Ale Xa 3774 1578931351 29 januari
Kunst en cultuur

ALEXA, WHO ARE YOU?

Interactief event over Kunstmatige Intelligentie

Al enige tijd zijn er verschillende versies van virtuele assistenten beschikbaar die ons met allerlei kleine t...

Lees verder
19:30 - 21:30
Gratis

Al enige tijd zijn er verschillende versies van virtuele assistenten beschikbaar die ons met allerlei kleine taken in en rond het huis kunnen helpen.

Een van deze assistenten is Amazon’s Alexa, een vriendelijke vrouwelijke stem gevangen in een cilindervormige speaker, genaamd Amazon Echo. Deze nogal stereotype variant hoort thuis in de familie van Artificiële Intelligentie, die zich in steeds meer verschillende facetten van het dagelijks leven laat zien. Van geautomatiseerde armen in een productielijn tot schattige robotjes in de zorg. Steeds slimmere apparatuur neemt de meest uitdagende taken van de mens over.

Anne de Boer neemt je tijdens dit event mee in de geschiedenis en toepasbaarheid van Artificiële Intelligentie. Aan de hand van het bedrijf Amazon bestudeert hij waar deze intelligentie actief is en waar dit toe kan leiden. Na de talk van Anne ontdek je tijdens de workshop ‘Praat met je huis!’ hoe mens en machine samenwerken. Je gaat aan de slag met de huisrobot Homey die je verschillende stemcommando’s kunt aanleren en daardoor steeds slimmer wordt.

Tijdens de inloop kun je de tentoonstelling The Swarm van Anne de Boer bezoeken.

Dit event wordt georganiseerd door Tetem en verschillende culturele partners in aanloop naar het Maker Festival Twente op 6 en 7 juni 2020. Het thema van het festival is dit jaar Black Mirror, naar de gelijknamige Netflix serie. In een reeks interactieve events worden de mooiste en soms ook angstaanjagende gevolgen van technologische ontwikkelingen onderzocht.

Wanneer

29 januari van 19:30 tot 21:30

Prijzen
EntreeGratis
Contact

Tetem

Stroinksbleekweg 16

7523 ZL Enschede

+31 53 2308791

Website

[email protected]

Schijf je in!

Route plannen

Locatiegegevens

1 Tetem