Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Cast en crew Achilles 2471 1553183128 35hxei5hbq 3 mei en nog 3 dagen
Kunst en cultuur

ACHILLES (COMING OF AGE)

De mythe van Achilles wordt bewerkt tot een nieuw theaterstuk bij Theater Sonnevanck.

​Voor het zesde jaar op rij maakt Theater Sonnevanck in het kader van talentontwikkeling een Coming of Age-voo...

Lees verder

​Voor het zesde jaar op rij maakt Theater Sonnevanck in het kader van talentontwikkeling een Coming of Age-voorstelling. Ditmaal maakt het theatergezelschap samen met tien jongeren (12 t/m 15 jaar) uit Enschede en omgeving een hedendaagse bewerking van de mythe van Achilles.

To fight or not to fight, that is the question
Achilles is een muzikale voorstelling over oorlog en vriendschap. Tien jongeren, gewapend met instrumenten, olievaten en een scherpe dosis humor stellen zich de vraag: waarvoor vechten we eigenlijk? En voor wie? Met de Griekse mythe als uitgangspunt onderzoeken ze wat nou echt belangrijk is in het leven. En laten ze zien dat het niet zo makkelijk is om een held te zijn.

De voorstelling Achilles wordt geregisseerd door Daniël van Klaveren. Hij regisseerde afgelopen najaar de voorstelling Orfeo, een coproductie van Theater Sonnevanck en de Nederlandse Reisopera. De tekst van Achilles is geschreven door Jet Landsaat, de muziek wordt gecomponeerd door Wiebe Gotink en het decor en de kostuums worden vormgegeven door Afke Manshanden.

Talentontwikkeling
Het Enschedese theatergezelschap Theater Sonnevanck maakt voorstellingen voor kinderen en jongeren tussen de 4 en 18 jaar, en speelt deze in theaters en op scholen door het hele land. Eén keer per jaar geeft Sonnevanck jongeren de kans om zelf op het toneel te staan in een professionele theatervoorstelling. Jongeren met de ambitie om ooit naar een theateropleiding te gaan kunnen op deze manier proeven hoe de professionele praktijk is. Hoe het is om samen met leeftijdsgenoten, onder leiding van een professioneel team, een nieuwe wereld op het toneel te scheppen, in de huid van personages te kruipen en een publiek te laten lachen of te ontroeren.

Wanneer

t/m 5 mei

Ook op
vrijdag 3 mei 2019 vanaf 19:30
zaterdag 4 mei 2019 vanaf 20:30
zondag 5 mei 2019 vanaf 15:00

Prijzen
Entree€ 7.50
Locatie

Theater Sonnevanck

Walstraat 2

7511GH Enschede

+31 53 4315400

www.sonnevanck.nl

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 Theater Sonnevanck
Walstraat 2
7511GH Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden