De Mensen van Enschede

Wekelijkse rubriek
Een nieuw project: "De Mensen van Enschede". Hierin worden toevallige voorbijgangers geportretteerd door stadsfotograaf Cyril Wermers en vertellen ze ondertussen wat ze het liefst doen in Enschede tijdens hun vrije tijd. Iedere maandag weer een nieuw portret met mooie verhalen.

We laten je kennismaken met De Mensen van Enschede op de Facebookpagina en het Instagram account van Enschede.

De Mensen van Enschede

 1. Theo

  Op de dinsdagmarkt zit Theo uit Zwitserland te wachten op zijn vriendin die boodschapjes doet. We worden hartelijk uitgenodigd om bij hem te komen zitten. Hij is inmiddels 82 jaar maar fietst nog met gemak 60 km per dag. Vroeger fietste hij o.a. door India. Dit is zijn eerste bezoek aan Enschede en is blij verrast. Zijn tip voor Enschedese bezoekers: de gezellige warenmarkt.

 2. Aime

  Op het van Heekplein komt Aime ons tegemoet lopen. Hij is onderweg om gereedschap te kopen want zijn douche is kapot. Dat maakt hem niet minder vrolijk. Aime vertelt dat hij gitaar speelt en graag naar livemuziek luistert. Zijn favoriete plek om te lunchen in Enschede in Jino's aan de Oude Markt en in zijn vrije tijd gaat hij regelmatig een potje poolen bij The Bridge.

 3. Angelique

  In de Kalanderstraat komen we Angelique tegen.Ze werkt bij America Today en heeft net lunch gehaald. Op de vraag wat haar favoriete vrijetijdsbesteding is in Enschede antwoord ze shoppen. Er zijn de laatste tijd zoveel leuke nieuwe winkels bijgekomen zegt Angelique. Voor haar zijn vooral sneaker winkels favoriet.

 4. Claudia

  De Mensen van Enschede..... Op de dinsdagmarkt komen we Claudia tegen. Ze is met vrienden en kinderen inkopen doen op de markt. Claudia is afkomstig uit Duitsland en woont sinds anderhalf jaar met veel plezier in Enschede waar ze werkzaam is op de Universiteit Twente. In haar vrije tijd gaat ze graag naar het Ledeboerpark of met de kleine naar de kinderboerderij.

 5. Alex

  De Mensen van Enschede..... Alex de Groot is al 23 jaar een bekend gezicht op de Enschedese warenmarkt. Op de vraag wat zijn favoriete plek is in Enschede is hij heel duidelijk: de markt! Altijd gezellig en een goeie plek om je dagelijkse boodschappen te doen.

 6. Annemarie en Hannie

  Annemarie en Hannie zitten dinsdagmiddag gezellig naast elkaar in het zonnetje op het terras bij de Broodbode te genieten van de lunch. Moeder en dochter zijn vandaag gezellig samen aan het winkelen in Enschede. Nog meer favoriete locaties van de dames zijn o.a. Bluf en Café Jansen en Janssen aan de Oude Markt. Als het broodje op is gaan ze nog even verder shoppen!

 1. Albert & Hedy

  Op een zonnige dinsdagmiddag komen we Albert en Hedy tegen op het terras van Café Jansen & Janssen aan de Oude Markt. Ze hebben een lunchdate en misschien loopt het zelfs nog uit tot borreldate. De favoriete plek voor beide is het Cultureel Vulpunt Tankstation aan de Deurningerstraat. Hier kun je op dinsdag en donderdag terecht voor een vegetarische daghap. Een creative plek om te eten, filosoferen met regelmatig live muziek.

 2. Jeffrey

  Bij het Brandmonument op de Oude Markt staat Jeffrey te wachten op een goeie vriend. Hij weet nog niet precies wat ze gaan doen, "we zien wel wat de dag brengt". Zijn favoriete vrijetijdsbesteding in Enschede is speciaalbiertjes drinken bij Café de Beiaard. Als het mooi weer is gaat hij graag naar het Volkspark of naar een mooie locatie in het buitengebied.

 3. Rob

  De Mensen van Enschede.....Op de dinsdagmarkt is de goedgevulde fruitkraam van Luiten een vertrouwd gezicht. We worden vriendelijk begroet door Rob Luiten die trots verteld dat zijn vader in 1974 is begonnen op de markt. Vader gaat binnenkort met pensioen en wordt het roer overgenomen door zijn zoons die ook al jaren meewerken. Bij het afscheid krijgen we een tasje met heerlijk fruit mee voor onderweg.

 4. Edsai

  Op het gezellige en kleurrijke terras van "Meisje" in de Raadhuisstraat zit Edsai koffie te drinken en notities te maken. Hij komt van oorsprong uit Rotterdam maar is inmiddels verliefd geworden op de stad Enschede. Hij heeft net een heerlijk gebakken visje gegeten op de markt. Zijn favoriete vrijetijdsbesteding is koken. Als het weer het toelaat gaat hij graag fietsen in het buitengebied van Enschede om vervolgens op een terrasje te eindigen.

