Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Anneke Enschede 19 november
Muziek

ANNEKE VAN GIERSBERGEN

Muzikaal multitalent speelt nieuw werk en classics.

20:30 - 22:00
29.75

The Darkest Skies Are The Brightest is het 23e album in de carrière van muzikale duizendpoot Anneke van Giersbergen. De albumtitel verwijst naar de gedachte dat je juist in de donkerste dagen van je leven tot de helderste inzichten komt.

De noodzaak om dit album te maken drong zich aan Anneke op toen ze worstelde met onzekerheid rondom het voortbestaan van haar band VUUR en haar huwelijk onverwacht in een crisis belandde. Ze trok zich terug in een huisje aan de bosrand met alleen een akoestische gitaar en wat opnameapparatuur, met als resultaat: een ontroerend en pijnlijk openhartig album.Zowel tekstueel als muzikaal legt Anneke haar ziel bloot in een intiem geheel van verhalende songs, ondersteund door akoestische gitaren, strijkers, blazers, slagwerk, verbonden door haar hypnotiserende stem. Dat Anneke uit deze crisis kwam met niet alleen een bijzonder nieuw album, maar ook een hervonden connectie met haar man, bewijst dat zelfs de duisterste dagen licht kunnen voortbrengen.

Sinds ze in 2007 afscheid nam als frontvrouw van de melancholische metalband The Gathering bewees Anneke van Giersbergen zich keer op keer als een muzikaal multitalent. Zo werkte ze samen met artiesten als Devin Townsend, Anathema, IJslandse folkgroep Árstíðir, Within Temptation, Arjen Lucassen, Amorphis, John Wetton en BLØF.

Anneke kijkt uit naar de clubtoer: “Ik word tijdens deze concerten bijgestaan door een paar fantastische muzikanten en er wordt op dit moment al hard gewerkt aan een betoverend mooie lichtshow. Naast songs van het nieuwe album zal de setlist ook een aantal klassiekers bevatten. Ik kijk er zo ontzettend naar uit om jullie weer te zien!”

Wanneer

19 november van 20:30 tot 22:00

Prijzen
Entree€ 29.75
Contact

Metropool Enschede

Willem Wilminkplein 2

7511 PG Enschede

Website evenement

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Metropool Enschede
Willem Wilminkplein 2
7511 PG Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245