Door Content marketeer Nadja
Nadja Enschede Promotie - Uit in Enschede

Weekend naar Enschede met kids

Een weekendje Enschede met kids? Doen! Ik vertel je in deze blog waar je moet zijn. Van kindvriendelijke hotspots tot indoor en outdoor speeltuinen... Ook voor kids is Enschede een feestje.

Overnachten met kinderen in Enschede

Als je een weekendje weg gaat, wil je natuurlijk op een fijne plek overnachten. Of je nu midden in het centrum verblijft, of rustig wakker wil worden in het groen, in Enschede heb je beide binnen handbereik. Ga bijvoorbeeld voor een familiekamer in een comfortabel hotel als het InterCity Hotel Enschede of Van der Valk Exclusief Enschede? Natuurlijk zijn er ook knusse bed & breakfasts, zoals Oekepoek in de gezellige Walstraat. Hier vind je een compleet overzicht van plekken waar je kunt overnachten in Enschede.

van der Valk Exclusief hotel Enschede overnachten - Uit in Enschede
Overnachten in het IntercityHotel in de binnenstad van Enschede - Uit in Enschede
Bed & breakfast Oekepoek overnachten Enschede - Uit in Enschede

Shoppen voor kids in Enschede

Zin in een dagje shoppen? En heb je kinderen die dat ook leuk vinden (lucky you)? Dan zit je in Enschede helemaal goed. Op het H.J. van Heekplein vind je de meeste grote ketens. Denk aan Zara, Mango, H&M, Hema, WE Fashion, Prénatal en Primark. Name It vind je hier ook in De Klanderij. Op dinsdag en zaterdag wordt op het van Heekplein een grote warenmarkt gehouden. Dit zorgt voor een gezellige bedrijvigheid, vaak inclusief een draaimolen en ballonnenclown.

Bij Toff Kidswear aan het Van Loenshof shop je o.a. Tommy Hilfiger, Vingino en McGregor. In de Zuiderhagen vind je conceptstore Wonder & Melon, waar je hippe kinderkledingmerken als Bobo Choses, Lil' Atelier en Sproet en Sprout vindt. Aan de Langestraat zit Sissy-Boy, hier shop je beneden voor de kids terwijl zij lekker chillen in een van de hangstoelen.

Speelgoedwinkels

Natuurlijk kun je ook even met je kroost langs een leuke speelgoedwinkel. In de binnenstad kun je terecht bij o.a. Intertoys, Hema, Søstrene Grene en Flying Tiger. Bij Dille & Kamille en Boekhandel Broekhuis vind je de mooiste prentenboeken.

Lunch met je kroost

Van al dat shoppen krijg je honger, tijd voor een lekkere lunch! Op de sfeervolle Oude Markt vind je tal van restaurants, eetcafés en uitgaansgelegenheden. Sam Sam is hier een fijne plek om te lunchen met kids. Het eten is er goed en er is speelgoed om mee te spelen. Bij Bardot aan de Langestraat kun je je kind parkeren in de uitgebreide speelhoek terwijl je zelf geniet van de Franse sfeer (inclusief binnentuin).

Ook in de omliggende straten zijn er genoeg hippe lunchtentjes te vinden. Een begrip onder Enschedese ouders is Stoet, gevestigd in de Bibliotheek. Alles is hier ingericht op ouders met (jonge) kinderen, wat het heel relaxt maakt om hier te lunchen met je kroost. Bij De Broodbode aan de Haverstraatpassage kun je prima zitten met kinderen, net als het 100% vegan eettentje ETN. Uit ervaring kan ik zeggen dat het nieuwe Frank & Charlie ook heel leuk is en goed te doen met kinderen.

Net buiten het centrum vind je ook een aantal kindvriendelijke pareltjes. In het H.J. van Heekpark strijk je neer bij Schenkerij Wattez, inclusief leuke speeltuin. In de hippe wijk Roombeek kun je lunchen bij Van Doorn & Doorn, waar zelfs twee speeltuinen bij zitten. Aanrader!

