Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
MarenGeschreven door
Stagiaire Maren Becker

De zomer in Enschede

Leestijd 3-4 min

Koele drankjes, warme nachten en snikhete evenementen - wat je deze zomer niet mag missen!

"Naar de zee of naar de bergen?" - de standaardvraag wanneer je anderen naar hun vakantieplannen vraagt. Maar waarom niet gewoon naar Enschede gaan? Want Enschede heeft in de zomer echt veel te bieden: cultuur, natuur, culinaire dingetjes, avontuur, muziek en heel veel plezier. Zeven geweldige tips om de kers op je zomer te zetten!

1. IJsje eten bij Van der Poel

De ijssalon Van der Poel bestaat al meer dan 90 jaar en de ervaring met de productie van ijs kan met elke lik worden geproefd. Het is geen toeval dat Van der Poel al verschillende gouden en zilveren prijzen heeft gewonnen. In een grote ijsbar zitten al die prachtige zoete lekkernijen. De beslissing is zeker niet makkelijk, maar maak je geen zorgen: elke soort is een echt culinair genot. Bovendien dient de "ijssmaak van de maand" als oriëntatie. Ook de ijstaarten zijn een echte aanbeveling: een heerlijk smaakvolle verfrissing waar iedereen naar uitkijkt.

IJstaart van Van der Poel

2019 06 04 Van Der Poel

2. Zomerprogramma van de Museumfabriek

Het familiemuseum de Museumfabriek biedt elk jaar een zomerprogramma voor jong en oud aan. Er zijn vele activiteiten om aan mee te doen en het terras en de tuin van het museum zijn inbegrepen bij je bezoek. De kinderen hoeven zich absoluut niet te vervelen en zelfs ouders zullen zich verbazen bij een bezoek aan de Museumfabriek!

Waarom dwalen in de verte, als de schoonheid zo dichtbij is?

3. Ontspanning bij Het Rutbeek

Je kunt natuurlijk meerdere kilometers rijden om bij de zee te komen. Maar je kunt ook gewoon naar Enschede gaan en van het absolute vakantiegevoel aan het meer Het Rutbeek genieten. Grote gazons, een zandstrand en heerlijk verfrissend water wachten op je. In afgebakende gebieden kunnen de kinderen het water in waden en veilig spetteren. Ook voor zwemmers is er een speciaal zwemgedeelte afgezet. Kanovaarders, surfers, duikers of naturisten kunnen op andere plaatsen van het meer genieten. En als je iets actiever wilt doen, dan is er een waterskicentrum en een klimbos in de directe omgeving. Korte rit en desondanks het gevoel bij de zee te zijn - dat is Het Rutbeek!

Het meer Het Rutbeek

Eb150701 Rutbeek Enschede03

4. Een salade eten bij ETN Saladebar

Zware gerechten zijn meestal moeilijk te verteren bij warme temperaturen. De beste tijd dus voor een frisse, lekkere salade. En die krijg je bij de ETN Saladebar. De gebruikte ingrediënten zijn allemaal vers en komen uit de regio rondom Enschede. Duurzaamheid en eerlijke handel vinden ze hier erg belangrijk. Het salade menu is uitgebreid en biedt zelfs de mogelijkheid om zelf een salade samen te stellen. Vooral de mediterrane salade overtuigt met verse gebarsten pepers, knapperige croutons en een sensationele pesto dressing! De beste zomermaaltijd!

Een frisse salade - een echte verversing tijdens de zomer

2016 Annabel Jeuring Etn Horeca

Tijdens een fietstocht de wind door je haar laten waaien, dat is de toppunt van de zomer!

5. Fiets- en wandelroutes

Enschede heeft niet alleen een bruisende binnenstad, maar ook veel natuurgebieden. Je kan er dus nog veel ontdekken. Je kunt met de verschillende fiets- en wandelroutes Enschede te voet of op de fiets ontdekken. Het Rondje Enschede leidt je door de prachtige natuur en tussenin kun je een verborgen café of winkel bezoeken. Bij de Wigbold-route daarentegen dompel je onder in de geschiedenis van Enschede. Of het nu gaat om architectuur, kunst, duurzaamheid of geschiedenis - hier leer je alles over je favoriete stad!

6. Muziek-events

Gedurende de zomer zijn er veel openluchtconcerten en festivals in Enschede. Dans in een andere wereld op het technofestival "Onder de radar", vier de hardcoresounds van het "Airforce Festival" of breng een ontspannen dag met het hele gezin op "Tuckerville" door. Een echt groot evenement tijdens de zomer in Enschede zijn de Grolsch Summer Sounds die ieder jaar worden georganiseerd. Elk van de zeven avonden heeft een ander thema. Of het nu rock, latin of smartlappen zijn - hier vindt iedereen iets leuks. Dus voel de beat in de stad en vier de zomer van je leven!

Grolsch Summer Sounds

2014 Robin Hilberink Grolsch Summer Sounds Evenementen

7. Cocktails op de Oude Markt

Koude zomercocktails zijn natuurlijk heel belangrijk voor zwoele zomernachten. Restaurant Copacabana op de Oude Markt heeft een gezellig terras en een grote selectie cocktails tegen leuke prijzen. Wat vind je van een klassieke caipirinha? Of toch liever iets excentrieks? Dan zijn de biercocktails een echte aanbeveling! Ook wie liever een koud biertje drinkt, is op de Oude Markt op de juiste plek.

Voor wat je ook kiest: Op jou en een geweldige zomer!

Maren
Geschreven door Stagiaire Maren Becker

Maren studeert Duits en Neerlandistiek in Münster. Op de leeftijd van zes jaar kwam ze voor het eerst naar Enschede. Ze heeft deze stad echter pas tijdens haar stage leren kennen. Sindsdien is ze enthousiast over de bruisende stad, de grote diversiteit en vooral over de positieve sfeer in Enschede!

Misschien vind je dit ook leuk

Toon alle blogs