Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Apollo Ensemble 20 maart
Muziek

APOLLO ENSEMBLE

De grand finale van de landelijk tournee van het Apollo Ensemble met het oratorium Esther vindt plaats in de meest aansprekende locatie die je kunt bedenken: de synagoge van Enschede.

Het Nederlandse barokgezelschap brengt de gereconstrueerde versie uit 1720 in een concertante uitvoering, gesc...

Lees verder
Gesloten
25.00

Het Nederlandse barokgezelschap brengt de gereconstrueerde versie uit 1720 in een concertante uitvoering, geschreven voor 8 zangers en klein orkest met strijkers, hobo’s, blokfluiten, fagotten, hoorns, trompet, harp en klavecimbel.

“Händel spreekt rechtstreeks tot je hart. Deze vroege versie is intiemer en dramatischer dan de grotere oratoria die later zijn verschenen”, zegt David Rabinovich, artistiek leider van het ensemble.

Esther is het eerste oratorium ooit in Engeland geschreven en wordt nagenoeg nooit uitgevoerd. De zangpartijen worden vertolkt door Renate Arends en Elvire Beekhuizen - sopraan, Rosina Fabius en Eske Tibben - alt, Camilo Delgado Diaz en Francis Ng - tenor en Michiel Meijer en Bram Trouwborst - bas.

Het oratorium is gebaseerd op het bijbel verhaal over koningin Esther, die in de vijfde eeuw voor Christus op moedige wijze de uitroeiing van alle Joden in het Perzische Rijk, het huidige Iran, wist te voorkomen. Met een maaltijd overtuigde ze haar echtgenoot koning Ahasveros.

David Rabinovich: “Het verhaal van Esther is actueler dan ooit. Nog steeds worden wereldwijd minderheden vervolgd.”

In de Joodse traditie wordt het verhaal van Esther gevierd tijdens het Poerimfeest, een vrolijk feest met lekkernijen die voor deze gelegenheid door de vrienden van de Synagoge verzorgd zullen worden.

Kortom een mooie gelegenheid om en deze bijzondere muziek van Handel te horen en om de bijzondere Synagoge van Enschede te bewonderen.

Wanneer

20 maart

Prijzen
Entree€ 25.00
Locatie

Synagoge van Enschede

Prinsestraat 16

7513 AL Enschede

+31 53 4323479

Website evenement

[email protected]

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Synagoge van Enschede
Prinsestraat 16
7513 AL Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden