Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Nadja HanterinkGeschreven door
Content Marketeer Nadja

Tweedehands shoppen in Enschede

Leestijd 2-3 min

In Enschede heb je genoeg keuze als het gaat om tweedehands shoppen. Nadja zette haar tips op een rijtje!

Appel en Ei

Tweedehands kleding inspirerend gesorteerd op kleur en aangepast aan het seizoen, dat is wat je aantreft bij Appel & Ei. Via een trapje kom je op de speciale ‘Goudappeltjes’ verdieping. Hier vind je tweedehands pareltjes van high end merken, keurig bij elkaar verzameld en voorzien van een speciaal label. Schatzoeken was nog nooit zo makkelijk! Naast shoppen, kun je hier ook je eigen kleding inbrengen om wat bij te verdienen. Niet verkochte kleding wordt, met goedkeuring van de verkoper, aan een goed doel geschonken. De hippe inrichting van de winkel is, waar mogelijk, gemaakt van hergebruikte materialen. Wel zo duurzaam.

Jouw Marktkraam Enschede

Bij Jouw Marktkraam Enschede kun je een kraam huren en zo je (tweedehands) spullen verkopen. Een kraam, plank, kratje of een kledingvak huren… er is genoeg keuze om je spullen kwijt te kunnen. Daarnaast is het ook gewoon gezellig shoppen bij deze leuke winkel! Het aanbod varieert regelmatig en met een beetje geluk doe je een geweldige tweedehands vondst. Er staat altijd een kop koffie of thee klaar en de sfeer is relaxed en gemoedelijk.

Heerlijk, om af en toe lekker rond te struinen tussen de tweedehands schatten.

Tante Cor

Een begrip in Enschede. Al zolang ik me kan herinneren zit deze winkel aan de Heurne. Vroeger heette het Koopjeshuis Mago, tegenwoordig Tante Cor. Je kunt hier uitgebreid shoppen voor een ‘nieuwe’ vintage outfit. Heren, dames, jong, oud… Er is voor ieder wat wils. Struin lekker rond en wie weet kom je een pareltje tegen… Bij Tante Cor kun je namelijk echt nog goede koopjes scoren!

Appel en Ei Enschede

Appel en Ei

The VintageClub

Bij The VintageClub kun je terecht voor het kopen en verkopen van tweedehands merkkleding. Het assortiment bestaat uit kleding en accessoires van veelal exclusieve merken. De winkel is mooi ingericht en er worden strenge eisen gehanteerd voor de kwaliteit van de stukken die worden verkocht. De winkel ligt zo’n 10-15 minuten lopen uit het centrum van Enschede. Goed te combineren met een bezoekje aan de wijk Roombeek!

Vindiets

Een stukje buiten de binnenstad, bij Winkelcentrum Boswinkel, vind je Vindiets. Hier shop je tweedehands dameskleding, schoenen en accessoires. De kleding is netjes op kleur en seizoen gesorteerd. Je vindt hier zowel gangbare als exclusieve merken. Het snuffelen zeker waard!

De Kringloop

En dan is er natuurlijk altijd nog de oude vertrouwde kringloop. Ik vind het heerlijk om af en toe lekker rond te struinen tussen de tweedehands schatten. Of rotzooi, want dat zit er zeker ook tussen. Maar als je dan een goede vondst doet, voelt het alsof je eindelijk de speld in de hooiberg hebt gevonden. Heerlijk! Er zijn meerdere kringloopwinkels in Enschede, waaronder Terre des Hommes, Het Goed, Kringloop Enschede, EHB Enschede en De Luxe Kringloop Enschede.

Vintage Club Enschede

The Vintage Club

Vindiets Enschede

Vindiets

Terre Des Hommes Kringloop

Terre des Hommes

Verder valt er natuurlijk nog genoeg te shoppen in onze mooie stad. Kijk hier voor een overzicht van alle winkels in Enschede.

Meer over tweedehands winkels

Appel en Ei Enschede

Appel en Ei

Sommigen beschrijven winkelen bij Appel & Ei als schatzoeken, anderen als een verslaving. De winkel is gevuld met een constant wisselend assortiment van stijlvolle, eigentijdse merkkleding en accessoires, voor prijzen waar je geen nee tegen kunt zeggen.

Lees verder
Kringloopbedrijf Het Goed Enschede

Kringloopwarenhuis Het Goed

In deze gezellige kringloopwinkel vind je leuke, gebruikte spullen, zoals meubels, kleding, speelgoed en boeken. Het aanbod is breed en wisselt dagelijks.

Lees verder
Tante Cor Enschede

Tante Cor

Tante Cor is een winkel in tweedehands kleding voor dames en heren. Daarnaast verkopen ze ook huishoudelijke artikelen zoals linnengoed en dekbedden.

Lees verder
1/3
Nadja Hanterink
Geschreven door Content Marketeer Nadja

Nadja is geboren en getogen in Enschede en schrijft graag over hippe hotspots en andere leuke adresjes in haar mooie stad. Naast content marketeer bij Enschede Promotie, is ze ook fotograaf, interieur- en lifestyle blogger en mama van twee.

Deze blogs vinden anderen ook leuk

Toon alle blogs