De jonge weduwe Miranda worstelt zich samen met haar drie kinderen door het leven. Na een opeenstapeling van pech is een naderende orkaan de volgende uitdaging die zich aandient. Dan botst zij -letterlijk- tegen de aantrekkelijke Bray aan, die een helpende hand biedt. Met zijn positieve energie lijkt hij precies op het juiste moment in haar leven te zijn gekomen. Wat zij niet weet is dat Bray een geheim met zich meedraagt dat alles kan veranderen...

The secret dare to dream

The Tobacconist

Vanaf 17 september bij Kinepolis

In deze drama reist de zeventienjarige Franz naar Wenen om in de leer te gaan bij een sigarenhandelaar. Daar ontmoet hij de vaste klant Sigmund Freud. Franz is geïntrigeerd door het werk en de kennis van Freud en na verloop van tijd vormt er een unieke vriendschap tussen de twee. Dan ontmoet Franz de verleidelijke Anezka. Hij wordt hopeloos verliefd op haar, maar Anezka blijft maar wisselende signalen afgeven. Hij vraagt advies aan de befaamde psychoanalyticus. Ondertussen blijft de politieke en sociale omstandigheden in Oostenrijk verslechteren. Wanneer de Nazi’s in Wenen aankomen worden Franz, Freud en Anezka meegesleurd in een stroom van gebeurtenissen. Ieder staat voor een grote beslissing: blijven of vluchten?

The Personal History of David Copperfield

Vanaf 17 september bij Kinepolis en Concordia

In deze dramatische komedie speelt zich af in de negentiende eeuw en vertelt het levensverhaal van de jonge David Copperfield. Nadat hij door zijn stiefvader uit huis wordt gezet, belandt David van het ene avontuur in het andere en ontmoet hij de meest excentrieke personages uit het Victoriaanse Engeland zoals zijn extravagante tante Betsy. Zijn reis leidt hem van vodden naar rijkdom en weer terug, maar de leergierige Copperfield trotseert zowel voor- als tegenspoed met opgeheven hoofd.

The Personal History of David Copperfield

Rogue

Vanaf 24 september bij Kinepolis
Megan Fox speelt huurling O'Hara in de explosieve actiefilm Rogue. Ze leidt een eskadron soldaten op een gewaagde missie: gijzelaars redden van een stel kidnappers. Als de missie mislukt en het team midden in Afrika strandt, moet O'Hara niet alleen de confrontatie aangaan met een bende rebellen, maar ook met een leeuw.

Marionette

Vanaf 29 september bij Kinepolis en Concordia

Na de tragische dood van haar man verhuist de Amerikaanse kinderpsychiater Marianne Winter naar Schotland om een nieuw leven te beginnen. Een van haar nieuwe patiënten is de tienjarige Manny, een gesloten en geheimzinnige jongen die tekeningen maakt van traumatische gebeurtenissen en beweert dat hij haar toekomst kan sturen. Al snel beginnen Manny’s tekeningen verontrustende details over Marianne’s toekomst te weerspiegelen.
Manny speelt ‘mind games’ met zijn psychiater. Kan Manny inderdaad de werkelijkheid controleren? Kan hij de toekomst beïnvloeden of ziet hij alleen de toekomst?

Films voor kinderen in de maand september

Bekijk hier de filmagenda van Kinepolis
Bekijk hier de filmagenda van Cineast
Bekijk hier de filmagenda van Concordia
Fotoooo
Geschreven door Zoë Haas

Zoë is geboren en getogen in Losser. Ze woont sinds kort in het centrum van Enschede, waar ze geniet van de bruisende stad. Ze studeert International Business aan het Saxion en loopt stage bij Enschede Promotie.

Deze blogs vinden anderen ook leuk

Toon alle blogs