Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Suryoyo 2719 1554798480 35hxfyiaxf t/m 3 mei
Muziek

50 YEARS SURYOYO MUSIC

Vier de 50e verjaardag van Suryoyo-muziek!

In de zomer van 1968 bracht Habib Mousa het lied "Shamo Mar" uit in Kamisli, Syrië. Dit was het eerste nummer ...

Lees verder

In de zomer van 1968 bracht Habib Mousa het lied "Shamo Mar" uit in Kamisli, Syrië. Dit was het eerste nummer dat officieel werd uitgebracht in de Aramese taal Turoyo / Surayt en markeert de geboorte van de "Zmirto Suryayto" (Suryoyo Music).

De taal werd tot dan toe als heilig beschouwd door de Syrisch Orthodoxe Kerk, en daarom werd het gebruik van niet-religieuze liederen te zingen als niet gedaan beschouwd. De autoriteiten van Syrië reageerden ook achterdochtig, omdat dit mogelijk kan worden geïnterpreteerd als een daad van rebellie door de christelijke minderheid.

Deze revolutionaire daad van Habib Mousa en zijn vrienden, heeft de ontwikkeling van een nieuw muziekgenre op gang gebracht, dat zich over de hele wereld verspreidde. Door de komst van vele artiesten, musici en songwriters over de hele wereld, ontwikkelde Suryoyo-muziek tot een zeer rijk en gevarieerd genre. Deze muziek heeft een uniek geluid en ritme, dat zijn wortels vindt in de rijke hymntraditie van de Syrisch-orthodoxe kerk.

Suryoyo-muziek heeft bewezen kritisch te zijn bij het onderhouden en ontwikkelen van de taal en cultuur van de Suryoye. Dit is vooral relevant omdat de afnemende bevolking die nog steeds de taal spreekt over de hele wereld verspreid is.

Het concert "50 YEARS SURYOYO MUSIC" zal vieren dat we leven in het jaar van de 50e verjaardag van de release van het baanbrekende nummer "Shamo Mar". Het publiek wordt meegenomen op een unieke muzikale reis door de beste artiesten. Elk van hen heeft aanzienlijk bijgedragen en draagt nog steeds bij aan de ontwikkeling van Suryoyo-muziek. De zangers zullen worden vergezeld door een koor en een spectaculair orkest van 20 internationale topmusici.

Het wordt een unieke historische gebeurtenis die je niet mag missen.

Wanneer

3 mei vanaf 20:00

Prijzen
Entree 2e rang€ 40.00
Entree 1e rang€ 55.00
Entree toprang€ 75.00
Contact

Muziekcentrum Enschede

Noorderhagen 27

7511 EK Enschede

+31 53 4858585

www.wilminktheater.nl

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 Muziekcentrum Enschede
Noorderhagen 27
7511 EK Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245