Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
        Zoek het maar uit Enschede
      Geschreven door
Redactie Zoek het maar uit

Zoek het maar uit

Leestijd 2-3 min

De culturele organisaties in Enschede hebben al hun activiteiten en theatervoorstellingen voor je op een rijtje gezet.

Het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, Theater Sonnevanck, Concordia, De Museumfabriek, Tetem, Kaliber en Theatermakerij Enschede laten zien waar je allemaal uit kunt kiezen. Superhandig, want zo zie je direct wat er de komende tijd allemaal te zien is - én voor wie. Of je nu 2 of 18 jaar bent, een workshop of een andere activiteit zoekt, voor iedereen zit er wel iets bij.

Bekijk het complete workshop aanbod

Activiteiten in mei

Gave workshops voor de kids

Kaliber Kunstenschool
Bij Kaliber Kunstenschool kunnen kids terecht voor allerlei verschillende workshops.

 • Iedere maandag vind je er bijvoorbeeld: Lovely Voices. In dit koor voor jongeren van 12 t/m 18 jaar ga je samen met anderen de uitdaging aan om jullie stemmen zo optimaal mogelijk samen te laten klinken.
 • Studio15 is dé plek waar jongeren van 12 t/m 30 jaar iedere dinsdag, woensdag en donderdag hun talenten kunnen ontwikkelen op het gebied van muziek, dans, fotografie, film, evenementenorganisatie, ondernemerschap en meer.
 • Ben jij tussen de 7 en 12 jaar oud en kun jij de hele dag wel zingen? Dan kun je iedere donderdag terecht bij Kaliber Kunstenschool voor: Singing Kids.

Bekijk hier het volledige programma van Kaliber.

MaakMeeLab bij Tetem
Het MaakMeeLab is een maakplaats en ontmoetingsplek ineen bij Tetem waar je met je hele familie welkom bent om te experimenteren met verschillende digitale en maaktechnologieën. Speciaal geschikt voor kinderen van 6 t/m 15 jaar. De labcoaches van Tetem leggen je de eerste stappen uit naar uitgebreide technieken en creatieve maakprocessen, zoals 3D printen of robots programmeren.
Datum: elke zaterdag en zondag van 14:00 – 17:00 uur

Theatermakerij Enschede
Theatermakerij Enschede
is een toneelhuis waar kinderen (vanaf 5 jaar), jongeren en jongvolwassenen bezig kunnen zijn met theater, musical, muziektheater en film.

 • Musical workshops in Enschedese speeltuinen
  Ben je benieuwd hoe het is om in een musical te spelen? Grijp dan deze kans! Met een docent van de Theatermakerij werk je tijdens de workshop aan scènes uit de musicals Aladdin en Annie. Er is een rol voor iedereen! Speel, zing, en dans mee en ontdek hoe leuk het is om in een andere wereld te stappen. Voor kinderen vanaf 7 jaar. Op de websites van de Enschedese speeltuinen is binnenkort te zien waar en wanneer de workshops worden geven.


Cursus Kaliber Kunstenschool

Kaliber Kunstenschool

Maak Mee Lab Tetem Enschede

MaakMeeLab Tetem

Theatermakerij Enschede

Theatermakerij Enschede

Activiteiten in juni

Activiteiten in juli

Theaterkamp juli

Je kunt met Theatermakerij Enschede op theaterkamp naar De Langenberg in Rijssen. Dompel je een weekend lang onder in de wondere wereld van het theater!

Lees hier meer over het Theaterkamp en reserveer je plekje.

Datum: 18 juli 13:00 uur t/m 20 juli april 17:00 uur
Kosten: 150 euro

7 culturele hotspots voor kinderen

Concordia Enschede

Concordia Film - Theater

Concordia maakt kunst vanzelfsprekend, op twee prachtige locaties in hartje Enschede. Concordia aan de Oude Markt is hét filmtheater van Enschede waar je spraakmakende (inter-)nationale topfilms ziet.

Lees verder
Theater Sonnevanck Enschede

Theater Sonnevanck

Theater Sonnevanck maakt professioneel muziektheater voor iedereen vanaf 4 jaar: voorstellingen voor kinderen, jongeren hun familie en vrienden. Het gezelschap is in 1990 opgericht door Flora Verbrugge, in 2021 is zij als artistiek directeur opgevolgd door Daniël van Klaveren.

Lees verder
Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede

Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede

Het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede biedt vier gebouwen met zes podia: het Wilminktheater, het Muziekcentrum, de Grote Kerk en De Kleine Willem.

Lees verder
De Museumfabriek Enschede

De Museumfabriek

De Museumfabriek in Enschede is geen traditioneel museum waar je alleen vanaf een afstandje naar kunstwerken en andere bijzondere objecten mag kijken. Integendeel: je wordt verrast, raakt verwondert en gaat zelf aan de slag.

Lees verder
Tetem Enschede

Tetem

Tetem is een ontwikkelinstelling die werkt vanuit de digitale cultuur en de maakcultuur. Bij Tetem wisselen online en offline bezoek en ervaringen elkaar af.

Lees verder
Kaliber Kunstenschool Enschede

Kaliber Kunstenschool

Kaliber Kunstenschool staat voor het beste uit jezelf halen, ook in het belang van de wereld om je heen.

Lees verder
Theatermakerij enschede

De Theatermakerij

Theatermakerij Enschede, vlakbij het centrum, is een veilig toneelhuis waar kinderen, jongeren en jongvolwassenen bezig kunnen zijn met theater.

Lees verder
1/7

Gezocht: Kinder/Jeugdpanel leden

Ben jij gek op dans, muziek, theater, kunst, film of maaktechniek en lijkt het je leuk om jouw ervaringen of verhaal met anderen te delen? Lees hier meer over het jeugdpanel.

        Jeugdpanel Zoek het maar uit Enschede
        Zoek het maar uit Enschede
Geschreven door Redactie Zoek het maar uit

De culturele organisaties in Enschede hebben al hun activiteiten en theatervoorstellingen voor je op een rijtje gezet. Het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, Theater Sonnevanck, Concordia, De Museumfabriek, Tetem, Kaliber en Theatermakerij Enschede laten zien waar je allemaal uit kunt kiezen.

Deze blogs vinden anderen ook leuk

Toon alle blogs