Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Albertcummings 2 35hxokoyev t/m 21 oktober
Muziek

ALBERT CUMMINGS BAND (USA)

Blues wordt het beste live geserveerd, met een enthousiast publiek en een “killin’ band”.

Binnen een jaar verdienen ze tijdens een “open podium” avond een ticket voor de International Blues Challenge,...

Lees verder
20:30
10.00

Binnen een jaar verdienen ze tijdens een “open podium” avond een ticket voor de International Blues Challenge, wat vele deuren opent. Zo werkte Cummings samen met Double Trouble, de ritmesectie van Stevie Ray Vaughan.

De muzikale carrière van Albert Cummings hangt van toevalligheden aan elkaar. Omdat zijn handen te klein zijn voor de gitaar krijgt hij op 12 jarige leeftijd een banjo in zijn handen geduwd. Van zijn vader leert hij de eerste akkoorden en wordt hij een grote bluegrass fan.

Jaren gaan voorbij en Albert luistert naar de eerste platen van Stevie Ray Vaughan. Intussen werkt hij als timmerman in het aannemersbedrijf van zijn vader en lijkt het erop dat hij als 4e generatie het later zal overnemen. Als hij op een avond de tourbus van Stevie Ray Vaughan door de stad ziet rijden besluit hij naar het optreden te gaan. Dat optreden verandert zijn visie en als hij de zaal uit loopt, besluit hij de banjo aan de wilgen te hangen. Op 27-jarige leeftijd gaat hij met zijn vrouw naar de bruiloft van een vriend. De band, die er speelt, vraagt of hij een paar nummers mee wil spelen. En zo klimt Albert na enige aarzeling voor het eerst op een podium. Opnieuw een life-changer: hij weet nu dat dit is wat hij wil.

Samen met een gitarist die ook op het feest is, begint hij een bluesband en trekken ze van club naar club. Binnen een jaar verdienen ze tijdens een “open podium” avond een ticket voor de International Blues Challenge, wat vele deuren opent. Zo werkte Cummings samen met Double Trouble, de ritmesectie van Stevie Ray Vaughan. Ook stond hij op het podium met B.B. King, Johnny Winter en Buddy Guy. Blues wordt het beste live geserveerd, met een enthousiast publiek en een “killin’ band”. En dat is precies wat Albert Cummings doet. Hij is dit jaar voor het eerst te horen en te zien in Europa en ook nog eens in Eanske!

Line-Up:
Albert Cummings (Guitar)
Warren Grant (Drums)
Yanko Valdes (Bass)

Wanneer

21 oktober vanaf 20:30

Prijzen
Entree€ 10.00
Contact

Mystiek Theater

Rigtersbleek-Zandvoort 10 (zaal 0.11)

7521 BE Enschede

06-24589331

nixenmeer.nl

Route plannen

Locatiegegevens

1 Mystiek Theater
Rigtersbleek-Zandvoort 10 (zaal 0.11)
7521 BE Enschede