Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Bach in Weimar Enschede t/m 6 december
Muziek

BACH IN WEIMAR (ADVENTSCONCERT)

Passie voor BachHet Himmelsburg Ensemble bestaat uit Phion-musici met een diepe passie voor Bach.

Het ensemble is vernoemd naar de beroemde slotkerk in Weimar waar Bach bijna tien jaar werkte voor de hertogen...

Lees verder

Het ensemble is vernoemd naar de beroemde slotkerk in Weimar waar Bach bijna tien jaar werkte voor de hertogen van die stad. Op vijf zondagen staat het meesterschap van Bach in al zijn facetten centraal. Zijn mooiste cantates uit zijn Weimar-periode zijn te horen. Maar ook vele instrumentale werken van de jonge Bach en zijn grote voorbeelden komen voorbij in dit zeer afwisselende vijfluik.

LET OP: "Tweede kaart gratis”- actie voor 3 geselecteerde kamermuziekconcerten wanneer je de Bachconcerten alle twee afneemt. Het gaat om de concerten van Ralph van Raat op 22-10, Lisa Jacobs op 27-11 of Olivier Patey op 3-12.

Bach en de hertogen van WeimarVijf fantastische concerten op zondag voor alle Bachliefhebbers, in Muziekcentrum Enschede en De Grote Kerk van Zwolle. Vijf themaconcerten met de mooiste cantates, suites, vioolconcerten en concerti grossi van de jonge Bach. Uitgevoerd door prominente musici, zoals sopraan Johannette Zomer, violiste Carla Leurs en klavecinist Pieter Dirksen. En wat dacht je van de Brandenburgse Concerten in de oerversie?Vijf themaconcertenElke concert heeft zijn eigen thema. In het eerste programma staan Bachs eerste jaren in Weimar centraal, in twee volgende concerten is te horen hoe Bach zich door de Franse en de Italiaanse muziek van zijn tijd laat inspireren. Carla Leurs speelt in werken voor viool solo. Helemaal feestelijk is het concert op de verjaardag van Bach: 21 maart. Het Himmelsburg Ensemble speelt dan de oerversie van enkele Brandenburgse Concerten. Een must voor elke Bachliefhebber.Bach en de Franse muziekIn de jaren dat Bach voor de gezamenlijk regerende hertogen in Weimar werkte, maakte hij uitgebreid kennis met de muzikale voorkeuren van het hof. De oudste van de twee hertogen, Wilhelm Ernst, had een voorliefde voor de Franse muziekstijl zoals die door Lully aan het eind van de zeventiende eeuw werd ontwikkeld voor het hof van de Zonnekoning Lodewijk XIV. Dat ook de jonge Bach al tijdens zijn verblijf in Weimar sterk beïnvloed werd door de Franse muziek blijkt overduidelijk uit de ouvertures en suites met Franse hofdansen die hij in deze periode schreef voor toetsinstrumenten of instrumentaal ensemble. Zelfs in de cantates die hij op last van Wilhelm Ernst maandelijks in de slotkerk 'Himmelsburg' mocht uitvoeren, waren volop Franse klanken te horen.Een schoolvoorbeeld van Franse muziek door de ogen van Bach is de bekende en vaak uitgevoerde Ouverture en suite in D-groot, BWV 1068. U hoort de oorspronkelijke gedaante van de Ouverture in D met de beroemde Air.

Wanneer

6 december vanaf 11:00

Prijzen
Entree€ 17.50
Contact

Muziekcentrum Enschede

Noorderhagen 27

7511 EK Enschede

+31 53 4858585

Website evenement

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Muziekcentrum Enschede
Noorderhagen 27
7511 EK Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245