Bistro Het Koetshuis

Adres
Hengelosestraat 111, 7514 AE Enschede

Bistro Het Koetshuis

Ontdek de de lekkerste gerechten in een ongedwongen sfeer die als een warme deken aanvoelt. De kaart bevat een selectie van de lekkerste gerechten uit binnen- en buitenland en alles wordt dagvers ingekocht en à la minute bereidt.

Bistro Het Koetshuis is 7 dagen per week geopend voor diner en heeft tal van specialiteiten uit binnen - en buitenland. Daarbij biedt het Koetshuis een ruime collectie wijnen op voorraad die zowel per glas als per fles geserveerd kunnen worden. Ze werken uitsluitend met de beste producten en alles wordt dagvers bereid. Wat dacht je van een op de houtskool gegrilde black-angus tournedos, of een malse chateaubriand op dezelfde manier bereid?

Het Koetshuis waarin de bistro gevestigd is, was vroeger de stalhouderij van villa 'Het Schuttersveld'. In het jaar 1823 bouwde de Belgische textielbaron 'De Maere' deze villa als textielhuis. Op de grote zolder werd de ruwe katoen te drogen gehangen. Het Schuttersveld staat dus vierkant in de Twentse textielgeschiedenis.

Rondom Bistro Het Koetshuis ligt een schitterende tuin, waarmee de Nederlandse monumentenlijst wordt opgesierd. Zodra je de oprijlaan van dit privé-park opkomt waan je je in een ver verleden, een oase van rust in een bruisende stad. Waar eens de textielindustrie hoogtij vierde kun je nu genieten van de eigentijdse kookkunst van de chef-kok en zijn team.