Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Bach in Weimar Enschede 4 oktober
Muziek

BACH IN WEIMAR (HERFSTCONCERT)

Passie voor BachHet Himmelsburg Ensemble bestaat uit Phion-musici met een diepe passie voor Bach.

Het ensemble is vernoemd naar de beroemde slotkerk in Weimar waar Bach bijna tien jaar werkte voor de hertogen...

Lees verder

Het ensemble is vernoemd naar de beroemde slotkerk in Weimar waar Bach bijna tien jaar werkte voor de hertogen van die stad. Op vijf zondagen staat het meesterschap van Bach in al zijn facetten centraal. Zijn mooiste cantates uit zijn Weimar-periode zijn te horen. Maar ook vele instrumentale werken van de jonge Bach en zijn grote voorbeelden komen voorbij in dit zeer afwisselende vijfluik.

LET OP: "Tweede kaart gratis”- actie voor 3 geselecteerde kamermuziekconcerten wanneer je de Bachconcerten alle twee afneemt. Het gaat om de concerten van Ralph van Raat op 22-10, Lisa Jacobs op 27-11 of Olivier Patey op 3-12.

Bach en de hertogen van WeimarVijf fantastische concerten op zondag voor alle Bachliefhebbers, in Muziekcentrum Enschede en De Grote Kerk van Zwolle. Vijf themaconcerten met de mooiste cantates, suites, vioolconcerten en concerti grossi van de jonge Bach. Uitgevoerd door prominente musici, zoals sopraan Johannette Zomer, violiste Carla Leurs en klavecinist Pieter Dirksen. En wat dacht je van de Brandenburgse Concerten in de oerversie?Vijf themaconcertenElke concert heeft zijn eigen thema. In het eerste programma staan Bachs eerste jaren in Weimar centraal, in twee volgende concerten is te horen hoe Bach zich door de Franse en de Italiaanse muziek van zijn tijd laat inspireren. Carla Leurs speelt in werken voor viool solo. Helemaal feestelijk is het concert op de verjaardag van Bach: 21 maart. Het Himmelsburg Ensemble speelt dan de oerversie van enkele Brandenburgse Concerten. Een must voor elke Bachliefhebber.Bach in WeimarIn de zomer van 1708 kwam de 23-jarige Bach als organist in dienst aan het hof van Saksen-Weimar. Het vorstendom werd geregeerd door twee hertogen: Wilhelm Ernst en diens jongere neef Ernst August, die elkaars bloed wel konden drinken. Bach werd, net als zijn collega musici van de hofkapel, een speelbal in de competentiestrijd tussen deze twee kemphanen. Kennelijk wist Bach beide heren te vriend te houden want vanaf 1714 mocht Bach ook maandelijks een cantate leveren voor de hofkapel: de Himmelsburg. De kapel had een rechthoekige uitsparing in het plafond. De musici stonden aan een balustrade rond de uitsparing en hun klanken dwarrelden als vanuit de hemel - vandaar de naam van de kapel - neer op de edelen en dienaren in de kapel. In rap tempo schreef Bach in de jaren 1714-1716 een reeks cantates die zonder uitzondering tot de mooiste uit zijn hele oeuvre behoren. Tijdens dit concert hoort u de solo-cantate voor sopraan 'Mein Herze schwimmt in Blut' uitgevoerd door sopraan Johannette Zomer en Ensemble Himmelsburg.

Wanneer

4 oktober vanaf 11:00

Prijzen
Entree€ 17.50
Contact

Muziekcentrum Enschede

Noorderhagen 27

7511 EK Enschede

+31 53 4858585

Website evenement

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Muziekcentrum Enschede
Noorderhagen 27
7511 EK Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

311
Coronavirus maatregelen
Alleen samen houden we corona onder controle. Bekijk nu alle huidige maatregelen rondom het coronavirus in Enschede.
Lees meer