Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
micha molthoff 16 november
Muziek

A FIDDLER ON HIS ROUTE

Micha brengt de San Philippo, een viool met een uitzonderlijke geschiedenis, tot leven met een breed scala aan stijlen en nummers.

Tijdens een bomaanslag in Florence in 1993, raakt het Uffizi-museum zwaar beschadigd en de houten constructie ...

Lees verder

Tijdens een bomaanslag in Florence in 1993, raakt het Uffizi-museum zwaar beschadigd en de houten constructie van het gebouw komt bloot te liggen. Vioolbouwer Jamie Lazzara neemt delen van dit 16e eeuwse hout mee naar haar werkplaats en bouwt daar een prachtige viool; de San Philippo. Een uitzonderlijk instrument dat tot leven wordt gebracht door Micha Molthoff.

De voorstelling A Fiddler On His Route gaat over deze viool en zijn bespeler, die vele landen bezocht en een groot scala aan muzikale stijlen ten gehore brengt. Van de klassieke melodiëen van Tsjaikovski, de tango van Astor Piazolla tot werk van John Mayer en het levenslied uit de Amsterdamse Johnny Jordaan.

Violist Micha Molthoff, tevens componist, speelde met onder anderen in Het Koninklijk Concertgebouw Orkest en met Herman van Veen, Toon Hermans, Ute Lemper en Jaap van Zweden. Ook maakte hij samen met Remko Vrijdag een voorstelling van de Vliegende Panters. Zijn muziek is te horen in diverse films, documentaires en theaterproducties, waaronder die van Orkater.

Vioolbouwer Jamie Lazzara is ook geen onbekende. Zij bouwde violen in opdracht van onder andere Barack Obama en Itzhak Perlman.

Wanneer

16 november vanaf 12:30

Prijzen
Entree€ 10.00
Entree CJP/Student€ 9.00
Contact

Concordia Film - Theater

Oude Markt 15

7511GA Enschede

+31 53 430 09 99

Website evenement

[email protected]

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Concordia Film - Theater
Oude Markt 15
7511GA Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

222
Coronavirus maatregelen
Alleen samen houden we corona onder controle. Bekijk nu alle huidige maatregelen rondom het coronavirus in Enschede.
Lees meer