Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
A'93 op bezoek Enschede t/m 6 juni
Kunst en cultuur

A'93 OP BEZOEK

In deze reeks tentoonstellingen brengt Concordia de kunstenaars, de kunst en de bewoners van de regio samen.

Wie zijn nou precies de kunstenaars van Enschede en omstreken, wat maken ze, wat verbindt hen met de stad en w...

Lees verder
10:00 - 18:00
Gratis

Wie zijn nou precies de kunstenaars van Enschede en omstreken, wat maken ze, wat verbindt hen met de stad en wat vinden zij van bijvoorbeeld de heersende trends in de hedendaagse beeldende kunst.


Elk jaar geeft Concordia een van de kunstenaarinitiatieven en atelierverenigingen uit de regio, een podium. Dit keer komt stichting A'93 op bezoek; een actieve stichting met ateliers en expositieruimte, gerund voor en door kunstenaars. met werk van de kunstenaars Niels Groenenboom, José Anna Maria Verstappen, Gertie van Nuenen, Nelson Nijholt, Hedy Hempe, Anita Boerrigter en Viktoria Gudnadottir.

Ateliers’93 werd opgericht in 1993. De meeste kunstenaars studeerden nog of waren net afgestudeerd. In de bijna inmiddels verstreken 30 jaar is er veel veranderd. Zowel wat betreft de positie van de beeldende kunst als die van de kunstenaar. Vanuit de overheid werd de bestaanswaarde van kunst meer en meer verbonden met geld. Zo is het vandaag nog altijd. In de huidige tijd van corona staat kunst onder aan het lijstje bij de maatregelen die genomen worden.

Kenmerkend voor Ateliers’93 is dat er vanaf het begin al geregeld projecten geïnitieerd en uitgevoerd werden met de huurders (kunstenaars). Zoals exposities, manifestaties en projecten zowel in- als buitenshuis. Het vorm geven aan een activiteit en het samenwerken met collega’s zien wij als een meerwaarde. In dialoog over het werk en wat kunst is of kan betekenen. Daarnaast is elke kunstenaar individueel actief en mettertijd aan de buitenwereld getoond op plekken die daarvoor geschikt zijn. Ook vindt er steeds meer samenwerking plaats met instellingen of organisaties welke kunstenaars bij bepaalde projecten betrekken omdat ze hun kwaliteiten als meerwaarde zien. Deze ‘vermenging’ is al een tijd gaande en zal in de toekomst zeker doorgaan. Door in dialoog te zijn met de omgeving wordt de kunstenaar van het eilandje gehaald. De ‘vertaling’ om bepaalde dingen uit te vergroten, anders te interpreteren en in de schijnwerpers te zetten is en ‘moet’ een taak van kunstenaars blijven.

Begin dit jaar is Ateliers’93 verhuisd naar de Oude Boekelosewe9 29 a in Hengelo. Dichtbij het havengebied waar Ateliers’93 een eigen ruimte heeft en plek heeft voor 8 kunstenaars. Op het terrein in dat gebied hebben inmiddels creatieve mensen van allerlei disciplines ook een plek.

Wanneer

t/m 6 juni

Prijzen
EntreeGratis
Locatie

Concordia Langestraat

Langestraat 56

7511HC Enschede

+31 53 4300999

Website evenement

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 Concordia Langestraat
Langestraat 56
7511HC Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245