Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Anna Pisula Mandziej t/m 16 juni
Kunst en cultuur

ANNA PISULA-MANDZIEJ

Solotentoonstelling Compu Compo.

Anna Pisula-Mandziej tentoonstelt haar werk in Fologalerie Objektief onder de noemer 'Compu Compo'.

Lees verder
16:00
Gratis

Anna Pisula-Mandziej tentoonstelt haar werk in Fologalerie Objektief onder de noemer 'Compu Compo'.

Anna Pisula-Mandziej voltooide 35 jaar geleden de Academie voor Kunst en Industrie (AKI) in Enschede en begon te werken als fotograaf, grafisch ontwerper en illustrator. Op haar jubileum ontwierp ze andere werken dan waarvoor ze bekend is met haar artistiek creatieve publicaties en tentoonstellingen (62 individuele en 85 collectieve in 9 Europese landen). Haar foto's bevinden zich in openbare en privé collecties, waaronder vijf musea: Musée de l'Elysée in Lausanne, National Museum in Wroclaw, Museum of Art in Kawasaki, Musée de la Photographie in Charleroi en Museum of History of Photography in Krakau. Daarnaast zijn haar werken ook te vinden in de Nationale Bibliotheek van Frankrijk in Parijs.

Anna stapte tijdelijk uit de analoge zwart-wit en kleurenfotografie, waarmee ze zich 32 jaar lang bezighield tijdens haar reizen door vijf continenten. Ze fotografeerde wat haar fascineerde, verraste of ergerde in architectuur, natuur, mensen of bezochte plaatsen. In die zin bleek de beperkte mobiliteit tijdens Covid nuttig. Thuis kon ze zich opnieuw focussen op computerondersteunde fotografie voor de creatie van nieuwe, fascinerende beelden.

Dankzij de digitale camera, het daglicht in de kamer, de verzameling glas waarvan ze houdt en schattige bloemen, ontstonden haar eerste werken in de serie ‘Sun Games’. De selectie van opgenomen foto's, een idee hoe ze te gebruiken en de computerprogramma's stelden Anna kennelijk in staat om het geheel te vormen. Het uitgangspunt voor de computer-composities zijn altijd eigen nieuwe of eerder genomen foto's geweest. Aanvankelijk maakte ze eenvoudigere composities, maar later werden deze specialer en unieker. Hier is de naam 'Compu Compo' door ontstaan. Een beetje jaloers op kunstschilders, werd zij de computerschilder. Dit zal te bewonderen zijn in Fotogalerie Objektief.

De officiële opening zal worden verricht door Jan A.G. Geelen, voorzitter Fotogalerie Objektief, en zal plaatsvinden op zondag 7 mei 2023 om 16.00 uur.

Wanneer

zo 7 mei 2023 t/m vr 16 jun. 2023 t/m 16 juni vanaf 16:00

Prijzen
EntreeGratis
Locatie

Fotogalerie Objektief

Walstraat 33

7511GE Enschede

+31 53 4322507

Website evenement

Route plannen

Locatiegegevens

1 Fotogalerie Objektief
Walstraat 33
7511GE Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden