Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Johnnycash 2162 1550219393 35hxcqzzz2 t/m 8 maart
Muziek

50 YEARS JOHNNY CASH AT SAN QUENTIN

Met als support: Mattanja Joy Bradley.

Het 50 jarig bestaan van de plaat is reden voor een feestje en als je een feest geeft met het werk van Johnny ...

Lees verder
19:30
16.75

Het 50 jarig bestaan van de plaat is reden voor een feestje en als je een feest geeft met het werk van Johnny Cash als middelpunt dan kan je niet om de Def Americans heen.

Johnny Cash At San Quentin 50th Anniversary
In 2019 is het 50 jaar geleden dat het legendarische live album Johnny Cash Live At San Quentin werd uitgebracht. Johnny Cash, destijds outlaw among outlaws, betreedt op 24 februari 1969 het podium in San Quentin. Het optreden wordt opgenomen en de rest is geschiedenis. Iconisch in alle opzichten: de hoes is legendarisch, de beroemde foto waarop Cash zijn middelvinger opsteekt is gemaakt tijdens het optreden (dat ook voor televisie werd opgenomen), A Boy Named Sue staat erop en het is het eerste album dat Cash opneemt zonder zijn vaste gitarist Luther Perkins, overigens geen familie van Carl Perkins, bekend van Blue Suede Shoes, die echter wel de honneurs glorieus waarneemt.

Support: Mattanja Joy Bradley
De veelzijdigheid van Mattanja is verbluffend te noemen. Ze zingt met het bluesy Wash Me Momma Janis Joplin terug in de herinnering. En met de ‘007-achtige’ ballad Lie In Your Love komen zowaar ‘blue-eyed’ soulsisters als Dusty Springfield en Amy Winehouse de kamer binnenstappen. Rocken kan ze ook. Met de poppy stamper Keep On Rollin’ brengt ze de roll (swing) waarvan Keith Richards zegt dat je daar de ware rockers aan kan herkennen. Vanavond zie je haar veel. Niet alleen verzorgt ze het voorprogramma, ze vervangt ook Def American Kim die met zwangerschapsverlof is.

Wanneer

8 maart vanaf 19:30

Prijzen
Entree voorverkoop€ 16.75
Entree avondkassa€ 18.50
Contact

Metropool Enschede

Willem Wilminkplein 2

7511 PG Enschede

www.metropool.nl

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 Metropool Enschede
Willem Wilminkplein 2
7511 PG Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245