Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Babyconcert 11 oktober
Kinderen, Kunst en cultuur

BABYCONCERT - WANDELING IN JE HOOFD

Muziek- en lichtinstallatie voor 0-2 jaar

Toen premier Rutte in zijn persconferentie aankondigde dat de theaters weer open konden voor maximaal 30 man p...

Lees verder
11:30
12.50

Toen premier Rutte in zijn persconferentie aankondigde dat de theaters weer open konden voor maximaal 30 man publiek dacht lichtontwerper Ellen Knops meteen: dat is het ideale aantal voor een babyvoorstelling

Geen rare gedachte voor iemand die al jaren werkt voor het Wonderland Collectief die de babyvoorstellingen BB en Koro Koro op het repertoire hebben staan. Ellen liep al jaren rond met een idee voor een licht- en geluidsinstallatie voor baby's. Het ideale moment om dit te maken en te spelen is nu daar!

Ellen: "Helaas is het live contact tussen spelers en publiek - vaak een belangrijk element in baby- en peutervoorstellingen - vanwege de corona-maatregelen nu niet mogelijk. Vanuit mijn eigen professie ontstond het idee om nu eens een licht- en geluidsontwerp de hoofdrol te laten spelen, in plaats van alleen maar als ondersteuning van de spelers. Zo ontstond het idee voor de licht- en geluidsinstallatie van Wandeling in je hoofd.

"De allerkleinsten vind ik de mooiste doelgroep voor theater omdat zij zonder oordeel kunnen genieten. Je ziet de verwondering en blijheid op hun gezichtjes ontstaan als ze iets moois zien of horen. En het prachtige is dat de baby’s ook de ouders in hun verwondering meenemen. Het is een magisch gebeuren waar ik elke keer intens van geniet."

Wandeling in je hoofd brengt baby's en hun ouders in een betoverende sfeer die fascineert, verwondert en de fantasie prikkelt. De licht- en geluidsinstallatie voert publiek langs een wandeling in de eigen verbeelding. Zittend in cirkels van licht neemt een soundscape je mee van vrolijke klarinet muziek naar spannende harpklanken en van speelse roffels naar een betoverend IJslands liedje bij een knapperend haardvuur. Ook het licht verandert steeds de atmosfeer en de omgeving.

Wanneer

11 oktober vanaf 11:30

Ook op
zondag 11 oktober 2020 vanaf 12:15
en vanaf 15:00
en vanaf 15:45

Prijzen
Entree€ 12.50

Let op: 1 kaartje is voor 1 baby + 1 ouder!

Bestel kaarten