Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Bo Verhoef - Enschede PromotieGeschreven door
Social Media & Content Marketeer Bo

Zo vier je Koningsdag 2021 thuis in Enschede

Leestijd 2-3 min

Met deze tips maak je er op 26 en 27 april 2021 toch een oranje feestje van!

Koningsnacht en Koningsdag in Enschede zien er ook in 2021 iets anders uit. Geen grote festivals of vrijmarkten, maar dat betekent niet dat je de verjaardag van de Koning niet in stijl thuis kunt vieren. Ik verzamel hieronder alle Enschedese Koningsnacht en Koningsdag tips voor je. Veel plezier!

Vier de verjaardag van de koning met heel Nederland

Het thema van Koningsdag 2021 is saamhorigheid.

De Oranjebond heeft een alternatief programma bedacht voor Koningsdag dit jaar:

Hang de vlag uit Koningsdag Enschede

Fiets de speciale Koningsdag route

Ontdek het buitengebied van Enschede op Koningsdag! Pak de fiets en ga langs leuke locaties waar je onderweg kunt stoppen voor allerlei lekkers to go en verse producten om mee te nemen naar huis. Je kunt de route staren op elk gewenst punt, hij is op willekeurige volgorde samengesteld. Let wel op de openingstijden, die zijn per locatie verschillend. Bekijk de route hier.

Koningsdag actie Oonk Enschede

Lekkers voor Koningsdag

Het Paradijs
Het Paradijs
heeft een tropische Koningsdag box. Een box vol lekkernijen om mee te nemen naar een park, de achtertuin of gewoon in huis. De box is gevuld met chocolade aardbeien, fruit-chocolade salsa in een ijshoorntje, een cheesecake en nog meer. Lees meer op de website.

Mrs. Brown
Bij Mrs. Brown kun je een heel leuk pakketje bestellen gevuld met oer-Hollandse vers gebakken brownies met stroopwafel en een vleugje kaneel. Daarnaast krijg je er ook een stukje touw bij voor een ouderwets potje koekhappen! Bestellen kan via mail [email protected] of telefonisch via 053-8511895.

Van Doorn & Doorn
De picknickbox van Van Doorn & Doorn wordt eenmalig oranje voor Koningsdag! De box is gevuld met heerlijke gerechtjes, zoals o.a. een salade, wrap, club sandwich én apreol spritz cheesecake. Kijk voor meer informatie op hun Facebookpagina of Instagram.

Appeltjes van Oranje
Bij Appeltjes van Oranje kun je kiezen uit twee opties voor Koningsdag. Ze hebben een speciale borrelbox gevuld met allerlei verschillende luxe hapjes. Ook hebben ze een speciaal oranje ik-WILLEM-taartje. Kijk op de website voor meer informatie.

IJssalon Heinink
Bij ijssalon Heinink kun je een oranje mini box kopen. De box is voor twee personen en is gevuld met o.a. brownie, sinaasappelcake een oranje lolly en meer. Kijk op hun Facebookpagina of Instagram voor meer informatie.

De Kokkerette
De Kokkerette heeft een compleet borrelpakket voor Koningsdag in oranje thema. Ze hebben een pakket met koude of warme tapas. Kijk op de website voor meer informatie.

Brownies&downies
De nieuwste horecazaak in Enschede, mag volgende week eindelijk open. Speciaal voor Koningsdag kun je hun blondies in tompoucekleren bestellen. Op hun Facebookpagina of Instagram vind je meer informatie.

Stoet
Speciaal voor deze vrije dag, heeft Stoet heerlijke oranje-specials gemaakt. Kies uit een witte oranje chocolade arretjescake, ultimate oranje hotdog of King's Kidscake. Kijk op hun Facebookpagina of Instagram voor meer informatie.

De Pindakaaspot
De Pindakaaspot heeft hele speciale pindakaas voor Koningsdag! Een pindakaas met oranje hagelslag. Bestellen kan via de website.

Rosy's
Ook Rosy's is geopend op Koningsdag! Van 11:00-17:00 uur kun je langsgaan voor verschillende oranje lekkernijen, koffietjes en oranje limonade.

Koningsnacht en Koningsdag Enschede

De leukste evenementen tijdens Koningsnacht en Koningsdag

Ik + Jij = Wij

De Stadsbeiaardier speelt op 27 april om 09:30 uur het lied Zij aan Zij op het StadsCarillon, maar wil ook graag een clip maken van dit lied! Wat moet je doen? Dans mee met de muziek van Zij aan Zij op de Oude Markt of ergens anders in de buurt van de Grote Kerk. Maak daar een filmpje van en zorg dat de toren van de Grote Kerk te zien is. Kijk voor inspiratie naar de clip van Kinderen voor Kinderen!

Stuur je filmpje vóór 25 april naar [email protected] en vertel wie er in het filmpje te zien zijn. De grappigste, leukste, mooiste filmpjes worden in de clip opgenomen! De clip is te zien op de verschillende kanalen van StadsCarillon Enschede.

Toren Grote Kerk Enschede

Leuke ideeën voor de buurt

Wil je iets met de buurt organiseren, maar heb je nog geen ideeën? Wat dacht je van deze activiteiten:

Activiteiten Koningsdag 2021

Heb jij nog meer Koningsdagtips of organiseer je zelf een activiteit? Laat het ons weten en stuur ons een berichtje via Facebook of Instagram! Mailen kan natuurlijk ook.

Bo Verhoef - Enschede Promotie
Geschreven door Social Media & Content Marketeer Bo

Bo is enkele jaren geleden naar Enschede verhuisd en raakt elke dag steeds weer een beetje meer verliefd op de stad. Ze laat je graag kennismaken met alle leuke winkels, fijne restaurants en andere gave plekken.

Deze blogs vinden anderen ook leuk

Toon alle blogs