 5. Michelle

  Op het Stationsplein staat Michelle naast haar taxi te kijken op haar mobiel. Ze is sinds vier maanden werkzaam als taxichauffeur bij het bedrijf van haar broer. Als ze iets leuks gaat doen in Enschede in haar vrije tijd gaat ze graag naar het terras en af en toe naar de bioscoop. Haar favoriete plek om uit te gaan is Paddy's aan de Oude Markt. Haar volgende taxiritje weet ze nog niet maar meestal is het een bestemming binnen Enschede.

 6. Familie Schijvens

  De Mensen van Enschede....Bij Bagels & Beans treffen we familie Schijvens gezellig aan de lunch. De familie brengt een kort bezoekje aan hun zoon Nick die in Enschede Creative Technology studeert.Daarnaast is hij ondernemer waar hij gemiddeld 90 uur per week mee bezig is. Zijn bedrijf, www.lensball.com, is gevestigd op de Spinnerij. Volgens Nick een prettige en creatieve werkplek.

 1. Johan

  De Mensen van Enschede…..op het Stationsplein stapt Johan op zijn fiets. Hij is naar de bank geweest en nu onderweg naar Houthandel Meesters aan de Tubantiastraat voor een stukje hout voor de carport. Op de vraag wat hij het liefste doet in zijn vrije tijd “op een terrasje op de Oude Markt met een lekker bordje eten”. Binnenkort ga ik ook nog naar het Wilminktheater maar ben vergeten hoe de voorstelling heet.

 2. Rainer-Hans KC

  De Mensen van Enschede.....in Fotogalerie Objektief zit Rainer-Hans KC een boek te lezen. Hij is al jaren vrijwilliger bij Objectief en fotografeert zelf ook. Zijn favoriete fotografie buitenlocatie is het Wooldrikspark. Naast mijn vrijwilligersbaan bij Objectief ben ik mantelzorger en in de haven verzorg ik twee zwerfkatten die ik iedere dag eten breng. Ze weten precies wanneer ik kom.

 3. Ton

  Op de Korte Hengelosestraat fietst Ton ons tegemoet. Hij heeft een afspraak bij Doppio over hoe de gemeente het “eenvoudiger” kan maken om iets in de stad te bouwen, ontwikkelen of ondernemen. Op de vraag wat Ton leuk vindt aan Enschede is zijn antwoord ‘bijna alles!’ In de binnenstad komen steeds meer nieuwe verrassende locaties. Of lekker dwalen door de stad, ergens een hapje eten of Concordia met haar mooie theaterzaal in bonbonnièrestijl.

 4. Anouk, Elis en Monté

  Anouk en Elise zitten bij Doppio voor een verlate lunch. Ze hebben vanmorgen vrienden weggebracht naar Schiphol dus de dag loopt iets anders. Anouk komt bijna dagelijks bij Doppio voor de lekkere koffie en iets lekkers voor Monté. Hierna gaan we naar huis, koffers pakken. We gaan met de hele familie (14 pers.) inclusief opa en oma naar Spanje. Hoe leuk is dat!

 5. Marjolein

  Marjolein heeft net een spelletje gekocht bij Comicasa. Het is eigenlijk een cadeautje maar vanavond komen mijn nichtjes op bezoek en waarschijnlijk gaan we samen spelen. In mijn vrije tijd speel ik tennis en als uitje in Enschede ga ik het liefst naar theater of een hapje eten bij de Ouwe Compagnie. Nu snel naar huis want mijn nichtjes komen zo, gezellig!

 6. Shannika

  Shannika zit voor het raam bij Doppio. Als ik vrij ben drink ik graag koffie en staar wat voor me uit. Ik durf wel te zeggen dat het één van mijn favoriete vrijetijdsbesteding is en kan dit ook redelijk lang volhouden. Ik kom regelmatig bij Doppio voor de lekkere koffie en heerlijke taart. Vanmiddag ga ik met mijn zoon naar de bioscoop, we gaan naar Kingsmen.

 1. Donovan en Kiki

  De Mensen van Enschede....Donovan en Kiki, vrienden en klasgenoten, zitten gezellig te kletsen op het Ei van Ko onder het genot van een bubble tea. "Dit doen we wel vaker als we vrij zijn. We zijn graag buiten om o.a. te wakeboarden. Hierna gaan we nog even naar de winkel om kleurshampoo te halen voor Kiki. Donovan wil binnenkort ook zijn haar kleuren: bovenop donkergroen en aan de zijkanten zwart."

 2. Chris

  Chris werkt al 10 jaar als beheerder bij de fietsenstalling De Versnelling aan Kruispunt de Graaff. Samen met zijn collega Bennie,is hij een fanatiek carnavalsvierder en hebben ze dit jaar nog geen feestje overgeslagen. Ze zijn aangesloten bij Carnavalsvereniging KCT waar Chris hoffotograaf is en de facebookpagina beheert. Welke tip heeft hij voor een bezoeker van Enschede? Pak een lekker biertje ergens in een gezellig café op de Oude Markt.

