Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Aimezvousbrahms 2148 1550155556 35hxcqfvwf t/m 17 april
Muziek

AIMEZ VOUS BRAHMS?

Muziek onder aanvoering van hoornist Rob van de Laar.

Gelukkig kent het hoorntrio een rijke traditie, zodat dit edele instrument ook in kamermuziek-verband genoten ...

Lees verder

Gelukkig kent het hoorntrio een rijke traditie, zodat dit edele instrument ook in kamermuziek-verband genoten kan worden. En dan niet alleen als onderdeel van het blaaskwintet, maar ook in een dragende rol in gezelschap van viool en piano.

Het werk van Johannes Brahms staat in dit genre wel op nummer één met zijn bezadigde romantische klanken. Ook de vioolsonates van Brahms zijn niet van het concertpodium weg te denken: rijk gestoffeerde melodieën, tegelijk vurig en nostalgisch. Vanuit Wenen werkte ook Karl Pills, maar dan in de twintigste eeuw. Van zijn ‘Tre pezzi’ gaat een blijvende bekoring uit. Drie stuk voor stuk briljante Nederlandse musici, onder aanvoering van hoornist Rob van de Laar brengen dit fantastische programma in onze eigen muziekkamer: de Arkezaal. Naast de gelauwerde hoornist hoort u violist Matthieu van Bellen, een van de meest veelzijdige kamermuziekspelers van ons land en pianist Thomas Beijer die zowel als solist als ensemblespeler een graag geziene gast is in de Nederlandse concertzalen.

Hoornist Rob van de Laar is overigens niet voor niets de winnaar van de Nederlandse Muziekprijs 2017. Die prijs is de hoogste onderscheiding die door het ministerie van OCW aan een musicus, werkzaam in de klassieke muziek, wordt uitgereikt. Hijschaart zich daarmee in de gelederen van bijvoorbeeld Remy van Kesteren, Hannes Minnaar, Janine Jansen, Liza Ferschtmanen Erik Bosgraaf.

Wanneer

17 april vanaf 20:00

Prijzen
Entree€ 27.75

Exclusief €2,50 boekingskosten per bestelling. Inclusief garderobe, koffie/thee vooraf en pauzedrankje.

Contact

Muziekcentrum Enschede

Noorderhagen 27

7511 EK Enschede

+31 53 4858585

www.wilminktheater.nl

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 Muziekcentrum Enschede
Noorderhagen 27
7511 EK Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245