Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
400x400 image 180613 110149 35hsxy86mb t/m 25 februari
Kunst en cultuur

BAMBIE NUL

Een mimevoorstelling over een grote zoektocht in het kleine.

Filosofische en fysieke slapstick over de treurnis én de schoonheid van de mislukking, geïnspireerd op Flauber...

Lees verder

Filosofische en fysieke slapstick over de treurnis én de schoonheid van de mislukking, geïnspireerd op Flaubert, Ne me quitte pas en het zwarte schilderij van Malevich.

Bambie is een mimetheatergroep opgericht door Paul van de Laan en Jochem Stavenuiter. Na een periode van stilte begonnen zij twee jaar geleden weer bij de basis: met z’n tweeën op de vloer, zonder vooropgezet concept of plan. Het resultaat, Bambie Nul, werd beperkt gespeeld in theaters in Nederland, op het Beijing Fringe Festival en het Hangzhou Festival in China.
Door Theater Kikker werd de voorstelling uitverkozen tot het beste van dat theaterseizoen, 'omdat de twee Bambie’s ons laten zien hoe godvergeten rijk eenvoud kan zijn'. Nu zijn Van der Laan en Stavenuiter klaar voor jou!

Twee mannetjes gaan in Bambie Nul op zoek naar de Betekenis der Dingen. Zij trekken zich terug in hun absurdistisch universum en doen doelgericht onderzoek naar het leven. Onderzoek naar Moeder Natuur, het wonder der techniek, de liefde en Het Hogere, maar daarbij staan ze zichzelf danig in de weg. Hun denkramen zijn te klein en misschien maken ze alles wat onderzocht wordt wel per ongeluk kapot.

Inspiratiebronnen voor deze filosofische en fysieke slapstick zijn Flauberts roman Bouvard & Pécuchet, het onverwoestbare nummer Ne me quitte pas en het zwarte schilderij van Malevich (onder het motto ‘Dat kan mijn kleine zusje ook’).

Idee en spel Jochem Stavenuiter, Paul van der Laan | dramaturgie en eindregieMarijn van der Jagt

Over Van der Laan en Stavenuiter

Mime theatergroep Bambie, opgericht door Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter, maakt fysiek theater dat verwondert en ontroert. Theater waarbij de acteurs zich in het zweet werken terwijl de verbeelding met ze aan de haal gaat.

Gooi- en smijtwerk kan bij Bambie hand in hand gaan met een poëtische choreografie. Het is theater dat 'op de vloer' wordt bedacht en op de lichamen van de spelers wordt gekneed. Wat begint bij grote thema's en grote gevoelens, mondt uit in achtervolgingen, noodsprongen, schijngevechten en troost-rituelen. Met huid en haar, lijf en leden storten ze zich in de diepte, met als doel het publiek mee te nemen op een emotionele reis. Bambie ontving diverse malen de VSCD-Mimeprijs en werd ook internationaal bekroond.

Wanneer

25 februari vanaf 12:30

Prijzen
Entree€ 10.00
Contact

Concordia Film - Theater

Oude Markt 15

7511GA Enschede

+31 53 430 09 99

Website Concordia

[email protected]

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 Concordia Film - Theater
Oude Markt 15
7511GA Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

297
Coronavirus maatregelen
Alleen samen houden we corona onder controle. Bekijk nu alle huidige maatregelen rondom het coronavirus in Enschede.
Lees meer