Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Stoer voer1 812 1526555226 35hswd30eu
Actief, Kinderen

100 JAAR G.J. VAN HEEKPARK

Op 26 mei zijn er in het G.J. van Heekpark allerlei sport- en spelactiviteiten. Ook is Foodfestival Stoer Voer aanwezig!

Het G.J. van Heekpark bestaat dit jaar 100 jaar, dat moet gevierd worden!

Lees verder
11:00
Gratis

Het G.J. van Heekpark bestaat dit jaar 100 jaar, dat moet gevierd worden!

Dit jaar bestaat het van Heekpark 100 jaar, dat wordt gevierd op zaterdag 26 mei met allerlei sport- en spelactiviteiten. Iedereen die van sporten, stoer eten, experimenteren en film kijken houdt is op 26 mei van harte welkom in het G.J. van Heekpark.

Er is van alles te doen: tennis, golf, frisbee, voetbal, korfbal, boksen, jeu de boules. Maar je kunt ook springen op de springkussens, proefjes doen bij Science On Tour en Pre-u, een openluchtfilm bekijken en kijken bij de roofvogelshow. Ook is Foodtruck Festival Stoer Voer aanwezig. De toegang is gratis, dus kom gezellig langs.

Zie onderstaand het programma voor deze dag.

Sporten 11:00 - 16:00

Tijdens de grote sportdag zijn er clinics, demonstraties en diverse sportactiviteiten. Meer dan 10 sportverenigingen verzorgen demonstraties en clinics, waaronder de sportverenigingen uit het park. Maar ook boksen, golf en frisbee zijn te bewonderen en zelf te doen. Kom kijken en doe vooral mee; er is voor jong en oud van alles te doen

Eten - Stoer Voer 12:00 - 23:00

Verrassend en duurzaam eten en drinken bij de rollende keukens van Foodtruck Festival Stoer Voer. Stoer Voer staat er niet alleen 26, maar ook 27 mei.

Science On Tour 13:00 - 17:00

De Utwente staat met Pre-U en Pre-U Junior op het sportfeest met Science On Tour.

Science On Tour is een verzameling kijk- en doe-experimenten, gebaseerd op verrassende of intrigerende natuur- en scheikundige verschijnselen. Denk aan onderwerpen als: elektriciteit en magnetisme, supergeleiding en vloeibare stikstof, vloeistoffysica, optica, thermodynamica, katalyse en membraantechnologie. Deze ogenschijnlijk ingewikkelde onderwerpen worden met leuke experimenten en met de juiste uitleg begrijpelijk gemaakt. Dit initiatief van de University of Twente is bedoeld om jongeren van 4 – 18 jaar te interesseren voor natuurwetenschappen en techniek.

Pre-U Junior, het Wetenschapsknooppunt van de University of Twente, heeft als doel de verbinding tussen het basisonderwijs en de wereld van wetenschap en technologie te versterken. Jonge kinderen zijn van nature erg nieuwsgierig en onderzoekend, Pre-U Junior houdt met haar activiteiten deze verwondering levendig. Samen met scholen voor primair en voortgezet onderwijs, pabo’s, science centra en het bedrijfsleven organiseert de UT daarom activiteiten die de kennis en houding ten opzichte van wetenschap en technologie verbeteren. Pre-U Junior richt zich op leerlingen van 4 tot 12 jaar, maar ook op hun leerkrachten en ouders.

Openluchtfilm 22.00 - 23.45 uur

Openluchtfilm in het Van Heekpark met Moonrise Kingdom van Wes Anderson. Kom als de zon onder is en je lekker hebt gegeten bij Foodtruck Festival Stoer Voer genieten van het ontroerende en universeel herkenbare Moonrise Kingdom. Concordia bouwt dan een openlucht bioscoop in het Van Heekpark. Dus neem een stoeltje mee, kleed je warm aan en geniet van deze film, van de hand van de bijzondere regisseur Wes Anderson. Je verlaat het park met een glimlach!

Roofvogelshow

Verdere informatie volgt.


Wanneer

Prijzen
EntreeGratis
Contact

G.J. van Heekpark

Hengelosestraat / Walhofstraat

+31 53 4617147

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 G.J. van Heekpark
Hengelosestraat / Walhofstraat
Enschede

Coronavirus maatregelen
Alleen samen houden we corona onder controle. Bekijk nu alle huidige maatregelen rondom het coronavirus in Enschede.
Lees meer