Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Shot foto 35i1zk0dv7 t/m 21 maart
Muziek

BANDS ACROSS THE SEA

Uitwisselingsconcert Littleton High School en Studenten Harmonie Orkest Twente

Littleton High School komt in maart op concertreis naar Nederland. Een onderdeel van hun reis is een concert i...

Lees verder
15:00 - 18:00
8.00

Littleton High School komt in maart op concertreis naar Nederland. Een onderdeel van hun reis is een concert in Enschede samen met Studenten Harmonie Orkest Twente.

In maart klinken de klanken van oktober en Amerikaanse scholieren treden op in Nederland. Dit klinkt misschien vreemd, maar binnenkort gaat het gebeuren. Studenten Harmonie Orkest Twente (SHOT) gaat namelijk een uitwisselingsconcert geven samen met de Littleton High School uit Colorado, Verenigde Staten. Littleton High School heeft een concert band en een koor voor studenten en ze komen in maart naar Nederland en Duitsland voor een concertreis. Een van de onderdelen van hun reis is een concert in Enschede. Amerikaanse high schools staan erom bekend veel jonge muzikale talenten te hebben, dus kom vooral kijken wat voor muziek ze in petto hebben.

Littleton High School zal het concert beginnen. Filmmuziek en musicalnummers zullen deze avond veelvuldig aan bod komen. Een van hun stukken is de March from Captain America. Dit stuk is gecomponeerd voor de film The First Avenger uit 2011. Verder speelt dit orkest A Medley of Music from Pirates of the Caribbean, Wicked, and Phantom of the Opera. SHOT heeft in eerdere concerten muziek van Pirates of the Caribbean gespeeld. En in het tweede deel van dit concert zal SHOT ook een versie van Phantom of the Opera spelen. Maar eerst zal Littleton High School dus laten horen hoe goed zij het film- en musicalgenre beheersen.

SHOT zal vervolgens ook musicalmuziek spelen. Naast Phantom of the Opera zal SHOT een selectie van de muziek uit Chess spelen. Verder zal SHOT het stuk October van Eric Whitacre spelen. Whitacre heeft de herfst altijd een bijzonder seizoen gevonden, zo stelt hij op zijn website: ‘October is my favorite month. Something about the crisp autumn air and the subtle change in light always makes me a little sentimental.’ Al omschrijft dit stuk Whitacres gevoel bij de herfst, ook in de lente is het de moeite waard ernaar te luisteren.

Aan het eind van het concert zullen de orkesten twee stukken samen opvoeren: Star Wars: The Force Awakens van John Williams en Hands Across the Sea March van John Philip Sousa.

Wanneer

21 maart van 15:00 tot 18:00

Prijzen
Entree€ 8.00
Studenten€ 5.00
Contact

Ontmoetingskerk

Varviksingel 139

7512 EK Enschede

053 431 1568

Website evenement

[email protected]

Bestel kaarten
Littleton 1
Littleton 2

Route plannen

Locatiegegevens

1 Ontmoetingskerk
Varviksingel 139
7512 EK Enschede