Frank Charlie hotspot lunch eten drinken Enschede - Uit in Enschede
Pflanzen bei Stoet in Enschede - Uit in Enschede
Lunch tips met de kids: Frank & Charlie en Stoet

Cultuur met kids

Cultuur snuiven kan ook heel goed samen met kinderen. De synagoge van Enschede is bijvoorbeeld prachtig om eens samen te bezoeken. Benieuwd naar het verhaal van de stad? Maak dan een stadswandeling in Enschede. Zo ontdek je meer over de historie, de gebouwen en verborgen parels van de stad. Voor kindvriendelijke kunst exposities en tentoonstellingen kun je o.a. terecht bij De Museumfabriek, Concordia Film | Theater | Beeldende Kunst en TETEM. Genoeg keuze dus. In deze blog lees je meer over gezellige culturele uitjes voor kinderen in Enschede.

Vooral De Museumfabriek is echt geweldig voor kids! Ze kunnen hier namelijk ook zelf aan de slag. Verder zijn er regelmatig speciale theatervoorstellingen voor kinderen vanaf 2 jaar bij Het Wilminktheater in Enschede, een overzicht van alle culturele uitjes voor kinderen vind je op Zoek het maar uit.

Gezin  met kinderen in Museumfabriek in Enschede - Uit in Enschede
Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede kinderen jeugdtheater - Uit in Enschede
Concordia cinekid festival kinderen Enschede - Uit in Enschede
Culturele tips voor de kids

Uit eten met je kroost in Enschede

Op zoek naar inspiratie voor een leuk restaurant om met kinderen te eten? Bij bovengenoemde lunch hotspots Bardot en Sam Sam kun je 's avonds ook terecht. Ken je restaurantketen Happy Italy al? Ideaal met kids! Het eten wordt snel geserveerd en er is een speelhoek met ballenbak.

Op loopafstand van het centrum schuif je aan bij de Twentsche Foodhal. Hier kun je bij verschillende foodtrucks eten halen en spelen de kids in de speelhoek. Bij het vegetarische Het Paradijs dineer je in een surrealistische binnentuin. Heel tof voor kinderen. Pannenkoeken eet je bij Mister Pancake of Le Pompidou, beide buiten het centrum. Heb je een kleine cowboy in huis? Ribhouse Texas in Boekelo is the place to be. Extra leuk is dat je de pindadoppen hier gewoon op de grond mag gooien.

Speurtocht door de stad

Speciaal voor kleine speurneuzen. Ga op avontuur in Enschede en leer de binnenstad van een hele andere kant kennen. Het doeboekje omvat een speurtocht, leuke spelletjes en raadsels én weetjes voor ouders/grootouders. Scan de QR-codes voor tips om te lunchen en shoppen of cultuur te snuiven met de kids.

Gezin speurtocht doeboekje kids kinderen Enschede - Uit in Enschede
Speurtocht door de binnenstad van Enschede

Uitjes met kinderen

Leuke uitjes zijn er ook genoeg. Moeten ze hun energie kwijt? Bij indoor speelparadijzen Monkey Town, FunZone en Ballorig ben je aan het juiste adres. Een andere leuke tip is Bounce Valley, een airpark (megagroot luchtkussen) waar je helemaal los kunt gaan.

Enschede heeft 3 bioscopen waar je een leuke kinderfilm kunt bekijken.

Ik ben volgens mij een van de weinige ouders die het leuk vindt om te zwemmen met de kids. Vind je dit ook leuk? Dan kun je terecht bij Zwemparadijs Aquadrome. Op de website kun je zien wanneer het recreatie bad en de peutertuin open zijn, vaak zijn er ruimere openingstijden in de schoolvakanties.

Nieuwsgierig naar meer leuke indoor- en outdoor activiteiten voor kids? Je vindt ze hier!

Luftkissen im Bounce Valley in Enschede - Uit in Enschede
Kinder auf der Rutsche im Schwimmbad Aquadrome in Enschede - Uit in Enschede
Binnenspeeltuin Monkey Town Enschede - springende meisjes - Uit in Enschede
Op pad met de kids

Wil je op de hoogte blijven van nieuwtjes en evenementen in Enschede? Volg ons op Facebook en Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nadja Enschede Promotie - Uit in Enschede
Nadja
Content marketeer

Nadja is geboren en getogen in Enschede en schrijft graag over hippe hotspots en andere leuke adresjes in haar mooie stad. Naast content marketeer bij Enschede Promotie, is ze ook fotograaf, interieur- en lifestyle blogger en mama van twee.