Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
        Archgoat
      27 november
Muziek

ARCHGOAT + WHOREDOM RIFE

Een avond pure lompe black metal.

Uit de krochten van de Finse hel ontstond in 1989 het demonische trio Archgoat. Opgericht door de broers Ritua...

Lees verder
19:30
22.50

Uit de krochten van de Finse hel ontstond in 1989 het demonische trio Archgoat. Opgericht door de broers Ritual Butcherer en Lord Angelslayer, op respectievelijk gitaar en bas/vocals en Blood Desecrator op drums.

Archgoat
Na de release van hun demo Jesus Spawn in 1991, schudde Archgoat in 1993 de black metal underground wakker met de release van MLP Angelcunt (Tales of Desecration), die direct opviel door hun lompe black metal sound, aangevuld met fijne death metal invloeden.

Wegens contractuele meningsverschillen met het platenlabel werd de vervolgplaat datzelfde jaar helaas niet uitgebracht en was de band zeer lange tijd niet actief, tót 2004. In 2005 kwam Archgoat terug met het 'verloren' materiaal en zag Angelslaying Black Fucking Metal het levenslicht. In 2006 verscheen de lang verwachte debuutlangspeler Whore of Bethlehem en sindsdien wordt er iedere paar jaar nieuw materiaal uitgebracht.

Beide broers staan nog steeds naast elkaar op de planken, alleen de drumkruk heeft plaatsgemaakt voor Goat Agressor. Hun sound kun je wellicht nog steeds het beste omschrijven als pure lompe black metal. Black metal is door de tijd misschien wel wat veranderd, maar Archgoat na 33 jaar zeker niet!Whoredom Rife
Dat Whoredom Rife inspiratie haalt uit de black metal van hun landgenoten in de vorige eeuw is verdomd goed te horen. Dit Noorse duo werd in 2013 in opgericht en heeft als doel om nieuw leven te blazen in 'True Norwegian Black Metal', zoals we dat kennen van de hoogtijdagen in de jaren negentig. In de studio fungeren ze als duo, live komen ze met volledige band.

Theotoxin
Sinds 2016 staat Theotoxin garant voor een stevige portie black metal. Black metal uit Oostenrijk? Ja sicher!

Wanneer

zo 27 nov. 2022 t/m zo 27 nov. 2022 27 november vanaf 19:30

Prijzen
Entree€ 20.00
Avondkassa€ 22.50
Locatie

Metropool Enschede

Willem Wilminkplein 2

7511 PG Enschede

Website evenement

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Metropool Enschede
Willem Wilminkplein 2
7511 PG Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245