Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Ben oldenhof beeld aambeeld 3191 1560250012 35hxjasbzi t/m 17 juli
Kunst en cultuur

BEN OLDENHOF

In de tentoonstelling “werken met lak en pigment” onthult Ben Oldenhof zijn nieuwste werk waarin het toeval een beslissende rol speelt.

Ben Oldenhof is vooral bekend als beeldhouwer. Hij maakt beelden van verschillende materialen, voornamelijk me...

Lees verder
10:00 - 21:00
Gratis

Ben Oldenhof is vooral bekend als beeldhouwer. Hij maakt beelden van verschillende materialen, voornamelijk metaal en kunststof. Zijn beelden zijn vaak monumentaal en vinden met regelmaat een bestemming in de openbare ruimte. In de tentoonstelling “werken met lak en pigment” onthult Ben Oldenhof zijn nieuwste werk waarin het toeval een beslissende rol speelt.

Nadat hij al jong als keramist werkzaam was, volgde Ben Oldenhof de opleiding keramiek aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Na zijn afstuderen in 1981 was hij aanvankelijk werkzaam als keramist. Vanaf 1986 ging hij experimenteren met andere materialen, in het begin nog in combinatie met klei.

Daarna maakte hij metalen sculpturen. Geometrische holle metalen volumes en vanuit metalen platen gesneden abstracte of op de natuur geïnspireerde vormen werden geconstrueerd tot driedimensionale objecten. Deze vormen liet hij instinctief ontstaan volgens het procedé van de "écriture automatique" van de surrealisten, waarbij een gedachtestroom ononderbroken wordt neergeschreven.

Sinds 2010 zijn daar zijn assemblages bij gekomen, gemaakt van allerlei restmaterialen, altijd geassembleerd met metalen draad. Deze assemblages behoren tot de zogenaamde recyclingkunst, een stroming die gebruik maakt van door de maatschappij afgedankte objecten, als basis voor nieuwe kunstwerken.

Het nieuwste werk is ontstaan uit studies naar materie en kleur als essentie van het kunstwerk. Ben Oldenhof werkt op intuïtieve wijze met lak en pigment en laat zich verrassen door wat er onder zijn handen ontstaat.

De drager, het materiaal en de toegevoegde kleurnuances van de werken bepalen het uiteindelijke kunstwerk, met een toevalsfactor die steeds beter wordt beheerst. Oftewel een doelgerichte actie met toevallig resultaat. Zo ontstaan er werken met geometrische vormen die een subtiele driedimensionale ervaring oproepen in het platte vlak.

Oldenhof pakt flink uit voor deze kleurrijke tentoonstelling. Zowel de wanden als de vitrines van de Enschedese galerie staan tot en met 17 juli tot zijn beschikking.

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 16 juni om 16:00 uur.
De kunstenaar zal hierbij aanwezig zijn.
Muziek: Bert van der Veen, vleugel.

Wanneer

t/m 17 juli

Prijzen
EntreeGratis
Contact

Beeld & Aambeeld

Walstraat 13

7511GE Enschede

+31 53 4300357

www.beeldenaambeeld.nl

Ben Oldenhof 436 2018 Mixed Media Object Hoog 70 Cm Breed 45 Cm Diep 20 Cm Verkleind

Route plannen

Locatiegegevens

1 Beeld & Aambeeld
Walstraat 13
7511GE Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden