Door Social Media & Content Marketeer Bo
 - Uit in Enschede

Terrassen die je nog niet kende in Enschede

Hoe fijn is het om even op het terras te kunnen zitten?! Als je bekend bent in Enschede, dan ken je uiteraard de Oude Markt. Dé plek om een terrasje te pakken in de binnenstad. Toch zijn er ook heel veel verrassende terrassen rondom de Oude Markt en rondom het centrum waar je ook heerlijk kunt zitten. Dit zijn mijn 12 tips voor verrassende terrassen in Enschede.

Terrasse von Bardot in Enschede - Uit in Enschede
Terrasse von Novi - Uit in Enschede
Terrasse von Los Suenos - Uit in Enschede
Terrassen in Enschede

Eten in het groen bij Loetje

Een begrip in Enschede: Loetje. Bij Loetje Enschede kun je terecht voor heerlijke (biefstuk)gerechten! Het terras is te vinden op een prachtige plek in het Volkspark, net buiten de binnenstad. Terwijl je geniet van een heerlijk biefstukje kijk je uit op het water en het groen van het park om je heen.

Verborgen genieten bij Twentsche Foodhal

De Twentsche Foodhal is eigenlijk altijd verrassend. Dat komt niet alleen door de verschillende keukens die je in de foodhal vindt, maar ook omdat je niet direct door hebt wat er zit als je er langsloopt of rijdt. Toch zou ik zeker een keertje hier reserveren, want het terras van de Twentsche Foodhal is erg gezellig! Vanaf het terras kun je met de verschillende qr codes drinken en eten bestellen. Het werkt super en er is voor ieder wat wils. Een van mijn persoonlijke aanraders!

All you can eat bij The Foodclub

Waan je even in Zuid-Amerika door de verschillende interieurs, exotische bomen en vogelgeluiden. Tussen palm-, banaan- en olijfbomen, kun je voor een vast bedrag de hele avond onbeperkt dineren. Geniet van alle streetfoodgerechten en sushi van The Foodclub. Het terras zit iets buiten de binnenstad, maar je kunt er makkelijk komen met de fiets of auto! Reserveer voor hun terras en probeer hun menukaart uit.

Een echte geheime binnentuin bij Heel Bijzonder

Dit is misschien wel het meest verrassendste terras van Enschede: de binnentuin van Heel Bijzonder. In hun extra gezellige binnentuin kun je heerlijk overdekt en warm vertoeven van maandag t/m zaterdag. Wat deze plek extra bijzonder maakt? Vanaf de voorkant heb je geen idee dat deze gezellige binnentuin aan de achterkant zit én de mensen die er werken zijn ook heel bijzonder. Ook hebben ze als enige in de regio een speciale cookie dough bar!

Volkspark Enschede Loetje - Uit in Enschede
Terrasse von Heel Bijzonder in Enschede - Uit in Enschede
Twentsche Foodhal von Außen - Uit in Enschede
Loetje, Heel Bijzonder en de Twentsche Foodhal

Een oase van rust en gezelligheid bij Bardot

Het best bewaarde geheim van de binnenstad: het terras van Bardot in de Theatertuin. Vanaf het terras heb je een mooi uitzicht op de zijkant van de Jacobuskerk en je waant je echt even ergens anders middenin de binnenstad! Een fijne plek als je wel naar de stad wilt, maar niet in de drukte wilt zitten. Wist je dat je de Theatertuin ook vanaf de Walstraat kunt bezoeken?

Knusse terrasjes én een prachtig uitzicht in de Walstraat

Een van de leukste straatjes in de binnenstad en misschien wel het meest knusse straatje qua terrasjes: De Walstraat. Als je vanaf Van Loenshof de Walstraat in loopt, zie je eigenlijk gelijk wat ik bedoel met knus. Er hangen gezellige lampjes in de straat en de fijne terrassen van o.a. Mazza, Bistro Dreams en de Kleine Bistro staan allemaal voor je klaar! Toch stopt het daar niet. Als je iets verder loopt, kom je bij Los Sueños uit. Hun terras kijkt uit op de prachtige achterkant van de Jacobuskerk (nog mooier dan de voorkant). Met dit uitzicht en hun heerlijke pinchos en Spaanse tapas waan je je echt even in het buitenland.

Roombeekse verrassing Bij Rozendaal

Woon je vlakbij Roombeek of wil je wel eens ergens anders zitten dan in de binnenstad? Dan is Gastrobar Bij Rozendaal een must! Dit terras vind je naast de waterpartij langs de Lonnekerspoorlaan middenin de wijk Roombeek. Vanaf het terras heb je een leuk uitzicht over de wijk en het is er heerlijk zonnig. De lunchkaart staat vol lekkere broodjes, flammkuchen en salades. Daarnaast hebben ze ook een loungekaart met heerlijke borrelhapjes en -planken.

Even écht iets anders bij Van Doorn & Doorn

Van Doorn & Doorn vind je ook langs de Lonnekerspoorlaan in Roombeek. Hun terras staat middenin een groene omgeving, waar kinderen makkelijk en leuk kunnen spelen. De menukaart beschrijven ze zelf als 'healthy food with a guilty pleasure' en niets is minder waar. De kaart is vrij uniek en anders dan anders. Probeer bijvoorbeeld de originele borrelspecials eens uit! Kortom, een hele leuke optie als je op zoek bent naar een verrassend terras!

Bij Rozendaal in Enschede - Uit in Enschede
Binnentuin Bardot Enschede terras met drie vrouwen - Uit in Enschede
Terrasse von Van Doorn en Doorn in Enschede - Uit in Enschede
Gastrobar Bij Rozendaal, Bardot en van Doorn & Doorn

Borrelen zoals het hoort bij Café Rocks

Café Rocks ken je wellicht eerder van de live muziekavonden in het café die tot in de late uurtjes doorgaan, maar nu kun je hier ook gezellig een terrasje pakken in de middag. Is het mooi weer? Neem dan plaats op hun terras aan de Klokkenplas, maar ook als het regent kun je lekker knus een borreltje drinken op hun terras voor het café zelf.

Spacen op het Stationsplein

Je kunt dit terras bijna niet missen, zo midden op het Stationsplein: Spacebar. Het is misschien niet de eerste plek waar je aan denkt als je een terrasje wilt pakken. Toch zou ik deze niet overslaan! Geniet van een biertje tussen de kunstzinnige objecten. Vergeet ook niet even de bar zelf in te lopen.

Helemaal sjikker bij Stanislaus Brewskovitch

De enige echte stadsbrouwerij in de binnenstad: Stanislaus Brewskovitch! De Menistenkerk in het centrum van Enschede is omgetoverd tot een prachtige stadsbrouwerij. Vanuit de hele kerk is er uitzicht op de ketel in de brouwerij Bij Stanislaus zijn ruim 140 soorten bier te krijgen, waarvan 26 van de tap. Kom dit unieke biercafé met eigen ogen bekijken en maak kennis op het bijbehorende terras van de mooie smaakvolle bieren!

Zomer in Enschede - terras Stanislaus Brewskovitch - Sjikkertuin - Uit in Enschede
Sjikkertuin Stanislaus Brewskovitch

Of wees een echte Enschedeër en neem plaats op de Oude Markt

Natuurlijk kun je nog altijd ook gewoon plaatsnemen op een van de gezellige terrassen op de Oude Markt. Misschien niet verrassend voor de echte Enschedeër, maar daardoor zeker niet minder leuk! Ik vind het heerlijk om de Oude Markt bruisend te zien door al die volle terrassen. Of je er nu alleen heen gaat om te lunchen of te borrelen of om mensen te kijken (of allebei). Op de Oude Markt zit je altijd goed!

Groot terras op de Oude Markt te Enschede - Uit in Enschede
Gezin op het terras van Moeke op de Oude Markt - Uit in Enschede
De altijd gezellige Oude Markt

Nog meer verrassende terrassen?

Heb je onze andere blog over leuke terrassen buiten het centrum ook al gelezen? Heb jij nog een verrassende terrastip?! Laat het ons weten via Facebook of Instagram! Mailen kan natuurlijk ook.

 - Uit in Enschede
Bo
Social Media & Content Marketeer

Bo is enkele jaren geleden vanuit het midden van het land naar Enschede verhuisd en raakt elke dag steeds weer een beetje meer verliefd op de stad. Ze laat je graag kennismaken met alle leuke winkels, fijne restaurants en andere gave plekken en vertelt je graag hoe Enschede écht is.