Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Bo Verhoef - Enschede PromotieGeschreven door
Social Media & Content Marketeer Bo Verhoef

Zo vier je Koningsdag 2020 thuis in Enschede

Leestijd 2-3 min

Met deze tips maak je er op 26 en 27 april 2020 toch een oranje feestje van!

Koningsnacht en Koningsdag in Enschede zien er in 2020 helaas iets anders uit. Geen festivals of vrijmarkten, maar dat betekent niet dat je de verjaardag van de Koning niet in stijl thuis kunt vieren. Ik heb alle Enschedese Woningsnacht en Woningsdag tips voor je op een rijtje gezet. Veel plezier!

Tijdens de intelligente lockdown van begin 2020 ontstonden er veel lokale initiatieven in Enschede om lokale ondernemers in de stad te steunen. Deze blog is geschreven tijdens de lockdown en is sinds april 2020 niet meer geüpdatet.

Vier de verjaardag van de koning met heel Nederland

Het programma

De Oranjebond heeft een alternatief programma bedacht voor Koningsdag dit jaar:

Vertel het de koning

De Oranjebond is op zoek naar verhalen en belevenissen van kinderen tijdens deze coronatijd. Deze verhalen en tekeningen willen ze bundelen en aan de koning geven. Dus heb of ken jij kinderen van 0-12 jaar en willen zij een brief of tekening voor de koning maken? Lees dan hier hoe die creaties bij de koning kunnen komen.

Hang de vlag uit Koningsdag Enschede

Leuke activiteiten

Woningsnacht Muziekbingo

Elke zondagavond kun je meedoen met een supergezellige Muziekbingo van Let's Quiz. Aanstaande zondag hebben ze een speciale Woningsnacht bingo. Een avond vol meezingers, hilarische video's en mooie prijzen. Bekijk hier het evenement.

Koningsspelen bij jouw thuis

Helaas gaan de Koningsspelen niet door, maar daarom biedt Sportaal een andere vorm van de Koningsspelen aan die iedereen thuis kan doen. Ontbijten, versieren, sporten en knutselen komen voorbij. Het programma is geschikt voor alle leeftijden en kun je elke dag gebruiken. Kijk op de website voor het hele programma.

Koningsnacht en Koningsdag Enschede

Maak de dag compleet

Vorstelijke boxen

Support locals Twente biedt al een tijdje goedgevulde boodschappenboxen aan met allerlei Twentse producten. Voor Koningsdag komen ze met twee extra gevulde boxen voor het Koningsweekend. Maak een Koningsmaal met de ingrediënten uit de Twentse boodschappenbox. Of bestel de Twentse borrelbox en vier de verjaardag met een zelfgemaakte borrelplank met bijpassende wijn of biertjes! Bestellen kan op deze website.

Liever zin in Italiaans tijdens Koningsdag? Bij Sapori e ricordi bieden ze ook twee boxen aan. Een driegangen vismenu voor zondag of maandag of de sweet and savory box met allerlei lekkernijen. Kijk voor meer informatie op hun Facebookpagina.

Orange velvet cake

Mrs. Brown heeft geen Red Velvet taart, maar een Orange velvet taart voor Koningsdag! Ook zijn er allerlei andere oranje lekkernijen zoals tompouce cheesecakes, oranje koeken, oranje bokkenpoten en nog veel meer. Bestellen kan gemakkelijk via de website. Ook zijn ze zondag en maandag extra geopend van 10:00-14:00 uur.

Oranje tompoucen

Banketbakkerij Oonk komt met hun heerlijke Hollandse klassieker met een feestelijk tintje: de oranje tompouce! Ook houden ze een heuse tompouce drive-in. Rijd op 27 april tussen 09:00-13:00 uur met de auto langs Bakkerij Oonk in Glanerbrug en haal die oranje tompoucen in huis. Kijk op hun Facebookpagina voor meer informatie.

Oranjebox

Bij IJssalon Heinink kun je een oranjebox bestellen. In de box zitten allerlei oranje lekkernijen. Bestellen kan tot 25 april, dan kun je het op Koningsdag afhalen. Kijk op hun Facebookpagina voor meer informatie.

High tea

Bij Heel Bijzonder kun je kiezen uit een Willem-Alexander high tea of een Maxima afternoon tea. Bestellen kan uiterlijk tot en met vrijdag 24 april, dan kun je het maandag ophalen! Kijk op Instagram voor meer informatie.

Oranjebier

Op Koningsdag geen oranjebitter, maar oranjebier? Jongbloed brengt heerlijk blond bier in een oranje jasje! Bestellen kan via de webshop. Levering wordt vlak voor Koningsnacht- en dag verwacht. Het bier kan worden gehaald via een gezellige en veilige drive-in aan de Marthalaan. Kijk voor meer informatie op hun Facebookpagina.

Thuismenu

Bistro C'est Si Bon komt met een speciaal Koningsdag thuismenu. Makkelijk en snel binnen 15 minuten een driegangenmenu op tafel. Kijk op hun Facebookpagina voor het menu. Bestellen kan gemakkelijk door een mail te sturen naar [email protected] of te bellen naar 053-4310928.

Orange velvet taart Enschede Koningsdag
Bo Verhoef - Enschede Promotie
Geschreven door Social Media & Content Marketeer Bo Verhoef

Bo is enkele jaren geleden naar Enschede verhuisd en raakt elke dag steeds weer een beetje meer verliefd op de stad. Ze laat je graag kennismaken met alle leuke winkels, fijne restaurants en andere gave plekken.

Deze blogs vinden anderen ook leuk

Toon alle blogs
Coronavirus maatregelen
Alleen samen houden we corona onder controle. Bekijk nu alle huidige maatregelen rondom het coronavirus in Enschede.
Lees meer