 3. Rinske, Liam, Norah, Nila en Erna

  Op het station komt een vrolijk gezelschap ons tegemoet lopen. Ze zijn onderweg naar SamSam waar de dochter van Erna (rechts) werkzaam is als bedrijfsleider. We gaan haar verrassen met een bezoekje en om uiteraard iets te drinken. Erna en Rinske (links) komen vaker naar Enschede om iets leuks te doen zoals voorstellingen bekijken in het Wilminktheater en theater Concordia en gezellig op zaterdag naar de markt op het H.J. van Heekplein!

 4. Cage

  Cage komt uit Amerika en is derdejaars student software engineering op het Saxion. Hij woont in hartje centrum en heeft het hier erg naar zijn zin. Ik vind alles leuk hier behalve het weer, ga straks dan ook nieuwe laarzen kopen want mijn voeten zijn koud. De Nederlanders zijn volgens Cage wel iets minder toegankelijk dan Amerikanen maar daardoor niet minder leuk. In mijn vrije tijd drink ik graag samen met vrienden een biertje bij Molly's of Friends.

 5. Paula en Alejandro

  Op het terras van de Kater zitten Paula en Alejandro gezellig met elkaar te kletsen. Ze wonen in Granada (Spanje) en zijn hier voor bezoek aan de familie van Paula. "We hebben elkaar leren kennen op Mallorca waar we beide in de horeca werkzaam waren en zijn sinds augustus een stelletje." De favoriete kroeg van Paula in Enschede is Het Gat in de Markt, thuishonk van Audentis. "We gaan zo op zoek naar nieuwe schoenen, want die van mij zijn kapot" antwoord Paula op de vraag wat ze hierna gaan doen.

 1. Dimitri

  In de Langestraat komen we Dimitri tegen die net van zijn werk komt. Als geboren en getogen Enschedeër vragen we hem hoe zijn ideale stapavond met vrienden eruit ziet. "Deze begint met de Fleetwood Mac Burger bij Eetcafé CP, voor een paar bierjes op het terras van Molly Malone en daarna voor stevige (live)muziek naar Café Rocks. Hier speel ik op 17 maart met mijn eigen band Dialogue. Komt dat zien! Uiteraard wordt de avond culinair afgesloten met een kalfskroket bij de Muur."

 2. Wessel

  Wessel is een geboren en getogen Enschedeër en is nu werkzaam bij het Wilminktheater. "Wat ik graag doe in mijn vrije tijd? Ik bezoek veel voorstellingen in de Kleine Willem en als het Rijksmuseum Twenthe een nieuwe expositie heeft moet ik die zien. Ik verzamel bijzondere keukengereedschappen en ben nu onderweg om een stampotstamper te kopen die ik ga ruilen voor de tortillamaker van mijn buurman uit Honduras."

 3. Marten

  Marten is senior klachtenconsulent en al 22 jaar werkzaam bij Artikel 1 Overijssel. Ik kom van oorsprong uit Veldhoven maar woon nu al 33 jaar in Twente. Na mijn studie even in Enschede blijven hangen en daarna in Berlijn en Arnhem maar door de liefde weer in Enschede beland. Bezoek uit Brabant neem ik mee naar het Roombeek en het mooie groene buitengebied. Zelf hou ik van goeie livemuziek en kom graag bij de Tor, NixEnMeer en Café Rocks.

 4. Karin en Emmy

  Karin en Emmy staan met elkaar te kletsen in de Langestraat, Karin is onderweg naar Douglas waar ze werkt en Emmy heeft net een broek teruggebracht. Wat de dames het liefste doen in Enschede als ze vrij zijn? Shoppen, uiteten en stappen! Ook Emmy gaat nu maar aan het werk want ze is druk genoeg met maar liefst drie verschillende banen. Ze is operationeel manager bij Coffeestar, schrijft voor beautyblog Cynthia.nl en heeft ook nog een eigen schoonheidssalon: studiomint.

 5. Hidde

  Hidde is afkomstig uit Leeuwarden en studeert International Business Administration aan de UT. Hij heeft net een huurcontract ondertekend voor kamer in een studentenhuis. "Ik kende Enschede voor die tijd niet en was verrast door de levendigheid en wat er allemaal te doen is. Wat ik graag doe als ik vrij ben? Borrelen met vrienden op de Oude Markt, met als favorieten de Kater en de Beiaard. Ben nu onderweg naar huis en daarna door naar mijn werk als studentenvoorlichter op de UT.'

 6. 6

  Johan en Eva

  Johan is vandaag op stap met zijn dochtertje Eva. "Als geboren en getogen Enschedeër ben ik na een aantal jaren in Utrecht te hebben gewoond door de liefde weer terug naar Enschede gekomen. We zijn nu onderweg naar de bibliotheek en een kop koffie bij Stoet. Ik ga ook graag met de kinderen naar Wattez in het Ledeboerpark voor o.a. de eigengemaakte appeltaart!"